Bugün 28 Mart 2024 Perşembe
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2310.031
    %1.50
  • Dolar
    32.3414
    %0.28
  • Euro
    35.0801
    %-0.05
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Emine Erdoğan girişimci kadın çiftçilere ödüllerini takdim etti
18 Ekim 2017 Çarşamba 15:23

Emine Erdoğan girişimci kadın çiftçilere ödüllerini takdim etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Yaptıkları işlerle, başarılarıyla gurur duyduğumuz nice kadınlarımız var. Öyle ki vatan savunmasında...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Yaptıkları işlerle, başarılarıyla gurur duyduğumuz nice kadınlarımız var. Öyle ki vatan savunmasında dahi ön saflarda yerlerini alıyorlar. 15 Temmuz'da görmedik mi çelikten güçlü yürekleriyle tanklara nasıl karşı durduklarını, İstiklal Savaşı'nda Anadolu'yu nasıl savunduklarını. Çok şükür ki bu coğrafya, kadını hayatın her alanında baş tacı eden, ona kıymet ve değer veren bir kültürle yoğrulmuştur" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen "Girişimci Kadın Çiftçiler Ödül Töreni" Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve Şekerbank Genel Müdürü Servet Taze'nin katılımıyla gerçekleşti.

Törende yaptığı konuşmada Emine Erdoğan, kadınların evde, işte, tarlada, hayatın her alanında var olduklarına ve birikimlerini ortaya koyduklarını belirterek, "Yaptıkları işlerle, başarılarıyla gurur duyduğumuz nice kadınlarımız var. Öyle ki vatan savunmasında dahi ön saflarda yerlerini alıyorlar. 15 Temmuz'da görmedik mi çelikten güçlü yürekleriyle tanklara nasıl karşı durduklarını, İstiklal Savaşı'nda Anadolu'yu nasıl savunduklarını. Çok şükür ki bu coğrafya, kadını hayatın her alanında baş tacı eden, ona kıymet ve değer veren bir kültürle yoğrulmuştur" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Her ne kadar bugün "çalışan kadın" tanımı yaygın şekilde kullanılsa da aslında tarihimizde kadın söz konusu olduğunda çalışan-çalışmayan ayrımı hiç olmamıştır. Kadın her zaman üretim hayatının içinde bulunmuş, ailesinin yüküne omuz vermiştir. Bugün şehir hayatında olduğu gibi kırsal alanda da kadınlarımız el emekleri ve alın terleriyle yaşamın zorluklarını paylaşmaktadırlar. Girişimcilik dendiğinde akla hep şehir ortamı gelir. Oysa girişimcilik, kırsal alanda yaşayan kadınlarımız için de geçerli bir sıfattır."

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, Kırsal Alanda Kadının Güçlendirilmesi için Ulusal Eylem Planı'nı hazırlayarak girişimciliğin önünü açtığını kaydeden Erdoğan, kadınların geniş bir yelpazede desteklendiğini, girişimcilik eğitimlerinden proje bazlı çalışmalara kadınlar için yeni imkanların açıldığını ifade etti.

" Avrupa'nın en büyük tarımsal gücü olmamızda, kadınlarımızın büyük emeği vardır"

Kadınların makine, ekipman desteğiyle iş kurmalarının sağlandığını, hibe programlarından faydalanmaları için pozitif ayrımcılık yapıldığını bildiren Emine Erdoğan, "İl ziyaretlerimiz sırasında kadınlarımızın çok farklı projelere imza attıklarını görüyor ve onlarla gurur duyuyorum. Tarımın değişik alanlarında faaliyet gösteren, yenilikçi kaynakları etkin ve verimli kullanan, bulunduğu çevreye rol model olan kadınlar, gelecek adına umudumuzu arttırıyorlar. Kadın elinin değdiği her iş değer kazanıp bereketleniyor" şeklinde konuştu.

" Şu bir gerçek ki kadınlar yaptıkları işe yüreklerini koyuyorlar" diyen Erdoğan, "Tarım gibi ülkemizin önemli konularından birinde, kadın çalışkanlığının ayrıca çok değerli olduğuna inanıyorum. Tarımdaki istihdamın yarıya yakınını kadınlarımız oluşturuyorlar. Avrupa'nın en büyük tarımsal gücü olmamızda, kadınlarımızın büyük emeği vardır. Fakat bu emeğin yeterince fark edilmediğini görmek gerçekten üzüntü verici. Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı bu anlamda kadınların sürdürebilir iş imkanlarına kavuşması adına son derece önemli bir adımdır. Onlar bu süreçte eğitim almanın yanı sıra sosyalleşerek toplumsal hayata aktif bir biçimde katılma imkanı da buluyorlar, kendilerini daha da geliştiriyorlar. Kadının alın teri toprak içinde bereketin kaynağıdır. Toprak cömerttir. Asla geri çevirmez, aldığının fazlasını verir. Aşık Veysel'in dediği gibi "Bir çekirdek verirsin, dört bostan verir. Toprak sadık yarimizdir." Toprağın emektarı kadınlarımızı yürekten kutluyorum. Çalışkanlıkları, gayretleri ve girişimci özellikleriyle umudumuzu besliyorlar. Türkiye'nin geleceğine büyük yatırım yapıyorlar. Bilgi ve becerileri geliştirme, tarımsal ürünleri markalaştırma yolunda gücümüze güç katıyorlar" değerlendirmesinde bulundu.

"Devletimiz her zaman yanınızdadır, alın teriniz emanetimizdir"

Türkiye'nin, eğitimden sağlığa, tarımdan enerjiye her alanda iddiaları olan, gerek bulunduğu coğrafyanın hakkını vermek gerekse mazlumların umudu olmak noktasında hedefleri olduğunu aktaran Erdoğan, şunları kaydetti:

"Hepimiz bu amaçları gerçekleştirmek için çalışıp çabalıyoruz. Gayretlerimizin aynı nehire aktığını düşünüyorum, aynı ideali güçlendirdiğine inanıyorum. Bugün burada ödül takdim ettiğimiz her bir kardeşimi tebrik ediyorum. Alın teriniz, el emeğiniz kutsaldır, geleceğimizin teminatıdır. Başarılarınızın devamını diliyorum. Bugüne kadar gösterdiğiniz gayretin artarak devam etmesini umuyorum. Devletimiz her zaman yanınızdadır, alın teriniz emanetimizdir. İnanıyorum ki Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız bu destekleri arttıracak, çiftçi kadınlarımızın emeğini ekonomiye kazandıracaktır. Güçlenen kadın aileyi, güçlenen aile de toplumu daha da yüceltecektir."

Emine Erdoğan Türkiye'nin aydınlık geleceğine hizmet eden tüm girişimcileri ve projenin sponsoru olan Şekerbank'ı tebrik ederek, kadınların güçlendirilmesine hizmet eden bu örnek tavrın diğer kuruluşlara da örnek olması temennisinde bulundu.

Erdoğan, "Tüm çiftçi kadınlarımızın 15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü'nü kutluyor, Anadolu'nun bereketli topraklarının hepimize şifa getirmesini diliyorum. Eli toprak kokan çalışkan kadınlarımızı sevgiyle selamlıyorum. Hasadınız bol, ürününüz bereketli olsun inşallah" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Emine Erdoğan, kadın çiftçilere ödüllerini takdim etti.

Ödül alan kadın çiftçilerin isimlerini açıklayan Erdoğan, kadın çiftçilere ödülleri Bakan Fakıbaba ile birlikte takdim etti.

Emine Erdoğan girişimci kadın çiftçilere ödüllerini takdim etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 663 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim