Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya23 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2325.069
    %0.79
  • Dolar
    32.3676
    %0.11
  • Euro
    34.9782
    %-0.06
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“En anlamlı başlangıç Andımız olurdu”
08 Eylül 2019 Pazar 18:15

“En anlamlı başlangıç Andımız olurdu”

2019 – 2020 eğitim öğretim yılı öncesinde bir açıklama yapan Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, “Ders zili çalmazdan evvel en anlamlı başlangıç Andımız olurdu. Andımızın okutulmasını istiyoruz ve yargı sürecinin takipçisiyiz” dedi.

Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, 2019 – 2020 eğitim öğretim yılı öncesinde değerlendirmelerde bulundu. “Yarın itibariyle okullarımızda ders zili çalacak ve geleceğimizin temsilcileri öğrencilerimiz okula başlayacaklar” diyen Öztürk, “Türk Eğitim Sen olarak ders zili çalmazdan evvel en anlamlı başlangıç Andımız olurdu diyoruz ve ekliyoruz biz Andımızın okutulmasını istiyoruz, yargı sürecinin takipçisiyiz” ifadelerini kullandı. Eğitim çalışanlarının sorunlarına da dikkat çeken Öztürk, toplu sözleşme sürecini hatırlatarak, yetkili sendika olan Memur Sen’e yüklendi. Eğitim çalışanlarının ve emeklilerinin enflasyona yenik bir zam oranına mahkum edildiğine işaret eden Öztürk, “İki yılımız temsil edilemeyen memur için hüsran oldu” diye konuştu.

 

“BEKLENTİLERİMİZ GERÇEKLEŞMEDİ”

Toplu Sözleşme sürecine dikkat çeken Öztürk, sözleşme masasına yetkili sendika olarak oturan Memur Sen’i hedef alarak “Eğitim çalışanlarımızın çoğunluğunun desteklediği bir sendika maalesef hem eğitim çalışanını hem de emekli olan abi ve ablalarımızı enflasyona yenik bir zam oranı ile toplu sözleşme sürecini bitirdi. Olan oldu ve iki yılımız temsil edilemeyen memur için hüsran oldu” dedi. Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:

“2019 - 2020 eğitim ve öğretim yılından, okullarımıza yeni başlayan öğrencilerimiz gibi biz eğitim çalışanlarının da beklentisi büyüktü ama olmadı. Beklentilerimiz ne ekonomik anlamda ne de özlük hakları boyutunda gerçekleşmedi. Eğitim çalışanlarımızın çoğunluğunun desteklediği bir sendika maalesef hem eğitim çalışanını hem de emekli olan abi ve ablalarımızı enflasyona yenik bir zam oranı ile toplu sözleşme sürecini bitirdi. Nasıl mı? İşte tamda bu şekilde; Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın yetkili sendika dışında diğer sendikaların toplu sözleşme masasına oturmasını istemedi. Hükümetin ilk zam teklifinden sonra Kamu-Sen’in eylem kararı alın destek olacağız açıklamasına cevap bile vermedi. Diğer sendikalardan habersiz Çalışma Bakanı ile Bakanlıkta gece yarısı zam görüşmesi yaptı. Toplu sözleşmede maaş zammı dışında görüşülen kazanımları bile tutanak altına almadıkları ortaya çıktı. Eylem olarak sadece basın açıklaması ve Ankara’da üyelerinin katılacağı çakma iki saatlik iş bırakma eylemciği yaptı. Amaç hükümetin dediğini dolaylı olarak sorun yaratmadan kabul etmekti. Direnç göstermedi ve hakem heyetine suçu atıp tepkilerden kurtulacağını düşündü. Sadece yetkili sendika üyelerine özel dayanışma aidatı talebinde bulundu. Hakem heyeti zaten hükümet tarafından çoğunluğu belirlenmiş bir heyet. Farklı bir görüşünün olma ihtimali çok zayıftı. Olan oldu ve iki yılımız temsil edilemeyen memur için hüsran oldu.”

 

 “ÇOCUKLARIMIZI ELİMİZDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPARAK YARINLARA HAZIRLAYACAĞIZ”

“Öğrencilerimizin ve velilerimizin hiç şüphesi olmasın. Zam alsak da almasak da biz Türkiye sevdalıları olarak, ülkemizin çocuklarını elimizden gelenin en iyisini yaparak yarınlara hazırlayacağız. Sabır eğitimde çok önemlidir. Sabretsinler ve öğretmenlerine güvensinler. Hatta, öğretmenlerinden bilgi almadan eğitim malzemesi bile almasınlar” diyen Öztürk, “Basta baş öğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm eğitim çalışanlarını ve şehit öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum. 2019 - 2020 eğitim öğretim yılının eğitim çalışanlarına ve öğrencilerimize hayırlı uğurlu olmasını diyorum” diye konuştu. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 2715 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim