

Engelsiz Kafe'de Jimnastik Var
MURATPAŞA Belediyesi, Engelsiz Kafe'deki özel çocukların sporla bedensel, zihinsel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla jimnastik eğitimi veriyor.
Yenilenen yüzüyle hizmet vermeyi sürdüren Adalya Vakfı Engelsiz Kafe, özel spor programlarına da evsahipliği yapıyor. Muratpaşa Belediyesi'nin Adalya Vakfı ile birlikte hizmete açtığı Engelsiz Kafe'nin özel çocuklarına yönelik olarak jimnastik eğitimi veriliyor. Jimnastik eğitiminde çocukların hareket ve denge kabiliyeti gelişirken sosyalleşmeleri de sağlanıyor. Pazartesi günleri saat 10.30'da başlayan jimnastik eğitimlerine down sendromlu çocuklar katılıyor.
'+1 DEĞER KATIN HAYATIMIZA'
6-12 yaş arası down sendromlu çocuklar için başlattıkları jimnastik eğitimine Engelsiz Kafe'de devam ettiklerini söyleyen eğitmen Nisa Ezgi Doğan, "Engelli çocuklarımızın bu eğitimi alması disiplin, sosyalleşmesi açısından çok önemli. Engelli bireyler ile bu sporu yaparak olumlu geri dönüşler alacağımızı düşünüyorum. Öğrencilerimizin hepsi ayrı bir yetenek ve beceri ile donatılmış. Spor yaparak daha kurallı olacaklar. Sosyalleşecekler insanlara yakınlaşmaları açısından çok daha faydalı olacağını düşünüyoruz. Pazartesi günleri 10.30'da herkesi bekliyoruz. +1 değer katın hayatımıza" dedi.
'ÇOCUKLARIMIZ SOSYALLEŞİYOR'
Jimnastik eğitimiyle çocuklarının sosyalleşip, daha uyumlu hale geldiğini belirten velilerden Ayşe Öztürk, "Jimnastik eğitiminden çok memnunuz. Daha öncede jimnastik eğitimi aldık. Öğretmenleri kızımın esnekliğini fark etti. Kızım 2 yaşından beri devam ediyor. Derslerin hepsine katılıyor çok esnek bir kızım var. Buradaki derslerinden sonra evde hareketli dans ediyor daha sosyalleşmiş bir hal alıyor. Gayet uyumlu ve hiçbir zorluğu yok benim kızımın. Bize Adalya Vakfı Engelsiz Kafe açtıkları için Başkanımız Ümit Uysal'a teşekkür ediyoruz" dedi.
Elif Tuzdalı ise "Down sendromlu kızım ve zor bir kızdı. Yeni yeni herşeye katılıyor. Bugünlere geldi ve memnunum. Kızım daha önce etkinliklere katılmıyordu ama jimnastik derslerine katılıyor. Buradaki dersleri sayesinde evde daha uyumlu hale geldi. Buradaki eğitimlerinden çok memnunuz. Kızım bu eğitimler sayesinde sosyalleşti. Bütün engelli bireyleri buraya bekliyoruz. Bu alan bizim çocuklarımız için çok iyi, burada çok memnun oluyoruz" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI
Erbaş, Hacı Bayram Veli Camii’nde teravih namazı kıldırdı
Otomobilin yan yattığı kaza anı kameraya yansıdı
Samsun'da trafik kazası: 3 yaralı
ABD'de düzenlenen yarışmada dünya 2.'si oldu
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8

- MERSİN LİMANI’NDA 280 BİN SENTETİK HAP ELE GEÇİRİLDİ
- ŞÜPHELİ ÇANTADAN ELBİSE ÇIKTI
- VATANDAŞLA DEVLETİ BULUŞTURAN HATAY VALİLİĞİ’NİN YENİ BİNASI HİZMETE BAŞLADI
- ENGELLİ VATANDAŞIN KAYBETTİĞİ PARAYI BULAN BELEDİYE PERSONELİ ÖDÜLLENDİRİLDİ
- FARKLI ŞEHİRLERDEN GELİP SAHTE KİMLİKLE ADANA’DA KARGO DOLANDIRICILIĞI YAPMIŞLAR: 2 TUTUKLAMA
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim
































