Bugün 28 Mart 2024 Perşembe
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2295.172
    %0.85
  • Dolar
    32.3273
    %0.23
  • Euro
    35.0468
    %-0.18
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Eline sopayı alan gazeteciye vuruyor”
12 Ocak 2018 Cuma 14:28

“Eline sopayı alan gazeteciye vuruyor”

Hangi siyasi irade gelirse gelsin eline sopayı alanın gazeteciye vurduğunu söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi Döşemealtı İlçe Başkanı Zekeriya Altun, demokrasinin olmazsa olmazı basının desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Döşemealtı İlçe Başkanı Zekeriya Altun, CHP Döşemealtı İlçe Gençlik Kolları Başkanı Gökhan Gökce ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Semra Terzi, Raşit Doğan, Seyfi Silme, Ayhan Çot ile birlikte gazetemizi ziyaret etti. Genel Yayın Yönetmenimiz Ömer Yetgin ile sohbet eden CHP Döşemealtı heyeti, ilçedeki gelişmeler hakkında bilgiler aktararak, yerel basının desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

“ÖNEMLİ BİR GÖREVİ YERİNE GETİRİYORSUNUZ”

Basının çok önemli bir görevi yerine getirdiğini vurgulayan Altun, “Sizler insanların en temel hakları olan haber alma hakkına hizmet ediyorsunuz. O açıdan çok önemli bir görevi yerine getiriyorsunuz. Basınımızın her zaman yanındayız. Bugüne kadar veremediğimiz bir destek varsa bundan sonra daha fazla destek vermek için elimizden geleni yapacağız” dedi. 

 “BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ DEMOKRASİNİN OLMAZSA OLMAZI”

Demokrasinin dört ayağından birinin basın olduğuna işaret eden Altun, “Demokrasinin dört ayağından biri olan basın özgürlüğünün üzerine hukukun üstünlüğünü de koyduğunuz zaman maalesef iki ayağı kesilmiş durumda. Sadece sandıktan sandığa gidin oyunuzu kullanın bilincini oturtmaya çalışıyorlar. Halbuki fikir özgürlüğü, basın özgürlüğü, hukukun üstünlüğü demokrasinin olmazsa olmazıdır” diye konuştu.   

“ELİNE SOPAYI ALAN GAZETECİYE VURUYOR”

Gazetecilik yapma şartlarının her geçen gün zorlaştırıldığına dikkat çeken Altun, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Maalesef hangi siyasi irade gelirse gelsin yerelde olsun, genelde olsun en basit yoluyla eline sopayı alan gazeteciye vuruyor. Yerel basının en büyük sorunlarından birinin ticari kaygı olduğunu görüyoruz. Yayınlarını devam ettirebilmek için ticari kaygılarının olduğunu gözlemliyoruz. Basınımız ticari kaygılar olmadan ayakta kalabilmeli. Bunun güvence altına alınması gerektiğini düşünüyorum. Devlet tarafından bunun güvence altına alınıp basına sahip çıkılması gerekiyor. Etik değerlere sahip olarak, yalın ve doğru şekilde haber yapan insanlara mutlak surette destek olunmalı.”

img_4984.jpg

“SÖYLEMLER ÇOK GÜZEL AMA…”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Genel Yayın Yönetmenimiz Ömer Yetgin ise, yerel basının çok güç şartlarda haber üretmeye çalıştığını söyledi. Gazetecilerin ülkedeki konjonktürel yapı ve kendi sorunları nedeniyle çok ciddi bir sınav verdiğini kaydeden Yetgin, “Halkın doğru haber alması çok önemli. Doğruları en şeffaf şekilde halkımıza aktarmak görevimiz. Okurların özellikle yerel basına sahip çıkması gerekiyor. Markete giden herkes kentte olup bitenlerden haberdar olabilmek için en az bir tane yerel gazete almalı. Basın baştacımız, desteklenmesi gerekir söylemleri çok güzel ama bunun eyleme dönüşmesi önemli. Bu sadece söylemde kalmamalı. Bir abone yapabilmek için bile çok zorluk yaşıyoruz” dedi.

“ÇOK SESLİLİK BİR ZENGİNLİKTİR”

Çok sesliliğin her zaman bir zenginlik olduğunu da vurgulayan Yetgin, “Çok seslilik her zaman bir zenginliktir. Herkesin sesi olabilmek adına, büyük özverilerle yayınlarımızı devam ettirmeye çalışıyoruz. Daha geniş kitlelere ulaşmak hedefiyle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Sorunlarımız çok ama bu sorunları elbirliğiyle aşmak zorundayız” diye konuştu.

Ziyaret karşılıklı iyi dilek temennileriyle son buldu. HABER: YUSUF KATRAĞ

img_5001.jpg

Bu haber toplam 12602 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim