Bugün 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2496.161
    %0.03
  • Dolar
    32.4971
    %0.13
  • Euro
    34.5977
    %-0.09
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Esnaf ve sanatkara e-ticaret eğitimi
17 Ekim 2019 Perşembe 17:12

Esnaf ve sanatkara e-ticaret eğitimi

Ticaret Bakanlığı ile PTT A.Ş. arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında esnaf ve sanatkarlara e-ticaret ve ihracat eğitimi verildi. AESOB konferans salonundaki eğitime ilgi yoğun oldu.

Ticaret Bakanlığı ile PTT A.Ş. arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında düzenlenen e-ticaret ve ihracat eğitimlerinin 9’ncusu Antalya’da gerçekleştirildi. Dün Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) konferans salonunda gerçekleştirilen eğitim, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmalarını AESOB Başkanı Adlıhan Dere, PTT Bank Daire Başkanı Şefik Gündoğdu ile Ticaret Bakanlığı Esnaf Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin Erkan yaptı. Konuşmacılar, e-ticaretin önemine dikkat çekti.

 

“TİCARETTEKİ SINIRLAR ORTADAN KALKTI”

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de bilgisayar ve internet kullanımının artmasıyla birlikte geleneksel ticaretin dönüşüme uğrayarak sanal ortama taşınmaya başladığını söyleyen AESOB Başkanı Adlıhan Dere, “İnternet ile birlikte bilgisayar ve akıllı telefonların kullanımının yaygınlaşması elektronik ticaret alanında büyük değişimlere hız kazandırmıştır. Elektronik ticaret artık çağımızın alışveriş yapma alışkanlıklarından biri olmuş her geçen gün ticaretteki payını giderek artırmıştır. E-ticaret aracılığıyla binlerce kilometre ötedeki üretici ve tüketici kolaylıkla birbirlerine ulaşabilir hale gelmiş, ticaretteki sınırlar ortadan kalkmıştır” dedi.

adlihan-dere-005.jpg

“ANTALYA’NIN E-TİCARETTE BAŞARI HİKAYESİ YARATABİLECEĞİNE İNANIYORUM”

“Ülkemizin e-ticarette dünya ölçeğinde gerekli payı alması bir anlamda esnaf ve sanatkarımızın bu alanda göstereceği efor ve gayrete bağlı olduğu gerçeği de önemli bir unsur olarak karşımıza çıkmakta” diyen Dere, şunları söyledi:

“Turizmde bir dünya markası olan Antalyamızın e-ticarette de bir başarı hikayesi yaratabileceğine gönülden inanıyorum. Antalya esnafının bu konuda gerekli entegrasyonu sağlayabileceğini belirtmek isterim. Bu noktada bizi dünya pazarlarına ulaştıracak ülkemizin tarihi kurumlarından biri olan PTT karşımıza çıkmakta. PTT bize değer katacak rekabet ölçeğinde teknolojik gücüyle esnafımızın en büyük desteği ve yardımcısı olacaktır. Bildiğiniz gibi, vatandaşlarımız artık ihtiyaçlarının büyük bir bölümünü internet üzerinden karşılamaya yönelmekte. Bugün yemek ihtiyaçlarını dahi internetten sipariş veriyorlar. Tüketiciler artık sokak sokak gezmek yerine oturdukları yerden bilgisayar ve cep telefonları vasıtasıyla istedikleri ürünlerin siparişini veriyor, bölgesel olarak mal ve hizmet sunan işletmeler, e-ticaret sayesinde daha geniş kitlelere ulaşabilmekte, daha düşük maliyetlerle, daha geniş pazarlara ürünlerini tanıtabilme imkanı bulabilmekteler.”

 

ESNAF VE SANATKARA PTT İNDİRİMLERİ VAR

Ticaret Bakanlığı ile PTT arasında imzalanan protokolle esnaf ve sanatkarların, PTT'nin e-ticaret altyapısı sayesinde ürünlerini ülke ve dünya pazarlarına açabileceğini vurgulayan Dere, “Protokol ile PTT, özel komisyon ve indirim oranları ile ürünlerin satış, pazarlama ve reklam kampanyalarında esnafımıza destek olacak. Esnaf ve sanatkarlarımızın e-ticarette var olmaları ve e-ticaretin fırsatlarından yararlanmaları amacıyla gerçekleştirilen bu protokol sayesinde esnafımız PTT’nin güçlü altyapısı sayesinde dünya rekabetinde yerini alabilecek. Ayrıca esnafımız PTT’den Esnaf Kart alabilecek. Esnaf Kart Sahipleri Pttcell, PTTKargo, PTT KEP, PTT Sigorta, nakit ve değerli lojistiği hizmetlerinden indirimli yararlanacak. Esnafımız daha güçlü hale gelecek. Bu anlamda esnaf kartı önemsiyorum. Benimde sahip olduğum ayrıcalıkları olan esnaf karta sizlerin de sahip olmasını temenni ediyorum. Bu işbirliğinin hayata geçirilmesinde emekleri geçen Ticaret Bakanımıza, Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürümüze, PTT A.Ş.’ye çok teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

sefik-gundogdu-002.jpg
“PTT, HOLDİNG OLMA YOLUNDA İLERLİYOR”

Dere’den sonra konuşan PTT Bank Daire Başkanı Şefik Gündoğdu ise, kardeşlik hukuku içerisinde esnaf ve sanatkara güzel bir esnaf kart paketi sunduklarını söyledi. PTT’nin 179 yıldır Türk halkına hizmet vermekte olduğunu bildiren Gündoğdu, “PTT’yi Türk Telekom ile ayrıştırdıktan sonra bizde posta ve kargo tarafı kaldı. Halkımızda PTT posta şeklinde bir algı var ama PTT, posta ve kargo dışında bankacılıktan sigortacılığa, e-ticaretten lojistiğe, turizmden filo yönetimine kadar 6 iştirakiyle holding olma yolunda hızla ilerliyor. PTT A.Ş. bankacılık hizmetleri, bankalarla yaptığı sözleşmeler çerçevesinde parasal posta, ödeme ve destek hizmeti sunuyor. 2023 stratejisine paralel olarak 2023 yılına kadar 3 ana hedefimiz var. 15 bin işyeri ve 100 bin çalışana ulaşmak istiyoruz ki PTT A.Ş. şuanda finans dünyasında dağıtım ağı en fazla kurumlardan birisi. İnteraktif kanallarımızı da sayarsak 8500’e yakın temas noktamız var. Türkiye 192 ülkenin üye olduğu Dünya Posta Birliği’nin başkanlığını yapıyor. PTT A.Ş. 192 ülke arasından ilk 10’da yer almak istiyor” diye konuştu.

 

“SİZLER VARSANIZ TÜRKİYE VAR”   
Esnafların tüm sorunlarını bir reçete haline getirerek ilgili bakanlıklara ilettiklerini bildiren Ticaret Bakanlığı Esnaf Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin Erkan da, birçoğu için sonuç aldıklarını, sonuç alamadıklarını da takip ettiklerini bildirdi. Anayasa’nın 25’nci maddesinde ‘Devlet esnaf ve sanatkarı destekler’ dendiğine dikkat çeken Erkan, bu kapsamda birçok şeyi yaptıklarını söyledi. PTT’nin bir kamu kurumu olduğuna dikkat çekerek, değişen dünya düzeninde e-ticarette esnaf ve sanatkarın bir adım daha ileriye nasıl götürülebileceğine yönelik çalışmalar gerçekleştirdiklerini kaydeden Erkan, şunları dile getirdi:

“Esnafımız Türkiye’nin temel dinamiklerinden biri. Sizler varsanız Türkiye var. Çünkü, esnaf ve sanatkarımız her zaman dik bir duruş sergilemiştir. 15 Temmuz karelerinde esnaf ve sanatkarı görürsünüz. Kafayı yemiş ülke başkanları dolar üzerinde manipülasyon yaptığında yine esnafı görürsünüz. Zaten dış güçler bu kısmı, esnaftaki dayanışmayı, kardeşliği çözemediler.”

necmettin-erkan-001.jpg

“ESNAF VE SANATKARIMIZ KENDİNİ GELİŞTİRMEK ZORUNDA”

İşbirliği kapsamında esnafa nasıl ayrıcalıklar sağlanacağına yönelik çalışmalar yaptıklarının altını çizen Erken, “Esnaf ve sanatkarımız elektronik ticarete geçmek zorunda. Esnafımız her alanda kendini geliştirmek zorunda. Kendini geliştiremezse yok olup gidecek. Yok olup gitmesi demek, kültürün yok olması, ekonominin sıkıntıya girmesi, dış güçlerin himayesine girmek demek. Esnaf ve sanatkarımız güçlü bir kurum. Bizde bunu biraz daha ileriye götürebilirsek ne mutlu. Vatanını en çok seven işini en iyi yapandır” dedi.

 

SUNUM YAPTILAR

Konuşmaların ardından Ticaret Bakanlığı İhracatı Geliştirme Uzmanı Asım Çalış, ePTTavm.com Satış Pazarlama Uzmanı Özgür Karakuş, PTT Bank Şube Müdürü Esra Yüzbaşı ve E-ticaret Daire Başkanı Settar Ulu sunum gerçekleştirdi. HABER: YUSUF KATRAĞ

917dc6e6-7419-4341-bd4e-299ba8507ff0.jpg

Bu haber toplam 1956 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim