Bugün 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya24 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Emekli astsubaylar kaderlerine terk edildi”
18 Ekim 2017 Çarşamba 08:00

“Emekli astsubaylar kaderlerine terk edildi”

TEMAD’ın 33’ncü kuruluş yıldönümünde konuşan Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Antalya İl Başkanı Mustafa Değirmenci, “Uzun yıllar Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görev yapmış emektar unsurlar olan emekli astsubaylar, eş ve çocukları hayatın gerçek yüzü ile

TEMAD’ın 33’ncü kuruluş yıldönümünde konuşan Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Antalya İl Başkanı Mustafa Değirmenci, “Uzun yıllar Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görev yapmış emektar unsurlar olan emekli astsubaylar, eş ve çocukları hayatın gerçek yüzü ile acımasızca kaderlerine terkedilmişlerdir” dedi.

 

17 Ekim 1984 tarihinde kurulan Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği’nin (TEMAD) 33’ncü kuruluş yılı ve Dünya Astsubaylar Günü, dün Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Kutlama nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’na gelen Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Antalya İl Başkanlığı Sosyal ve Kültürel Çalışma Grubu Mehteran Takımı, seslendirdiği marşlarla meydanı inletti. Mehteran Takımı’nı yoğun ilgiyle izleyen yerli ve yabancı turistler ise fotoğraflamayı ihmal etmedi. Kutlama, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

sam_8193.jpg

“ANTALYA’DA 9 BİN EMEKLİ ASTSUBAY VAR”

Kamu yararına çalışan bir dernek olduklarına işaret eden TEMAD Antalya İl Başkanı Mustafa Değirmenci, 33 yıl önce kurulan ve hızla büyüyen derneğin yurt genelinde 98 şubesi, 65 bin üyesiyle 127 bin emeklisi ve 97 bin çalışanı olan meslek grubunun tek temsilcisi olduğunu ifade etti. Derneğin 1991 yılında kurulan Antalya İl Başkanlığı’nın ise Alanya ve Manavgat şubeleriyle 3 bin üyesi bulunduğunu bildiren Değirmenci, Antalya’daki emekli meslek mensubu sayısının 9 bin olduğunu kaydetti.

“KADERLERİNE TEKEDİLMİŞLERDİR”

Emekli astsubaylar olarak yaşadıkları sorunlara dikkat çeken Değirmenci, “Uzun yıllar Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görev yapmış emektar unsurlar olan emekli astsubaylar, eş ve çocukları hayatın gerçek yüzü ile acımasızca kaderlerine terkedilmişlerdir. Hayatlarının en verimli ve dinamik çağlarını devletine, milletine hizmet ederek geçiren emekli astsubayların emeklilik döneminde de sağlıklı, huzurlu, refah içerisinde bir hayat sürmeleri en büyük arzumuzdur. Ülkemizin kalkınmasında alın teri dökerek değerli hizmetler yapan emeklilerimize en iyi hayat şartları sağlamak sosyal devlet anlayışının da bir gereğidir” diyerek gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Mazide muktedirken bütün kuvvetiyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin istikbale güvenle bakmaya hakkı yoktur” sözünü hatırlattı.

“15 TEMMUZ, DEMOKRASİ TARİHİNDE KARA BİR LEKE OLARAK YERİNİ ALACAKTIR”

“Terör her nereden gelirse gelsin insanlık suçudur” diyen Değirmenci, 15 Temmuz hain darbe girişimini hatırlattı. “Türkiye Cumhuriyeti’nin birlik ve bütünlüğüne kast etmiş bölücü terör örgütleri, Ortadoğu’da oluşan kaos ortamıyla birlikte 15 Temmuz hain kalkışma sonrasındaki belirsizlikten de istifade ederek masum vatan evlatları ve güvenlik güçlerini hedef alan menfur saldırılara başlamıştır” diyen Değirmenci, şunları söyledi:

“15 Temmuz gecesi yaşananlar Türk Silahlı Kuvvetlerimiz içerisinde asker elbisesi giymiş FETÖ yapılanması olan cani teröristlerin millete, hükümete, meclise ve TSK’ya karşı gerçekleştirdiği hain bir kalkışma girişimidir. Ülkemizin demokrasi tarihinde de kara bir leke olarak yerini alacaktır. O gece cesaretleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazan kahraman şehitlerimiz ve gazilerimiz hiç şüphesiz kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir. Son zamanlarda artan terör olaylarında haince yapılan bu menfur saldırıları şiddetle kınıyor ve lanetliyorum.”

“MEHMETÇİĞİMİZ GÖZ BEBEĞİMİZ”

Şehit astsubaylar Ömer Halisdemir ve Bülent Aydın’ı hatırlatan Değirmenci, “Bölgemizde yaşanılan olağanüstü gelişmelere paralel Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin içine düşürülmeye çalışıldığı kaos ortamında, iktidara, muhalefete, tüm siyasal aktörlere ve asil milletimize düşen görev, sağduyu ile hareket etmek, ülkeyi kardeş kavgalarına sürükleyecek maceralara karşı uyanık olmak, demokrasiyi ve toplumsal huzuru sonuna kadar savunmaktır. Vazgeçilmez ülke sevdamız gibi Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları kahraman Mehmetçiğimiz de bizim göz bebeğimizdir. TSK’nın dün olduğu gibi gelecekte de ülkenin bütünlüğünün korunması, güven ve huzur ortamının sağlanmasında görevini yerine getireceğinden hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

KOKTEYL VERİLDİ

Emekli astsubayların kutlaması Cumhuriyet Meydanı’nın ardından dernek binasında verilen kokteyl ile devam etti. HABER: YUSUF KATRAĞ

sam_8198.jpg

Kaynak: yusuf katrağ
Bu haber toplam 9832 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim