Bugün 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya24 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ev sıcaklığında tatil imkanı
25 Eylül 2017 Pazartesi 07:40

Ev sıcaklığında tatil imkanı

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak halka açık bir şekilde hizmet veren Konyaaltı Öğretmenevi, ev sıcaklığında tatil fırsatı sunuyor.

Turizm Eğitim Merkezi’ne bağlı uygulama oteliyken Milli Eğitim Bakanlığı Hizmetiçi Eğitim Daire Başkanlığı’na bağlanarak 1 Temmuz 2017 tarihinde öğretmenevi olarak hizmet vermeye başlayan Konyaaltı Mehmet Zeki Balcı Öğretmenevi, yaklaşık 2 bin metrekarelik hizmet alanıyla ev sıcaklığı ortamında tatil için sizleri bekliyor. Dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’ne 100 metre uzaklıktaki halka açık kurumda, restoran, çocuk ve büyük havuzu, konaklama gibi bütün departmanlardan vatandaşlar diledikleri gibi yararlanabiliyor. Kurumda ayrıca düğün, nişan, sünnet, toplantı ve konferans gibi çeşitli organizasyonlar da düzenlenebiliyor. 

“HİZMET KALİTEMİZİ DAHA ÜST SEVİYELERE ÇIKARIYORUZ”

Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 1 Temmuz tarihinde Öğretmenevi’ne kurucu müdür olarak görevlendirildiğini belirten Mehmet Kosat, hizmet alım yoluyla alım yaparak personel yeniliği gerçekleştirdiklerini belirtti. Personel, elektrik, su, malzemeler gibi bütün giderlerin kurum tarafından karşılandığına işaret eden Kosat, şunları dile getirdi:

“Kurumumuz, kendi öz kaynakları ile hizmet vermektedir. Bütün gider kalemlerimizi gelirlerimizden karşılıyoruz. 2 ay gibi kısa bir sürede birçok yatırım yaparak yenilikler gerçekleştirdik. Öğretmenevimize gelen misafirlerimize daha kaliteli, huzurlu bir ortam sağlayabilmek için yapmamız gereken daha çok yenilik ve yatırım var.  Klimalarımızı yeniledik bazılarının da bakımlarını yaptırdık. Masa ve sandalye takviyesi yaptık. 1 tane olan lobimizi 2’ye çıkardık. Bütün parkeleri ve koridor halılarını, düşük klimaları, duşakabinleri değiştireceğiz. Hizmet alımıyla 20 kişi, 10 tane stajyer öğrenci ve 3 tane de kadrolu olmak üzere 33 personelimiz bulunmaktadır. Bünyemizde istihdam etmiş olduğumuz personellerimiz bulunmuş oldukları öğretmenevimizi kendi evleri gibi benimsemiş ve hizmetlerine en iyi şekilde devam etmektedir. Biz burada hizmet kalitemizi aynı sektörde yarıştığımız otellerden daha üst seviyelere taşıyacağımıza inanıp bu çizgide yolumuza devam etmekteyiz.”

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BELGESİ OLANLARA İNDİRİM

Toplam 53 oda ve 116 yatak kapasitesine sahip olduklarını bildiren Kosat, kurumun her departmanının herkese açık olduğuna dikkat çekti. Tesislerden yararlanmada öğretmenlerle diğer vatandaşlar arasında pek fazla fiyat farkı olmadığına da işaret eden Kosat, sadece Milli Eğitim Bakanlığı belgesi olanlara indirim sağlandığını bildirdi. Açık büfe kahvaltının MEB personeline 12 Lira, sivillere ise 15 Lira olduğunu belirten Kosat, 4 çeşit öğle ve akşam yemeği menüsünün fiyatının da aynı olduğunu söyledi. Menüyü beğenmeyen misafirler için alakart seçeneğinin bulunduğunu da kaydeden Kosat, “Müşterilerimiz restoran, havuz başı veya çay bahçesinde, sabah 10.00 akşam 22.00 saatleri arasında kırmızı et, beyaz et, tavuk, şiş, ızgara türleri gibi çeşitlerle ailesiyle birlikte yeme ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabilirler” ifadelerini kullandı.

HAVUZ, AÇIK BÜFE KAHVALTI VE KONAKLAMA 65 LİRA, ÖĞRETMENE 50 LİRA

Çok uçuk fiyatları olmadığını vurgulayarak 6 yaşından büyük çocukla birlikte 3 kişilik sivil bir ailenin içinde gün boyu havuz, açık büfe kahvaltı bulunan konaklama bedelinin toplam 195 Lira olduğunu bildiren kosat, kişi başı bedelin 65 Liraya tekabül ettiğine işaret etti. Öğretmenler için kişi başı bedelin 50 Lira olduğunu da açıklayan Kosat, 3 kişilik öğretmen ailesinin tesisin imkanlarından 150 Liraya faydalanabildiklerine dikkat çekerek, bölgelerine göre fiyatlarının uygunluğunu anlattı. “Buraya gelen 3 kişilik bir aile 5 gece 6 gün boyunca sadece 750 Liraya tatil yapabiliyor” diyen Kosat, tesisin çevre esnafına çok büyük katkılarının olduğunu da söyledi.

KONYAALTI SAHİLİNE YÜRÜME MESAFESİNDE

Konyaaltı’ndaki en elit kesimlerin olduğu bir semtte bulunduklarına dikkat çeken Kosat, “Konyaaltı’nın Gürsu Mahallesi’ndeyiz. Bizim hizmetlerimizden yararlanan misafirlerimiz buradan çıkar çıkmaz her türlü alış veriş imkanının olduğu esnaflarımızla buluşabiliyor. İsterse yürüyerek 100 metre mesafedeki dünyaca ünlü Konyaaltı Plajlarında denize girebiliyor. Düşünsenize ailenizle geliyorsunuz, konaklamanızı yaparak dinleniyor ve elinize havlunuzu aldıktan sonra da yürüyerek Antalya’nın en güzel sahilinden denize giriyorsunuz. Denize girmek istemiyorsanız gelip havuza giriyorsunuz. Mükemmel değil mi?” dedi.

DÜĞÜN DE TOPLANTI DA YAPILIYOR

Sadece konaklama, restoran ve havuz hizmeti değil, çeşitli organizasyonlara da ev sahipliği yaptıklarını kaydeden Kosat, “Düğün, mevlit, sünnet, kına, toplantı her türlü organizasyonu burada gerçekleştirebiliyoruz. 400 kişiye kadar havuz başında, 200 kişiye kadar arka bahçede organizasyonları gerçekleştirebiliyoruz. 150 kişilik konferans salonumuz 25 kişilik de VİP salonumuz var. STK’lara, şahıslara, kurum ve kuruluşlara bu dört bölümde organizasyon hizmeti verebiliyoruz. 4 ayrı bölümde aynı anda toplam 775 kişiye hizmet verebilecek kapasitedeyiz” diye konuştu. Ön bahçeyi büyüterek sadece ön kısımdaki kapasiteyi 700 kişiye çıkarmayı planladıklarını da bildiren Kosat, organizasyonda istenilen hizmete ve sayılara göre fiyatların değiştiğini de sözlerine ekledi.

“RUSYA DEVLET NİŞANI, ŞEHİDİMİZİN BABASINA BURADA VERİLDİ”

Şuanda okçuluk ve bisiklet milli sporcularının tesiste kamp yaptıklarına da dikkat çeken Kosat, milli sporcuların ve eğitmenlerinin Aralık ayı sonuna kadar burada kalacaklarını bildirdi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından 15 Temmuz şehidi Muhammet Oğuz Kılınç’ın babası Zeki Kılınç’a verilmesini istediği devlet nişanı töreninin de kendi tesislerinde yapıldığını belirten Kosat, “Rusya Devlet Temsilcisi, Vladimir Putin’in verilmesini istediği devlet nişanı plaketini şehidimizin babasına burada takdim etti” dedi.    

“DEVLET GÜVENCESİYLE HİZMET VERİYORUZ”

Misafir memnuniyetinin en önemli hedefleri olduğunu vurgulayan Kosat, şunları söyledi:

“Memnuniyetin yanında hem çalışanlarımıza hem de misafirlerimize devlet güvencesini de hissettirmek istiyoruz. Zaten en çok tercih edilen bir yer haline gelmemizin en büyük nedenlerinden birisi de bu. Çevremiz, otel, pansiyon bir çok özel tesisle dolu ama biz burada devlet güvencesiyle hizmet veriyoruz. İnsanların bunu özlediğini görüyoruz. Eşini, çoluk çocuğunu gönderen vatandaşlar devlet güvencesinde bir yerde olmalarını istiyor. Bende, sizde olsanız aynı düşüncede olursunuz. Devletin koruması ve güvencesi altında olsun diye insanlar genellikle konaklamayı burada yapıyor. İyi bilgi de kötü bilgi de tez duyulur. Bizim kaliteli hizmetimizle reklamımızı kulaktan kulağa misafirlerimiz yapacak.”

AİLE ORTAMI HAKİM

Tesiste aile ortamının hakim olduğuna da dikkat çeken Kosat, “Burada nezih bir ortam var. Ev sıcaklığında, tam bir aile ortamı hakim. İnsanlar sessiz, sakin ve temiz bir atmosferde havuzuna giriyor, çayını içiyor, konaklıyor ve dinleniyor. Yeni olduğumuz için şuanda pek fazla bilinmiyor ama inanıyorum ki duyulduktan sonra misafir sayımız çok daha fazlalaşacak” dedi.

“KENDİNİZİ EVİNİZDE GİBİ HİSSEDECEKSİNİZ”

Son olarak başta Antalyalılar olmak üzere herkesten gelerek kurumu ziyaret etmelerini isteyen Kosat, “Önce kendiniz gelerek buradaki hizmeti görün. Gelin misafirimiz olun. Hizmetlerimizin kalitesini hissedin, sonra sevdiklerinize tavsiye edin. Buraya geldiğinizde kendinizi evinizde gibi hissedeceksiniz. Yatılı misafirlerinizi güven içerisinde burada ağırlayabilirsiniz. Antalya dışından gelenleri de ev ortamında bir tatile davet ediyoruz. Biz verdiğimiz hizmetle kendimize güveniyoruz. Herkesi kurumumuza bekliyoruz” diye konuştu.

SABAHTAN GECE 01:00’E KADAR ARALIKSIZ HİZMET

Öğretmenevi’nin havuz kısmı sabah saat 10.00 ile akşam 18.00 arası halka açık. Restoran kısmında ise sabah 07.30 ile 10.00 arası açık büfe kahvaltı, 12.00 ile 14.00 saatleri arasında ise öğle yemeği var. 19.00 ile 21.00 saatleri arasında ise akşam yemeği verilirken, sabah saat 10.00’dan akşam saat 22.00’a kadar alakart seçeneği bulunuyor. Gece saat 01.00’a kadar ise sıcak ve soğuk içecek servisi yapılıyor. HABER: YUSUF KATRAĞ

Kaynak: yusuf katrağ
Bu haber toplam 8085 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim