Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2504.672
    %0.83
  • Dolar
    32.5831
    %0.10
  • Euro
    34.8411
    %0.23
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Esnafımızı yüksek komisyonlardan kurtaracağız”
27 Ocak 2021 Çarşamba 17:03

“Esnafımızı yüksek komisyonlardan kurtaracağız”

Salgın nedeniyle Konyaaltı Esnafım uygulamasına öncelik verdiklerini bildiren Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, “Bu uygulamayla esnafı, sipariş siteleri üzerinden ödedikleri yüksek komisyonlardan kurtarmış olacağız. Belediyemiz ya da bir şirket esnaf

Salgın nedeniyle Konyaaltı Esnafım uygulamasına öncelik verdiklerini bildiren Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, “Bu uygulamayla esnafı, sipariş siteleri üzerinden ödedikleri yüksek komisyonlardan kurtarmış olacağız. Belediyemiz ya da bir şirket esnafımızdan herhangi bir komisyon talep edemeyecek. Esnafımız ücret ödemeden internet üzerinden satış yapabilme imkanına kavuşacak” dedi.

 

Konyaaltı Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KONYSİAD), 2021 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi. KONYSİAD’ın 2021 yılı ilk konuğu Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen oldu. Koronavirüs salgını nedeniyle çevrimiçi olarak gerçekleştirilen toplantıda Konuşan Başkan Esen, pandemi sürecini bölge halkının kurallara uyma bilincinin yüksekliği sayesinde kolay atlattıklarını belirtti. Aralık ayından itibaren vaka sayısında ciddi bir düşüş olduğunu bildiren Esen, "KONYSİAD nezdinde Konyaaltı yaşayanlarına duyarlılıkları için teşekkür etmek istiyorum" dedi.

 

“PANDEMİ ÖNCELİK SIRALARIMIZI DEĞİŞTİRDİ”

Pandemiden dolayı planladıkları çalışmalarda öncelik sırasının değiştiğini belirten Esen, “23 başlıktan oluşan seçim vaatlerimizin 8-9 tanesini yaz başına kadar gerçekleştirmiş olacağız. 2018 yılında hazırladığımız Konyaaltı Esnafım uygulaması, pandemiyle öncelik kazandı. 2018 yılında internet satışlarının yoğunluğunu görüp, küçük esnafın bu satışlardan olumsuz etkileneceği için böyle bir çalışma başlığı hazırlamıştık" diye konuştu.

34z.jpg

“ESNAFIMIZI YÜKSEK KOMİSYONLARDAN KURTARACAĞIZ”

Uygulamanın ilk etabının Şubat ayının başlarında kullanılır hale geleceğini belirten Esen, "Birinci etapta ilçemizdeki 1947 esnafın tespitini yaptıktan sonra onlarla görüşmeler yaptık. Esnafın iletişim bilgileri, yol tarifleri, varsa internet sitelerini uygulamaya yükledik. İkinci etapta da 1947 esnafın satış yaptığı ürünleri fotoğraflarıyla sisteme yüklendiği ve sistem üzerinden sipariş verebildiği güncellemeler olacak. Bu uygulamayla esnafı, sipariş siteleri üzerinden ödedikleri yüksek komisyonlardan kurtarmış olacağız. Belediyemiz ya da bir şirket esnafımızdan herhangi bir komisyon talep edemeyecek. Esnafımız ücret ödemeden internet üzerinden satış yapabilme imkanına kavuşacak” açıklamasında bulundu.

 

“GÖNÜL BAĞINI TEKRAR OLUŞTURMAK İSTİYORUZ”

Yapacakları çalışma ile esnafı yüksek komisyondan kurtarmanın yanı sıra, paralarını 1 ay vadeyle değil hemen alabileceklerini vurgulayan ve satın alınan ürünlerin günlerce beklemeden daha uygun fiyatlara halka ulaşacağını belirten Esen, “Uygulama, halk ve esnaf arasında sıcak ilişkiyi yeniden tesis edecek. Sadece ekonomik kaygılarla değil bölgenin sosyal dokusuna da etki edecek güzel bir uygulama ilçemizde olacak. Bu uygulama ile Konyaaltı’ndaki küçük esnaf mahallesindeki hanelere satış yapabilecek" dedi.

 

“ BELKİ TÜRKİYE'DE İLK OLACAK”

KONYSİAD bizim ilk ve en önemli çözüm ortağımız. O yüzden bu projenin içinde bulunmaması düşünülemez. Konuyla ilgili sizden gelecek faydalı önerileri de bekliyoruz" diyen Esen, “Bu uygulama belki de Türkiye'de bir ilk olacak. İletişimin bu kadar ilerlediği bir dönemde, İnşallah buradaki örnek çalışma başka yerlere de yayılır ve güzel bir sosyal devlet anlayışı örneği olur" diye konuştu.

 

“SEVEREK YER ALIRIZ”

KONYSİAD Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Kaplan 

"Göreve geldiğiniz ilk günden beri sürekli iletişim halindeyiz ve birlikte bölgemize yarar sağlayacak her projenin içinde severek yer alırız" diyen KONYSİAD Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Kaplan ise, HayatPark çalışmalarını da memnuniyetle takip ettiklerini, burada da ortak çalışmalar yapabileceklerini belirtti.

37z.jpg

“HAYATPARK YENİLENDİ”

HayatPark’ın altyapısının tamamen yenilendiğini belirten Esen ise, "Sulama ve elektrik altyapısı yenilenerek, alan yeşillendirildi. 5 tenis kortunun altyapısının yanı sıra ışıklandırılmasını da güçlendirdik" diyerek ilk olarak iki adet kafenin hizmete açılacağını duyurdu. Esen, “Kuzeyde kültür, etkinlik ve nikah salonu olacak ve yine Otizmli çocuklar için bir eğitim merkezi olacak. Tenis kortları, dinlenme alanları, otopark, yeşil alan ve kafelerin yer alacağı HayatPark'ta aileler çocuklarıyla huzur ve güven içinde gezebilecekler” ifadelerini kullandı. Biran önce pandemi sürecinden kurtulup, yaza kalmadan toplu bir açılış yapmayı istediklerini ifade eden Esen, KONYSİAD'ı kendisiyle aynı duygu ve düşünceleri paylaşan bir dernek olarak görmekten mutlu olduğunu belirtti.

41z.jpg

“SİMGESEL BİR KÜTÜPHANE YAPACAĞIZ”

Lunapark bölgesindeki imar sorunun hakkaniyetli bir şekilde çözüldüğünü ve buradaki plan-parselasyon bitince büyük bir kent meydanı olacağını söyleyen Esen, park ve yeşil alanların artmasının kent kalitesini arttıracağını vurguladı. Esen, bölgeye günün şartlarına uygun simgesel bir kütüphane yapmayı planladıklarını da bildirdi.

 

SORULARI YANITLADI

Toplantıda yayla yollarından, kreşlere, hayvan barınağından, yeşil alanlara kadar pek çok yapılan ve yapılacak olan projelerden bahseden Esen, KONYSİAD üyelerinin kendisine yönelttiği soruları yanıtladı. (HABER MERKEZİ)

Bu haber toplam 1782 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim