Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2499.907
    %0.64
  • Dolar
    32.5633
    %0.04
  • Euro
    34.7694
    %0.15
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Esmeray: “Uyarıları dikkate alın”
19 Mart 2020 Perşembe 12:10

Esmeray: “Uyarıları dikkate alın”

Koronavirüs tehlikesine karşı herkesin tedbirli olması gerektiğini vurgulayan Antalya Kültür Memur Sen Başkanı Esat Esmeray, uyarıları dikkate alın çağrısı yaptı.

Çin’de ortaya çıktıktan sonra ülkeler arasında hızla yayılan Koronavirüs tehlikesi devam ediyor. Ülkemizde de geçtiğimiz hafta ilk vakanın tespit edilmesinden sonra sayı artmaya devam ederken, virüsün yayılmasını engellemek için çalışmalar en üst düzeyde sürdürülüyor. Yetkililer, alınabilecek önlemlerle ilgili sık sık uyarı yaparken, Antalya Kültür Memur Sen Başkanı Esat Esmeray da bir çağrıda bulunarak herkesin uyarıları dikkate almasını istedi. Tehlikenin hafife alınmaması gerektiğinin altını çizen Esmeray, “Bizler tedbirimizi alalım, gerisi Allah’ın takdiridir” dedi.

 

“LÜTFEN UYARILARA UYALIM”

Dünya genelinde büyük etki yaratan Koronavirüs tehlikesine karşı ilgili kurum ve kuruluşlar gerekli tedbirleri almaya devam ederken vatandaşların da bireysel önlemlerini alması gerektiğinin altını çizen Antalya Kültür Memur Sen Başkanı Esat Esmeray, “Küresel sorun haline gelen ve dünyadaki tüm insanlığın sağlığını etkileyen virüs ülkemizde ve dünyada sıkıntı vermeye devam ediyor. Her birimiz bu virüs tehlikesini dikkate almalıyız. İnsanlarımız zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmasın, seyahat etmesinler. Onlardan hem kendi sağlıkları hem de başkalarının sağlıklarını tehlikeye atmamaları için kapalı ve kalabalık mekanlara gitmemelerini rica ediyorum” diyerek devlet büyüklerinin, Sağlık Bakanlığı ve valiliklerin uyarılarına lütfen harfiyen uyalım çağrısında bulundu.

 

“TEDBİRİMİZİ ALALIM”

Birçok hastalıkta asıl sorunun kirlilik olduğuna dikkat çeken Esmeray, “İnsanların dikkatsizliği nedeniyle dünyamızın, yaşadığımız doğanın hızla kirlenmekte olduğunu hepimiz görüyoruz. Salgın gibi bazı hastalıklar temiz olmadığımızın göstergesidir. Bizler dinimizin de bize emrettiği gibi önce kendi kişisel temizliğimizden başlayarak evimizi, çevremizi, işyerlerimizi temiz tutmalıyız. Dünyayı tedirginliğe sürükleyen Koronavirüs’e karşı da yapmamız gereken temizliğe dikkat etmek. Bulunduğumuz ortamı sık sık havalandırmak. Endişe ve paniğe meydan vermemek. Yukarıda da belirttiğim gibi uyarıları dikkate almak. Bugün virüs nedeniyle Kabe’miz ve camilerimiz boş kaldı. İnsanlar namaz kılmak için camilere gitmez oldu. Hayatımda ilk defa bunu yaşıyorum. Bu bizim için büyük bir musibettir. Ders almak gerekir diye düşünüyorum. Bizler tedbirimizi alalım takdir Allah’ındır. Kaldı ki tedbir almak kadere inanmanın gereğidir” dedi. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 2559 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim