Bugün 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2428.571
    %-0.03
  • Dolar
    32.5199
    %-0.10
  • Euro
    34.8
    %-0.22
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Etkisi sınırlı olur”
24 Eylül 2019 Salı 18:08

“Etkisi sınırlı olur”

İyi bir turizm sezonu geçirilmesi ve sezon sonuna doğru yaklaşılması nedeniyle İngiliz Tur Operatörü Thomas Cook’un iflas etmesinin sınırlı etki yaratacağını söyleyen ATSO Başkanı Davut Çetin, “Ben burada çok ciddi bir kriz görmüyorum. Sevindirici yönü

İyi bir turizm sezonu geçirilmesi ve sezon sonuna doğru yaklaşılması nedeniyle İngiliz Tur Operatörü Thomas Cook’un iflas etmesinin sınırlı etki yaratacağını söyleyen ATSO Başkanı Davut Çetin, “Ben burada çok ciddi bir kriz görmüyorum. Sevindirici yönü 2019 yılı turizm sezonunun en iyi yılı. Bu kriz 2016 yılında yaşansaydı krizin üstüne kriz gelirdi” diye konuştu.

 

Dünyanın en büyük seyahat şirketlerinden 178 yıllık İngiliz Tur Operatörü Thomas Cook’un iflası, turizm camiasında etkisini sürdürüyor. Turizm sezonunun en iyi yılı olması ve sezon sonunun yaklaşması nedeniyle zararın sınırlı olmasını beklediklerini söyleyen Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, 60 milyon sterlinlik bir zararın ortaya çıkabileceğini kaydetti. İngiltere’nin hızla yükselen bir pazar olduğuna dikkat çeken Çetin, “Sene sonuna kadar gelecek olanlar gelmez ama yeni sezonda başka acenteler getirir” dedi.

 

SINIRLI ETKİ BEKLEYİŞİ

“Turizmde Eylül ayını 13 milyon yabancı turist sayısını geçerek tamamlıyoruz” diyen Çetin, Thomas Cook şirketinin iflas açıklamasının uluslararası çapta önemli olduğunu söyledi. Turizmdeki en iyi sezon olması ve sezon sonuna yaklaşılması nedeniyle sektöre etkisinin sınırlı olmasını beklediklerini kaydeden Çetin, “Kültür ve Turizm Bakanımız olaya hemen müdahale etmiş ve sektöre destek olunacağını açıklamıştır. Bu olaydan yaşanacak kayıpların tazmin edileceğini ümit ediyoruz. Bakanın da ifade ettiği gibi, İngiltere pazarı bizim için önemlidir ve bütün otellerimiz bu konuda gereken hassasiyeti göstermelidir” diye konuştu.

 

“İNGİLTERE BİZİM EN HIZLI YÜKSELEN PAZARIMIZDI”

İflasın etkisinin Antalya’ya ne kadar olduğunun henüz belli olmadığını söyleyen Çetin, ortalama 60 milyon sterlin bir zararın ortaya çıkabileceğini söyledi. “Antalya’daki turizmcilerin elbette ki alacağı vardır. Bunun bir sevindirici yönü turizm sezonunun sonuna gelmesidir” diyen Çetin, “Ben burada çok ciddi bir kriz görmüyorum. Sevindirici yönü 2019 yılı turizm sezonun en iyi yılı. Bu kriz 2016 yılında yaşansaydı krizin üstüne kriz gelirdi. İyi sezonda olduğu için biraz daha kabul edilebilir. İngiltere için kötü oldu. İngiltere bizim en hızlı yükselen pazarımızdı. Şuan 600 binlerde. Sene sonunda 800 binleri bulurdu. Sene sonuna kadar gelecek olanlar gelmez ama yeni sezonda başka acenteler getirir” dedi.

 

“BİZİM DERDİMİZ PARALARIN HİÇ BATMAMASI”

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından yapılan 50 milyon Euro’luk kredi desteğinin sıkışık olan otelci için iyi olduğunu söyleyen Çetin, “Bizim derdimiz o paraların hiç batmaması. İngiltere’den o paraların nasıl kurtulacağının çalışması yapılmalı. Yoksa kredi bulunur bir miktar kapatılır ama esas dert parayı hiç batırmamak” dedi.

 

“DİKKAT ETMELİYİZ”

Türkiye’deki İngiliz turistlerle ilgili bir sorunun olmadığını ve ülkelerine gönderildiklerini de dile getiren Çetin, “Thomas Cook olayının bir nedeni turizmde dijitalleşme nedeniyle yaşanan değişimdir. Ülke olarak dijital turizme, pazarlardaki değişmeye, tur operatörlerinin durumuna dikkat etmeliyiz” açıklamasında bulundu. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 1834 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim