Bugün 23 Nisan 2024 Salı
  • Antalya19 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2429.254
    %-0.19
  • Dolar
    32.552
    %0.19
  • Euro
    34.8813
    %0.59
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Erdem’den Sümer’e cevap
03 Kasım 2017 Cuma 00:30

Erdem’den Sümer’e cevap

Kendisini şehit ailelerinden özür dilemeye ve siyasi nezakete davet eden AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer’e cevap veren CHP Antalya İl Başkanı Mustafa Erdem, “Şehitlerimizden ve ailelerinden özür dilemesi gereken birisi varsa kesinlikle biz değiliz.

Kendisini şehit ailelerinden özür dilemeye ve siyasi nezakete davet eden AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer’e cevap veren CHP Antalya İl Başkanı Mustafa Erdem, “Şehitlerimizden ve ailelerinden özür dilemesi gereken birisi varsa kesinlikle biz değiliz. Ülkeyi 15 yıldır tek başına yöneten iktidar partisinin il başkanı bu özrü dilemek zorundadır" dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanı Mustafa Erdem, dün sabah Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nde bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Erdem, kendisini şehit ailelerinden özür dilemeye davet eden AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer’e cevap verdi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ima etmesi halinde bile istifa edeceğini söylemesini de değerlendiren Erdem, Türel adına talihsiz bir açıklama olduğunu ifade etti. Hakkari’de şehit olan askerlerimize ve bütün şehitlere rahmet dileyen Erdem, eski genel başkanları Deniz Baykal’a da acil şifalar diledi. İl başkanlığına aday olup olmayacağı konusunda ser verip sır vermeyen Erdem, Kepez İlçesi Avni Tolunay Mahallesi delege seçimleri tutanağının da kaybolduğunu açıkladı.

sam_8341.jpg

“ÇARPITMA HABER DOĞRU DEĞİL”

Yaklaşık 1 ay önce 15 Temmuz Vatan Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurlarının Adını Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Meltem Kılınç’ın parti binasında kendisini ziyaret ettiğini belirten CHP Antalya İl Başkanı Mustafa Erdem, Sincan’da sürmekte olan davaya katılmalarını istediğini bildirdi. Bütün şehitler için ayrım yapılmaması gerektiği konuşulurken Kılınç’ın Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın’ın kendileri tarafından dava edildiğini hatırlattığını ifade eden Erdem, “Bende şehitlerle ilgili sorumlu kimse tamamına dava açarsanız bizde yanınızda oluruz, bu ben, Başbakan, Cumhurbaşkanı olabilir diye bir söylemde bulundum. Sayın başkan sadece Cumhurbaşkanı’nı dava edersen biz destek veririz kelimesiyle bir haber yaymış. Çarpıtma haber doğru değil” dedi.

“ÖZÜR DİLEMESİ GEREKEN BİZ DEĞİLİZ”

Bunun üzerine AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer’in talihsiz bir açıklama yaptığını dile getiren Erdem, şunları söyledi:

“Ben bugüne kadar bırakın CHP Antalya İl Başkanı olarak meslek hayatımda ve yaşamımda şehit ailelerinin üzülmesine yönelik, onları kıracak tek kelime etmedim. Yapım ve aldığım terbiye gereği böyle bir şeyi saygısızlık sayarım. Vatan, bayrak için canını veren şehitlerimizle ilgili en ufak incitici söz söylemem asla mümkün değildir. Şehitlere karşı bir söylemim olsa bırakın özür dilemeyi gider tek tek şehit ailelerinin ellerini öperim. Şehitlerimizden ve ailelerinden özür dilemesi gereken birisi varsa kesinlikle biz değiliz. Bu ülkeyi 15 yıldır tek başına yöneten iktidar partisinin il başkanı bu özrü dilemek zorundadır. Kendi söylemiyle siyasi nezaketi gösterip bunu yaparsa bizim takdirimizi kazanır.”  

“DEMOKRASİYE, ANTALYA HALKINA SAYGISIZLIK”

“Ülkede demokrasinin bittiği bir süreci yaşıyoruz” diyen Erdem, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in, ima edilmesi halinde bile istifa edeceğini açıklamasını talihsiz bulduğunu söyledi. “Bu bir demokrasi ayıbıdır” diyen Erdem, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sadece bir kişinin işaretiyle gidilmemesi gerektiğini, demokrasinin bütün işlevleriyle hayata geçirilmesi gerektiğini savunan şahsın iması bile yeter demesi demokrasiye, Antalya halkına saygısızlıktır. Oy versin vermesin Antalya’nın hizmetine kendisini adamış bir belediye başkanının bir kişinin işaretiyle bırakacağını söyleyebilmesi bizleri önümüzdeki dönemde düşündürücü bir noktaya getiriyor. Halka hizmet için seçilecek başkanın yarınla ilgili kendi kararlarını veremeyecek insanlardan seçilmemesi gerektiğinin altını çizmek istiyorum.”

“SAYIŞTAY SOPASI GÖSTERİLİYOR”

“AK Parti Genel Başkanı Belediye başkanlarıyla ilgili muhalefet de gereğini yapsın diyor” diyen Erdem, “Bir taraftan Sayıştay sopası gösteriliyor. Sayıştay denetimlerinin en yoğun yaşandığı illerden biri Antalya. Bu yasal düzenleme yeni çıkmadı, eksiden beridir var. Bir korku haberi salmak belediyelerde hizmet noktasında çeşitli engellemelere sebep oluyor. İnsanlar artık ne yapacağını bilemiyor. Böyle bir korkunun bırakın belediyelerde seçimi belediyeleri de atamayla yapacak bir noktaya getireceğini düşünüyorum. Artık seçilmişlerin, atanmışların hiç farkı yok. Yaşadığımız coğrafyada demokrasiyle, cumhuriyetle yönetilip yine de ayakta kalan tek Müslüman ülke Türkiye. Bunu Atatürk’e ve cumhuriyete borçluyuz. Bunun değerini bilmeliyiz. Siyasi düşüncemiz ne olursa olsun rejim değişikliğine giden yola asla prim vermememiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

İL BAŞKANLIĞINA ADAYLIK KONUSUNDA AÇIK KONUŞMADI

İl Başkanlığı’na aday olup olmayacağı sorulan Erdem, “Ben mevcut il başkanıyım. Daha ilçe başkanları seçilmedi. Süreç devam ediyor. Süreç gelince gerekli açıklamayı yapacağım” diye konuştu.

“HEYKEL KONUSUNU TAKİP EDİYORUZ”

Kepez İlçesi’nde bir arazide bulunan Atatürk heykeli de sorulan Erdem, gizlilik kararı nedeniyle kendilerine bilgi verilmediğini ve takip ettiklerini söyledi. Erdem, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün açıklaması olmasına rağmen heykelin depodan kimler tarafından götürüldüğü veya götürtüldüğüyle ilgili araştırmanın sonuçlandırılmamasını manidar bulduğunu da sözlerine ekledi.      

“DELEGE SEÇİMLERİ OY TUTANAĞI KAYIP”

Mahalle delegesi seçimlerinin bittiği, Kepez ilçesi Avni Tolunay Mahallesi’nde sahte oy sıkıntısı yaşandığı ve il yönetimi tarafından bu mahallenin seçimlerinin iptal edilerek yenilenmesinin kararlaştırıldığı hatırlatılarak ilçe örgütünün tavrı sorulan Erdem, şunları kaydetti:

“Sahte oy tespit ederek seçimlerin yenilenmesi kararını almadık. Avni Tolunay Mahallesi’nde sahte veya fazla oy kullanıldığı gerekçesiyle bir şikayet oldu. Bunu ispatlamak için oy kullanılan tutanağı istedik ilçe örgütünden. Genel merkeze gönderildiğini söylediler. Genel merkezden istedik orada yok. Şuanda ortada tutanak yok. Tutanak olmadığı için kimlerin suçlu olduğunu bilme şansımız yok. Islak imzalı tutanağın bize ulaşmaması gerekçesiyle seçimi iptal edip yeni bir seçim yapılması kararımızı aldık ve ilçe örgütüne yazımızı gönderdik. Gereğini yapacak olan Kepez İlçe örgütü. Seçim yenilenmeyecek diye bir şey gelmedi bize.” HABER: YUSUF KATRAĞ

Kaynak: HABER: YUSUF KATRAĞ
Bu haber toplam 11606 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim