Bugün 23 Nisan 2024 Salı
  • Antalya21 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2417.719
    %-0.67
  • Dolar
    32.5718
    %0.27
  • Euro
    34.8009
    %0.36
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Engelli öğrencilerin eserleri göz kamaştırıyor
19 Nisan 2018 Perşembe 16:30

Engelli öğrencilerin eserleri göz kamaştırıyor

Kepez Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve İş Uygulama Merkezi’nin Down sendromlu, otizmli ve zihinsel engelli öğrencilerinin ortaya çıkardığı eserler göz kamaştırıyor.

Kepez Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve İş Uygulama Merkezi öğrencilerinin eğitim atölyesinde ortaya çıkardığı eserler, Aydın Kanza Parkı içindeki Kültür Sanat Merkezi’nde görücüye çıktı. Engelli öğrencilerin kendi kendilerine yaptığı eserlerin de yer aldığı sergi, göz kamaştırıyor.

ORTA VE AĞIR DERECEDE ENGELLİ ÖĞRENCİLER VAR

Kepez Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve İş Uygulama Merkezi Rehber Öğretmeni Resul Bozdemir, “Biz devletin bir okuluyuz. Özel Eğitim Uygulama Merkezimiz ortaokul, İş Uygulama Merkezimiz ise lise düzeyinde. 142 öğrencimiz var. 66 tanesi Kepez Özel Eğitim Uygulama Merkezi, diğerleri ise İş Uygulama Merkezimizin öğrencisi. 23 yaşına kadar bizde eğitim görüyorlar. Hafif düzeydeki öğrenciler normal okullarda kaynaştırma eğitimi alırken, orta ve ağır düzeydeki Down sendromlu, otizm tanısı konmuş ve zihinsel engelli bizim öğrencilerimiz onlar gibi kaynaştırma eğitimi alamıyor” dedi.

sam_1456.jpg

“FIRSAT VERİLİRSE YAPAMAYACAKLARI BİR ŞEY YOK”

İş Uygulama Merkezi’nde haftada 12 saat atölye dersi verdiklerini kaydeden Bozdemir, çocuklara fırsat verildiği takdirde yapamayacakları bir şey olmadığını vurgulayarak, yapılan yönlendirmeler neticesinde çok güzel eserlerin ortaya çıktığını ifade etti. Bozdemir, sergide hiç müdahale edilmeden tamamen çocuklara özgü eserlerin olduğunu da kaydetti. 

GELİRİYLE ÖĞRENCİLERE YENİ MALZEME ALINACAK

Farkındalık oluşturmak için öğretmenlerin gözetiminde engelli öğrencilerin ortaya çıkardığı eserleri sergilemek istediklerini ifade eden Bozdemir, almak isteyenlere ürünlerin satıldığını bildirdi. Elde edilen gelirin yine öğrencilerin eğitim materyallerini temin etmek için kullanılacağını açıklayan Bozdemir, “Aldığımız ücretle çocuklarımıza tekrar hammadde almak istiyoruz. Öğrencilerimizin malzeme sıkıntısı yaşamadan daha kapsamlı eserler ortaya çıkarması için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

“VELİLER DE EĞİTİLİYOR”

Okulda sadece öğrencilere yönelik değil, ailelere yönelik de çalışmalar yapıldığını belirten Bozdemir, çocuklarından dolayı sürekli okulda bulunması gereken velilere yönelik kurslar açtıklarını bildirdi. Velilere de eğitim verildiğini kaydeden Bozdemir, velilerin psikolojik olarak rahatlamasının kendileri için önemli olduğunu vurguladı. Bozdemir, yaptıkları çalışmalar sayesinde çocukların ve ailelerinin kapalı kapılar arkasında kalmasının önüne geçildiğini sözlerine ekledi.

22 NİSAN’A KADAR AÇIK

16 Nisan tarihinde açılan sergi, 22 Nisan Pazar gününe kadar açık kalacak. Sergi sabah saat 09.00’dan akşam 20.00’a kadar gezilebiliyor. HABER: YUSUF KATRAĞ

sam_1450.jpg

Bu haber toplam 4049 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim