Bugün 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2496.161
    %0.03
  • Dolar
    32.4971
    %0.13
  • Euro
    34.5977
    %-0.09
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eşi iş arkadaşıyla kaçan Suriyeli, çocuğunun kaçırılmasından korkuyor
12 Ağustos 2017 Cumartesi 13:03

Eşi iş arkadaşıyla kaçan Suriyeli, çocuğunun kaçırılmasından korkuyor

SURİYE'de çıkan iç savaştan kaçarak Antalya'nın Manavgat İlçesi'ne yerleşen 34 yaşındaki Mahmoud A.A., kendisinden boşanmadığı halde yalan beyanla...

SURİYE'de çıkan iç savaştan kaçarak Antalya'nın Manavgat İlçesi'ne yerleşen 34 yaşındaki Mahmoud A.A., kendisinden boşanmadığı halde yalan beyanla başka biriyle evlenen eşinin 7 yaşındaki oğlu T.A.A.'yı kaçırmak istediğini öne sürdü. Mahmoud A.A., okul çağına gelen oğlunun korktuğu için okula gitmek istemediğini belirtti.

Suriye'nin Halep kentinde yaşayan felsefe öğretmeni Mahmoud A.A., eşi 29 yaşındaki R.H. ve oğlu T.A.A. ile ülkesinde iç savaşın başlamasının ardından 2012'de Kilis'e sığındı. Burada konteyner kente yerleştirilen aile, 2014 yılında ise Manavgat'a taşındı. Mahmoud A.A., ailesini geçindirmek amacıyla fırında, restoranda ve bölgedeki otellerde çeşitli işlerde çalışarak, eşi ve oğluyla yeni bir hayata başladı.

OYNARKEN OĞLUNU KAÇIRDI

Geçen yıl ocak ayında restoranda çalıştığı dönemde kayınvalidesinin kendilerine gelmesinin ardından eşi R.H.'nin 4 bin dolar ve kendisine ait diploma gibi bazı evrakları alarak ortadan kaybolduğunu anlatan Mahmoud A.A., bir süre eşini aradığını ancak herhangi bir iz bulamadığını aktardı. Geçen yıl mayıs ayında kendisiyle çalıştığı işyerine gelen oğlu T.A.A.'nın oynadığı sırada eşi tarafından kaçırıldığını öne süren Mahmoud A.A., birkaç gün sonra polisin oğlunun İstanbul'da annesinin yanında olduğunu söylediğini aktardı.

"YALAN BEYANDA BULUNARAK "BEKAR" DİYE BELGE ALMIŞ"

Bir süre sonra eşi ve oğlunun Kilis'te olduğunu öğrendiğini ve burada konteyner kentte bazı tanıdıkları vasıtasıyla eşinin ailesiyle iletişim kurduğunu kaydeden Mahmoud A.A., bu şekilde oğlunu geri aldığını belirtti. Bu sırada kendisiyle aynı restoranda çalışan M.Ö.'nün izne ayrıldığını ve eşinden boşandığını anlatan Mahmoud A.A., "Bir gün eşim aradı. Boşanmak istediğini söyleyince benden aldığı para ve evrakları getirirse boşanacağımı söyledim. Bu sırada eşim benden boşandıktan sonra iş arkadaşım M.Ö. ile evleneceğini söyledi. Benden aldığı evrakları ve paraları getirmediği için resmen boşanmadım. Buna rağmen çocuğumun annesi geçen şubat ayında Kilis Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gidip yalan beyanda bulunarak "bekar" diye belge almış. O belgeyle Manavgat'ta M.Ö. ile evlendi. Resmen boşanmadığım halde burada resmen evlilik yaptılar" dedi.

"NE POLİSİ, SEN ZATEN SURİYELİSİN"

Eşinin yalan beyanla aldığı belgeyle evliliğinin ardından Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı'na eşi R.H. ile M.Ö. hakkında "resmi evrakta sahtecilik" yaptıkları iddiasıyla geçen yıl nisan ayında suç duyurusunda bulunduğunu vurgulayan Mahmoud A.A., eşinin evlenmesinin ardından çocuğu T.A.A'yı kaçırmak için M.Ö.'nün bazı girişimlerde bulunduğunu öne sürdü. M.Ö.'nün bir defasında eve geldiğini, tartışmanın büyümesi ve komşuların müdahalesiyle gitmek zorunda kaldığını söyleyen Mahmoud A.A., şimdi bir otelde temizlik görevlisi olarak çalıştığını, haftalık izinde olduğu bir gün oğlunu gezmeye götürdüğünü ve cadde üzerindeki bir AVM'de ürünlere bakarken M.Ö.'nün oğlunu kaçırmaya yeltendiğini, tartışma çıktığını ve kendisinin "polis" diye bağırdığını anlattı. Mahmoud A.A., "T.'yi elinden aldım. Bu sırada "polis, polis" diye bağırdım. M.Ö. bana "Ne polisi, sen zaten Suriyelisin. Kimse sana bakmıyor. Senin kafanı keseceğim, çöpe atacağım" dedi" diye konuştu. Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne tehdit ve kaçırma iddialarıyla ilgili şikayette bulunduğunu söyledi. Çocuğu T.'nin 7 yaşına girdiğini ve okul çağına geldiğini vurgulayan Mahmoud A.A., oğlunun korktuğu için okula gitmek istemediğini belirtti.

"İSTANBUL'A GÖTÜRDÜ"

Babasıyla yaşamaktan mutlu olduğunu anlatan T.A.A. ise annesinin yanına gitmek istemediğini söyledi. Annesinin yabancı bir adamın arabasıyla gelerek, oyun oynadığı sırada kendisini kaçırdığını, önce M.Ö.'nün evine ardından İstanbul'a götürdüğünü anlatan T.A.A., okula gitmek istediğini ancak kendisini kaçıracaklar diye korktuğunu kaydetti.

FOTOĞRAFLI

Eşi iş arkadaşıyla kaçan Suriyeli, çocuğunun kaçırılmasından korkuyor

Bu haber toplam 451 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim