Bugün 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2495.355
    %0.46
  • Dolar
    32.3811
    %-0.30
  • Euro
    34.6983
    %0.10
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Elmalı'da diş protez hizmeti
29 Haziran 2017 Perşembe 11:28

Elmalı'da diş protez hizmeti

ANTALYA Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı Elmalı Devlet Hastanesi'nde diş protez hizmetine başlandı.

ANTALYA Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı Elmalı Devlet Hastanesi'nde diş protez hizmetine başlandı.

Elmalı Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Burak Emre Demir, 15 Haziran tarihi itibariyle uygulanmaya başlanan diş protez hizmetiyle ilgili bilgi verdi. Bugüne kadar 10 hastanın protez ölçümünün alındığını açıklayan Başhekim Demir, "Hasta ve hasta yakınlarımıza konfor ve kaliteyi aynı anda sunabilmek adına hastane yönetimi olarak büyük bir özveriyle çalışmakta, her geçen gün de hastanemize yeni hizmetler kazandırmaya devam etmekteyiz. Hastanemizde hizmette olan diş çekimi, dolgu, diş taşı temizleme ve panoramik röntgene ek olarak kısa süre önce kanal tedavisi ve genel anestezi eşliğinde diş ameliyatlarına başlanmıştı. En son olarak da diş protez hizmetini hastalarımıza sunduk. Bu sayede de hastalarımızın ilçe dışına gitmelerinin önüne geçmiş olduk. Bundan sonraki hedefimiz de implant tedavisi üzerine olacaktır. Kısa bir süre içerisinde bu hizmete de başlayacağımıza inanıyoruz. Amacımız hasta ve hasta yakınlarımızı Elmalı'da kendi yaşadıkları yerdeki hastanede sağlıklarına kavuşmalarını sağlamaktır. Diş protez hizmetinin herkese hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederim" dedi.

Elmalı Devlet Hastanesi diş hekimi Murat Dölek de "Dişler insan sağlığı açısından oldukça önemli olmakla birlikte, kişilerin çok fazla dikkat ettiği şeylerin başında gelmektedir. Ama her ne kadar temizliğine ve bakımına dikkat edilse de dişlerde bazı sorunlar meydana gelebilmektedir. Bu sorunların birçok tedavi yöntemi bulunur. Diş protezleri bu tedavi sürecinde en son tercih edilen yapılardır" diye konuştu.

Diş sağlığında meydana gelen sorunların başında diş çürümesi, dişin kırılması ya da düşmesi, dolgunun yetersiz kalması gibi durumların geldiğini aktaran Murat Dölek, "Bu tür durumlarda öncelikle tedaviyle sorun düzeltilmeye çalışılır. Dişlerde meydana gelen hasar tedaviyle düzeltilemeyecek kadar büyükse bu süreçte diş protezinden faydalanılmaktadır. Diş protezlerinin sabit ve hareketli olmak üzere iki farklı türü bulunmaktadır" dedi.

FOTOĞRAFLI

DHA

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 332 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim