Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya23 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2325.069
    %0.79
  • Dolar
    32.3676
    %0.11
  • Euro
    34.9782
    %-0.06
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Elvan: "Nisan Ayında Çukurova Havalimanı’na İlk Uçağı İndireceğiz"
27 Aralık 2018 Perşembe 14:03

Elvan: "Nisan Ayında Çukurova Havalimanı’na İlk Uçağı İndireceğiz"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, Çukurova Bölgesel Havalimanı Projesi'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, Çukurova Bölgesel Havalimanı Projesi'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın takip ettiği konulardan bir tanesi olduğunu belirterek, "İnşallah hedefimiz mart ayı sonuna bitiremezsek bile nisan ayında Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın alt yapısını bitireceğiz ve oraya uçağı indireceğiz" dedi.

Elvan, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'ndeki programda yaptığı konuşmada, Mersin'de 434 yatırımın bulunduğunu ve her bir yatırımı tek tek yakından takip ettiklerini söyledi. Elbette bu yatırımlarda son dönemde yaşanan sıkıntılardan ötürü bir miktar yavaşlama olduğunu, yağışlar nedeniyle Liman Hal Köprülü Kavşağı'nı hizmete açamadıklarını belirten Elvan, inşallah bir kaç gün içinde buranın da halkın hizmetine açılacağını ifade etti.

Yapımı devam eden Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın son dönemde bir spekülasyon malzemesi yapıldığını, hatta seçimlerin yaklaşması nedeniyle bir seçim malzemesi olarak kullanılmaya çalışıldığını kaydeden Elvan, "Son yaşanan geçici sıkıntıdan dolayı yüklenici firma da doğal olarak bir sıkıntı ile karşı karşıya kaldı. Ama bu süreçte her bir aşamasını hem Ulaştırma Bakanımız hem de Cumhurbaşkanımız bizzat yakından takip ettiler. Çukurova Bölgesel Havalimanı, Cumhurbaşkanımızın en yakın takip ettiği konulardan bir tanesi. İnşallah 15 gün sonra basın mensuplarıyla birlikte havalimanına giderek hem alt yapı hem de üst yapı çalışmalarını birlikte görüp, paylaşacağız. İnşallah hedefimiz mart sonuna bitiremezsek bile nisan ayında Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın alt yapısını bitireceğiz ve oraya uçağı indireceğiz. Bunun sözünü ben buradan veriyorum" diye konuştu.

Çukurova Bölgesel Havalimanı'nda, 10-15 günlük sürede yüklenici firmanın yoğun bir şekilde çalışmalara başlayacağını, tüm ekipleri saha indirerek çalışmaları sür'atle tamamlayacağını vurgulayan Elvan, "Yok efendim Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın üzerine toprak örtülüyormuş, Adana Havalimanı genişletiliyormuş, Çukurova Havalimanı yapılmayacakmış. Geçin bunları. Bugüne kadar size hangi sözü verip te tutmadım. Her sözümün arkasındayım, verdiğim sözleri tutmaya devam edeceğim" ifadelerini kullandı.

Elvan, Kazanlı Turizm Bölgesi'nde de önümüzdeki günlerde iş makinelerinin çalışmaya başlayacağını sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 6567 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim