Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Esnafa can suyu olacak festival başlıyor
29 Haziran 2017 Perşembe 23:41

Esnafa can suyu olacak festival başlıyor

Antalya Tanıtım A.Ş’nin organize ettiği Antalya ShoppingDays (Antalya Alışveriş Günleri), Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO)’nın ana sponsorluğunda, 07 Temmuz'da başlıyor.

 77 gün sürecek festival, 22 Eylül 2017 tarihinde sona erecek.

ESNAF FESTİVALİNE AESOB BAŞKANI KATILMADI

Antalya Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, ilçe ticaret odaları ve sivil toplum örgütlerinin de destek verdiği Antalya Alışveriş Günleri Festivali'nin tanıtım toplantısı, ATSO' da yapıldı. Toplantıya ATSO Başkanı Davut Çetin, Antalya Tanıtım A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Hacısüleyman, Manavgat Ticaret ve Sanayi Başkanı (MATSO) Ahmet Boztaş, Antalya Ticaret Borsası Başkan Başkan Yardımcısı Halil Bülbül,  ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Ethem Tayfun Kavukçu katıldı. Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere'nin, toplantıya katılmaması ise gazetecilerin dikkatinden kaçmadı. Başkan Davut Çetin, Antalya Tanıtım A.Ş yönetim kurulu üyeleriyle basın toplantısı yaptıklarını,  Dere'nin bu yüzden toplantıda yer almadığını, AESOB Başkanı Adlıhan Dere'den esnafa can suyu olacak festivale destek vermesini beklediklerini söyledi.

25 TL HARCAMA İLE ÇEKİLİŞ HAKKI

Antalya Tanıtım A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Hacısüleyman, bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek Antalya ShoppingDays ile Antalya’nın ticaret hayatına renk getirmeyi planladıklarını söyledi. Bu organizasyonun tüm Antalya’yı kapsayacağını ifade eden Hacısüleyman, “Geçtiğimiz sene olduğu gibi Gazipaşa’dan Kaş’a kadar bütün ilçelerimiz bu organizasyon içinde yer alacaktır. Antalya Alışveriş Günleri kapsamında yapılacak olan hediye çekilişine, 18 bankanın kredi ve banka kartı sahipleri katılacaktır. Yapacağımız çekilişlerde herhangi bir katılım veya başvuru şartı bulunmamaktadır. Geçtiğimiz sene başarıyla gerçekleştirdiğimiz, bu yıl ise ikincisini düzenlediğimiz bu organizasyonun şehrimize hayırlı uğurlu olmasını dilerken, destek veren tüm kuruluşlara da ayrıca teşekkür ederiz. Tüketiciler, bankalar üzerinden yürütülecek çalışma ile her 25 TL’lik harcama karşılığında herhangi bir başvuruya gerek kalmadan Milli Piyango İdaresi’nin izni ile gerçekleştirilen çekilişe katılabilecekler. Akaryakıt, vergi, harç, ceza ödemeleri, sigara ve alkollü ürün alımları için yapılan ödemeler ise kampanyaya dahil olmayacaktır. Organizasyon süresince yapılan harcamalar sonucunda şanslı katılımcılara ise 7 otomobil, 7 televizyon, 7 tablet, 77 bisiklet, 777 basketbol topu hediye edilecektir.” dedi. 

"FESTİVALİ AYRIM YAPMADAN GERÇEKLEŞTİRİYORUZ"

Antalya Tanıtım A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Hacısüleyman'dan sonra sözü Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin sözü aldı.  Başkan Çetin, geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen festivalin, olağanüstü ülke koşullarından dolayı kentte  istenilen etkiyi yaratmadığını,    07 Temmuz – 22 Eylül 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Antalya Alışveriş Günleri Festivali'nden umut olduklarını dile getirdi. Esnafa can suyu olacak festival konusunda, tüm kurumların üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade eden  Çetin; " “Geçen yıl festivalde 7 otomobil vermiştik, bu yıl yine 7 otomobil veriyoruz. Diğer armağanlar da 7 televizyon, 7 tablet gibi devam ediyor. 77 Bisiklet armağanı Antalya için özel anlamı olan bir armağan, 777 basket topu da gençlere hitap eden bir armağan. Gönül ister ki, çok daha büyük armağanlar verelim, fakat Antalya olarak sponsorluk ve mali destek konusunda kentimizin performansı maalesef iyi değil. Geçen yıl en büyük bütçe desteğini biz sağladık, bu yıl da yine en büyük mali desteği biz veriyoruz. Bildiğiniz gibi, geçen yıl dikkat ettiğimiz bazı ilkeler vardı. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası olarak Odamız üyesi olan veya olmayan ayrımı yapmadık, yine yapmıyoruz" diye konuştu.

FESTİVAL İÇİN EN İYİ DÖNEM

Küçük esnafa yararlı olmak için, 25 liralık alışverişe festival çekiliş hakkı tanıdıklarını dile getiren Çetin; yapılan her alışverişten sınırlama olmaksızın tüketicilerin faydalanabileceğini anlattı.  Çetin, sözlerine şöyle devam etti: " Bir bakkal alışverişi bile otomobil çekilişine katılım hakkı sağlamaktadır. Kredi kartıyla yapılan her alışveriş çekiliş hakkı sağlamaktadır. Yani giyim, beyaz eşya gibi bir sınırlama yoktur. Sanayi sitesindeki alışveriş bile festival kapsamına girebilir. Bir restoranda yemek yiyen bile çekilişe katılmaktadır. Bir marketten gıda alışverişi yapan çekilişe katılmaktadır. Yani gıda, giyim, beyaz eşya, mobilya, yemek gibi akla gelebilecek birçok tarım, sanayi ürünü alışverişi de festival kapsamına girmektedir. Bu çok güzel, çok özel bir konsepttir. Kredi kartıyla 25 lira ve üstünde alışveriş yapan herkes festival çekilişine katılmaktadır. Maalesef yabancı turistlerin katılımını sağlayamıyoruz, fakat Antalya’da tatil yapan vatandaşlarımız festivale katılabiliyorlar. Bugünlerde Antalya’da ikinci konutlarında yaşayan önemli bir yazlıkçı nüfus yaşamaktadır. Otellerde tatil yapan, yakınlarının yanında tatil yapan tatilcilerle birlikte yarım milyona yakın bir ilave nüfus bulunuyor. Dolayısıyla alışveriş festivali için iyi bir dönemdir.

"TİCARET KÜLTÜRÜNDE YENİ ŞEYLER GÖRMEK ZORUNDAYIZ"

ATSO Başkanı Davut Çetin, alışveriş festivali ile ilgili gazetecilerin sorularını da cevaplandırdı. Festival etkinliğinin hedefe ulaşmasının yıllar alabileceğini,  festivalin ATSO'ya ait bir festival olmadığını, ticaret kesiminin, işadamlarının ve esnafın katılımının önemli olduğunu vurguladı.  Festivaldeki amacın kent ticaretini canlandırmak olduğunu dile getiren Çetin, sözlerine şöyle devam etti: "Antalya gibi büyük bir kentte ticaret, kent merkezindeki ticaret organize turlara, organize turistik alışverişe, hanutçuluğa bağlı kalamaz. İşyerlerimiz, işadamlarımız, esnafımız, kent merkezinin, caddelerin, çarşısının canlı olmasına katkı yapmak zorundadır. Alışveriş festivaline her cadde, her mahalle ayrı bir etkinlikle katkı sağlayabilir. Bir cadde, bir sektör ilave bir kampanya ile destek verebilir. İndirim kampanyası, ilave armağan kampanyası olabilir. Maalesef bunları sadece AVM’ler yapıyor, onun dışında bu tür toplu organizasyonlar ve birliktelik göremiyoruz. Antalya ticaret kültüründe artık yeni şeyler görmek zorundayız, yenilikçi bir kültür geliştirmek zorundayız. Maalesef vizyon büyütmek yerine, vizyon küçültüyoruz. Adeta bir öğrenilmiş çaresizlik içinde her tür radikal değişime karşı kapanmış durumdayız. Böyle bir durumu kabul etmemeli, en iyisi için, küresel organizasyonlar için hep birlikte çalışmalıyız. Türkiye ve Antalya içeride değil, dışarıda rekabeti esas almalıdır. Antalya olarak bizim görevimiz, İspanya kentleriyle, İtalya kentleriyle yarışmaktır. Bunun için birbirimizi desteklemeli, birbirimizi teşvik etmeliyiz. Bir kentin gündemi, planları, etkinlikleri kurumların gündeminin üzerinde olmalıdır. Kurumların gündemleri de kişilerin üzerindedir. Antalya Alışveriş Festivalini Akdeniz’in, Orta Doğu’nun, Avrupa’nın en önemli festivallerinden birisi yapmak için hep birlikte kafa yormalıyız. Kuyumculuk, mücevher bu konuda öncü bir sektör olabilir. Gastronomi, yani restoranlarımız bu festival önemli bir katkı yapabilir. Bu festivali turistlere, yabancılara açmayı kesinlikle başarmalıyız. Ulusal ve yabancı markalar bu festivale özel destek vermelidir. Lüks ürünlere dönük özel etkinlikler bile planlanabilir. Bütün bunlar mümkündür, önemli olan bu tür etkinliklerin ilgili ulusal ve yerel bütün kurumların birliktelik ve desteğiyle gerçekleştirilmesidir"

"KENTİMİZE HAYIRLI OLSUN"

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Boztaş, festivale  tam destek verdiklerini,  festivalin başarıya ulaşması için,  ilçede kapsamlı tanıtım çalışması yapacaklarını söyledi. Manavgat'ta gerçekleştirilen Motosiklet Festivali'nde stant açıp tanıtım yapacaklarını söyleyen Boztaş; "Antalya Alışveriş Günleri kentimize hayırlı olsun. Antalya ticaretini canlandırmasını arzu ettiğimiz bu etkinlik, inşallah kurumsallaşarak, herkesin destek vermesiyle kendini geliştirerek daha da ileriye gidecek. Geçen yıl bir başlangıç yapıldı. Şimdi ikincisini gerçekleştiriyoruz. Ana sponsorluğunu üstlenen Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’na ayrıca teşekkür ediyorum. Biz de Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası olarak bölgemizde festivali tanıtmak için, esnafımıza ve yöre insanımıza tanıtmak için her türlü argümanı kullanacağız. Özellikle belediyemizle de hareket ederek, önümüzdeki günlerde Manavgat’ta yapılacak festivallerimizin içine koyarak, Antalya Alışveriş Günleri’nin tanıtımını yapacağız. Geçen yıldan daha fazla katılım olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

EN GÜZEL VİTRİNE  10 BİN TL ÖDÜL

Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Halil Bülbül de, her türlü işbirliği ve desteğe hazır olduğunu belirtirken, ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Ethem Tayfun Kavukçu “En Güzel Vitrin Yarışması” hakkında bilgi verdi. Kavukçu; "“Antalya ticaretini desteklemek için bu yıl yeni bir etkinliği daha başlatıyoruz. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası olarak En Güzel Vitrin yarışması başlatıyoruz. Çünkü bir kentte işyerlerinin, mağazaların vitrinleri ticaretin kalitesinin önemli bir unsurudur. Vitrinler kent kültürünün sembolleridir. Vitrin estetiği kent estetiğinin bir parçasıdır. Maalesef Antalya ticaretinde bu konuyu bile çok ihmal ettik. Avrupa’da bir vitrin düzenlemesine özel yatırımlar yapılıyor. İnsanlar vitrin seyrediyor, vitrin fotoğrafı çekiyor. Bizdeyse tabela büyüklüğü, totem büyüklüğü yarışı var, ama vitrinin adı yok. Yarışma kapsamında vitrindeki ışık düzeni, vitrinde kullanılan tema, yaratıcılık, renk tasarımı gibi kriterler doğrultusunda yarışmaya katılan vitrinler jüri tarafından değerlendirilecektir. Yarışmada dereceye giren birinciye 10.000.-TL., ikinciye 7.500.-TL., üçüncüye 5000.-TL. ve iki katılımcıya da mansiyon olarak 1.000’er TL. para ödülü verilecek. Böylece güzel vitrinlere hem maddi hem de manevi anlamda önemli bir teşvik vereceğiz. Vitrin yarışmasıyla unutulmuş olan bir kültürü tekrar canlandırmayı ümit ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

 

Kaynak: Haber: Eyüp KOÇAK
Bu haber toplam 651 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim