Bugün 24 Nisan 2024 Çarşamba
  • Antalya19 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2430.366
    %0.04
  • Dolar
    32.529
    %0.08
  • Euro
    34.865
    %0.09
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“En büyük dolandırıcılık hayvan pazarında olur”
08 Ağustos 2019 Perşembe 17:11

“En büyük dolandırıcılık hayvan pazarında olur”

Çamlıca kurbanlık hayvan satış pazarında sahte para kontrol kalemi dağıtan Türkiye Kasaplar Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, “En büyük sahtekarlık, dolandırıcılık hayvan pazarlarında olur” dedi.

Türkiye Kasaplar Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, Kepez İlçe Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek ve Antalya İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tekin Aktemur ile birlikte Çamlıca Mahallesi’ndeki kurbanlık hayvan satış yerini gezdi. Hayvan satıcıları ile sohbet ederek onları dinleyen Başkan Yardımcı, Kaymakam Özgödek ve Tuğgeneral Aktemur, sahte para kontrol kalemi hediye ederek dolandırıcılığa karşı uyarıda bulundu. Pazarda Tokat’ın Turhal ilçesinden 25 büyükbaş hayvanı Antalya'ya getirmek isterken hayvanları dolandırılan ve daha sonra 17 tanesi Sivas’ta bulunan İdris Sevük, emniyet güçlerine teşekkür etti. Girdi maliyetlerinin yüksekliğinden yakınan satıcılar, kurbanlık fiyatlarının geçtiğimiz yılla aynı olduğunu belirtti. Antalya’ya yakışır bir pazar yeri talebinde bulunan satıcılara Başkan Yardımcı, Antalya’ya yakışır hayvan pazarının önümüzdeki yıl Kömürcüler Mahallesi’nde kurulacağını bildirdi. Bazı satıcılar ellerindeki bütün hayvanları sattıklarını kaydederken, bazıları ise yüzde 70’e yakınını sattıklarını belirtti. Hizmet konusunda herhangi bir sıkıntı olmadığını belirten üreticiler ilgililere teşekkür etti.

sam_8874.jpg

“İNŞALLAH SENEYE DAHA İYİ ORTAMDA AĞIRLAYACAĞIZ”

Sorunları yerinde görerek hayvan satıcılarını dinlemek istediklerini belirten Kepez İlçe Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, “Buradaki hijyenik ortamı ve güvenliği yerinde görmek istedik. Güzel bir manzara ile karşılaştık. Bir problem gözükmüyor. Birtakım istekler var. Onları not aldık. İlgili makamlara ileteceğiz. Önümüzdeki süreç içerisinde onları halledeceğiz. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde jandarmamız büyük bir başarıya imza attı. Önemli bir hayvan dolandırıcılığına engel oldular. Bunun tekrar etmemesi için bir takım tedbirleri aldık. İnşallah hırsızlığın olmayacağı, satıcılarımızın mutlu olacağı bir ortam zuhur eder. Bütün satıcı arkadaşlara teşekkür ediyorum. İnşallah kendilerini seneye daha geniş, ferah ve daha sağlıklı bir ortamda ağırlayacağız” dedi.

 

BULUNAN HAYVANLAR İÇİN TEŞEKKÜR

Çalınan hayvanların bulunmasından dolayı Antalya İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tekin Aktemur’a teşekkür eden Türkiye Kasaplar Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı ise, “25 hayvandan 17’si bulundu ama 8 tanesi kesilmiş. Adli işlemleri devam ediyor. Bunun için hem Kaymakamımıza hem de Komutanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

sam_8889.jpg

PARA KONTROL KALEMİ DAĞITILDI

10 yıldır her sene sahte para tespitinde kullanılan para kontrol kalemi dağıttıklarını hatırlatan Yardımcı, “En büyük sahtekarlık, dolandırıcılık hayvan pazarlarında olur. Çünkü, 1 dana 10 bin lira. 5 tane 100 lira kattığında farkına varamazsınız. Onun için biz bu hizmeti Antalya’da emniyetimizle birlikte 10 yıldır yapıyoruz. Bugün de hem Kaymakamımız hem de Komutanımızla birlikte dağıttık. Biz üreticilerimizin nasıl emek sarf ederek bu hayvanları yetiştirdiklerini iyi biliyoruz. Biz üretici, vatandaş ve kasapları temsil ediyoruz. Bunların işi iyi olduğunda bizde iyi oluyoruz” diye konuştu.

sam_8914.jpg

KURBANLIK KESİM FİYATLARI

Kurbanlık hayvanların baskül kilo fiyatının büyükbaş ve küçükbaş olarak 26 lira olduğunu bildiren Başkan Yardımcı, kesim fiyatlarının da büyükbaşlarda 450 lira, küçükbaşlarda 150 lira olduğunu belirtti.

 

KURBAN SATIŞ VE KESİM YERLERİ

Başkan Yardımcı, Antalya’daki kurban satış ve kesim yerlerini ise şöyle bildirdi:

KEPEZ BELEDİYESİ SATIŞ YERLERİ

Varsak Menderes Mahallesi Mezbaha yanında bulunan mal pazarı alanı ve Çamlıca Mahallesi Köseler Caddesi.

KESİM YERLERİ

Zafer Mahallesi Cumartesi Pazarı, Yenidoğan Mahallesi Kapalı Pazartesi Pazarı, Varsak Karşıyaka Mahallesi Kapalı Salı Pazarı, Teomanpaşa Mahallesi Kapalı Cuma Pazarı, Varsak Ayanoğlu Kapalı Perşembe Pazarı, Kanal Mahallesi Salı Pazarı, Yeni Mahalle Pazar Pazarı.

MURATPAŞA BELEDİYESİ SATIŞ YERİ

ATSO karşısı boş alan Gazi Bulvarı üzeri ve Ermenek Mahallesindeki boş alan.

KESİM YERLERİ

ATSO karşısı boş alan, Ermenek Mahallesi boş alan, Bayındır Mahallesi Salı Pazarı Alanı Sosyal Bilimler Yüksekokulu Yanı, Konuksever Kapalı Pazar Alanı, Yeşilbahçe Mahahallesi Kapalı Çarşamba Pazar Alanı, Muratpaşa Aşevi Çarşamba Pazarı Yanı.

KONYAALTI BELEDİYESİ SATIŞ YERLERİ

Zümrüt Mahallesi Boğa Çayı Kenarı Çakırlar Yolu Üzeri

KESİM YERLERİ

Liman Mahallesi Kapalı Pazaryeri (Küçükbaş), Siteler Mahallesi Kapalı Pazar Yeri (Küçükbaş), Altınkum Mahallesi Cuma pazarı Kapalı Pazar Yeri, Pınarbaşı Mahallesi Kapalı Pazar Yeri (Küçükbaş), Öğretmenevleri Mahallesi Kapalı Pazaryeri (Küçükbaş).

DÖŞEMEALTI BELEDİYESİ SATIŞ YERİ

Tosun Besi Çiftliği Çığlık Mahallesi, Hasan Canbaz Besi Çiftliği Altınkale Mahallesi, İbrahim Avcı Besi Çiftliği Altınkale Mahallesi, Gedik Besi Çiftliği Yeniköy Mahallesi, Şeref Kasap Besi Çiftliği Karataş Mahallesi, Bahri Koç Besi Çiftliği Yeşilbayır Mahallesi, Kömürcüler Mahallesi Satış Yeri

KESİM YERİ

Kırkgöz Eğitim Derneği Erkek Öğrenci Yurdu bahçesi Yeniköy Mahallesi, Tosun Besi Çiftliği, Hasan Canbaz Besi Çiftliği, İbrahim Avcı Besi Çiftliği, Kasap Şeref Besi Çiftliği, Bahri Koç Besi Çiftliği, Gedik Besi Çifliği, Kömürcüler Mahallesi Kesim Yeri, Özel Yavuz Selim Ortaokul Erkek Öğrenci Yurdu Yeniköy Mahallesi, Özel Yeşilbayır Erkek Öğrenci Yurdu Altınkale Mahallesi. YUSUF KATRAĞ’IN HABERİ

Bu haber toplam 3926 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim