Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya23 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2325.575
    %0.81
  • Dolar
    32.3788
    %0.16
  • Euro
    35.0205
    %-0.04
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Esnaftan 15 Temmuz bildirisi
16 Temmuz 2017 Pazar 17:20

Esnaftan 15 Temmuz bildirisi

Antalya’daki 75 bin esnafı temsil eden oda başkanları, 15 Temmuz hain darbe girişiminin birinci yılı nedeniyle biraraya geldi. AESOB’a bağlı 75 oda başkanı, yayınladıkları ortak bildiriyle darbelere karşı olduklarını bir kez daha yineledi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle biraraya gelen Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB)’a bağlı 75 oda başkanı, darbelere olan tepkilerini bir kez daha dile getirdi. 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümüne denk gelen Cumartesi günü AESOB binası toplantı salonunda buluşan merkezden 37, ilçelerden ise 38 odanın başkanı ortak bir bildiri yayınladı. Antalya’da 75 bin üyeyi temsil ettiklerini belirten AESOB Başkanı Adlıhan Dere, “75 bin üyeyi temsilen AESOB yönetimi, disiplini, denetimi ve 75 oda başkanı ile beraber 15 Temmuz’da yapılan hain kalkışmayı, darbe girişimini bir kez daha kınıyoruz” dedi.

“ESNAFIMIZ HER ZAMAN DEVLETİN, MİLLETİN VE MEŞRU HÜKÜMETİN YANINDA”

Ahilik kültüründen gelen esnaf ve sanatkarın her zaman devletin ve milletin yanında yer aldığını vurgulayan ve ortak bildiriyi okuyan AESOB Başkanı Adlıhan Dere, “Ahilik gelenek ve kültüründen gelen her zaman devletinin ve milletinin yanında yer alan, aileleri ve yanlarında çalışanlarla birlikte ülkemizin dörtte birini temsil eden esnaf ve sanatkarlarımız, nereden ve kimden gelirse gelsin, darbelere karşı dimdik ayakta olmuş ve ayakta olmaya devam edecektir. Hiçbir zaman Cumhuriyet ve rejim düşmanlarına bu mukaddes topraklarda devletimizi ele geçirme fırsat ve imkanı tanınmayacaktır. Dün olduğu gibi bugün ve her zaman milletimiz, ülkesine ve devletine canı pahasına sahip çıkacaktır. Milletimizin asil iradesine dayanan demokrasimizi sahiplenme, yaşatma ve geliştirme noktasında, esnaf ve sanatkarlarımız her zaman olduğu gibi tek vücut halinde ve sarsılmaz bir irade ile devletimizin, milletimizin ve meşru cumhuriyet hükümetimizin yanında yer alacaktır” diye konuştu.

“MİLLETİMİZE VE DEVLETİMİZE SALDIRAN KİRLİ ELLER KIRILDI”

“15 Temmuz 2016’da yüce milletimize ve devletimize acımasızca saldıran kirli ve sapık eller kırılmış, tüm dünyaya milli iradeye sahip çıkma azim ve kararlılığımız ülke olarak gösterilmiştir” diyen Dere, “Tabiatıyla ekonomimiz de bu saldırıdan aynı şekilde olumsuz etkilenmiştir. Milletimizin azmi ve kararlılığı sayesinde kısa bir süre içerisinde bu olumsuzluklar ve badireler atlatılmıştır. Hükümetimizce alınan önlem ve yapılan reform niteliğinde çalışmalar ile ülkemiz hızla toparlanmıştır. İstihdam, ihracat ve büyüme yönlerinden ekonomik hayatımız yerli yerine oturmaya başlamıştır” ifadelerini kullandı.

“EN BÜYÜK GÜCÜN MİLLETİMİZİN İRADESİ OLDUĞUNA İNANIYORUZ”

FETÖ ve diğer terör örgütlerine destek olanlar ile örgüt mensuplarının yargı önünde hesap verdiklerine dikkat çeken Dere, “Daha güçlü bir Türkiye ve devlet yapısı için, kamu kurum ve kuruluşlarımızdan bunların yandaşları temizlenmiştir. Dimdik ayakta durabilmek, milletimizi ve ülkemizi muasır medeniyet seviyesine çıkarabilmek için rehavete kapılmadan çalışmalıyız. Hedeflerimize ulaşmak için birlik ve beraberliğimizi muhafaza ederek gayret ve çaba göstermeliyiz. Hiç şüphe yok ki Türkiye Cumhuriyeti, demokrasiye ve cumhuriyetimizin temel niteliklerine bağlı kalarak, tek bayrak, tek vatan, tek millet ve tek devlet ülküsü etrafında sımsıkı kenetlenerek sonsuza kadar varlığını sürdürecektir. Biz esnaf ve sanatkarlar teşkilatı olarak, ülkemizin geleceğine güveniyor, milletler camiası içerisinde ülkemizin hak ettiği en iyi yere, en kısa sürede ulaşacağına, en büyük gücün yüce milletimizin iradesi olduğuna inanıyoruz” dedi. HABER: YUSUF KATRAĞ

Kaynak: YUSUF KATRAĞ
Bu haber toplam 981 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim