Bugün 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2496.161
    %0.03
  • Dolar
    32.4971
    %0.13
  • Euro
    34.5977
    %-0.09
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“En önemli problemimiz küçük parseller”
02 Ağustos 2017 Çarşamba 17:55

“En önemli problemimiz küçük parseller”

Geçmişte yapılan imar planlarının ilçede küçük binalar ve parseller öngördüğünü vurgulayan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Bizim en önemli problemlerimizin başında parsellerimizin küçük olması geliyor” dedi.

Kepez Belediyesi’nin dün gerçekleştirilen Meclis toplantısında Varsak Karşıyaka Mahallesi 1961 adada bulunan 2 ve 9 parselin birleştirilmesiyle ilgili hazırlanan uygulama imar planı değişikliği gündeme geldi. Plan değişikliği MHP grubunun olumsuz görüşüne rağmen AK Partili, CHP’li ve bağımsız üyelerin olumlu oylarıyla kabul edilerek meclisten geçti. Yapılan oylamadan sonra konu ile ilgili bir değerlendirme yapan Başkan Hakan Tütüncü, Kepez’in en büyük problemlerinin başında küçük bina ve parsellerin geldiğini vurgulayarak, yaklaşımının şahsi değil ilkesel bir değerlendirme olduğunu söyledi.

“GEÇMİŞTE YAPILAN İMAR PLANLARI, KÜÇÜK BİNALAR VE PARSELLER ÖNGÖRDÜ”

Kepez’in büyümesiyle birlikte ihtiyaçların da büyüdüğünü belirterek küçük alanlara sığmakta özel sektörün sıkıntı çektiğine işaret eden Tütüncü, “Bizim en önemli problemlerimizin başında parsellerimizin küçük olması geliyor. Antalya’nın diğer ilçeleriyle mukayese edildiğinde nedense geçmiş yıllarda yapılan imar planlarımız hep küçük binalar ve parseller öngörmüş. Küçük parsellerin içerisinde bundan 10-20 sene evvelin şehirciliğiyle bir yerleşme veya sığma meydana gelebiliyordu ama şimdi artık şehir büyüyünce, ihtiyaçlar büyüyünce bu küçük alanlara sığmakta özellikle özel sektör çok ciddi sıkıntılar çekiyor. Meclise gelen bu ve buna benzer büyütmeyle ilgili bütün talepleri kabul ettiğimizi ve edeceğimizi ifade etmiştim. Benim düşüncem bu. Büyük ticaret merkezlerinin, büyük yapıların meydana gelmesinin şehre değer katacağını düşünüyorum. Bununla ilgili talepte bulunan bütün hemşerilerimizin taleplerini bugüne kadar değerlendirdik. Yaklaşımımız şahsi bir mesele değil, ilkesel bir meseledir” diye konuştu.

“KÜÇÜLTMEYLE İLGİLİ TALEPLERİ MECLİSE GETİRMİYORUZ”

Parsellerin küçültülmesiyle ilgili itirazlarında geldiğini belirten Tütüncü, “Onların hiçbirisini meclise getirmedik. Çünkü, bizim derdimiz, problemimiz parsellerin küçük olmasından kaynaklanıyor” dedi.

TARIM TOPRAKLARININ KÜÇÜLMESİNİ ÖRNEK GÖSTERDİ

Tarım topraklarının küçülmesi nedeniyle ortaya çıkan verimli tarım yapamama sorununu örnek gösteren Tütüncü, “Nasıl ki tarımda topraklar küçüle küçüle verimli bir tarım yapabilme noktasından uzaklaştı, tarım ve üretim ekonomisinde ciddi manada sıkıntıya girdik, aslında şehircilikte yapılaşmada da böyle. Daha büyük binalar, daha büyük mekanlar üretmenin önünü açmamız gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı. HABER: YUSUF KATRAĞ

Kaynak: YUSUF KATRAĞ
Bu haber toplam 1029 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim