Bugün 24 Nisan 2024 Çarşamba
  • Antalya19 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2430.366
    %0.04
  • Dolar
    32.529
    %0.08
  • Euro
    34.865
    %0.09

Adem Vural / SON HABER

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Adem Vural / SON HABER

Evde bakım hizmeti

07 Şubat 2020 Cuma 04:00

    Günümüzde yerel belediyecilik hizmetleri hakikaten eğitimden sağlığa kadar oldukça genişledi.

            Eğitim ve sağlık hizmetlerinin yanı sıra kültürel, sosyal ve sportif faaliyetlerle de vatandaşların istifadesine sunulan hizmetler çoğalıyor diyebilirim.

            Mesela engelli, yaşlı ve yatalak durumdaki vatandaşların muayene ve tedavileri, öz bakımları yapılıyor, evleri temizleniyor ve mob,il kuaför hizmeti de veriliyor.

            Bugün bu tarz faaliyetlerden birisi olan evde bakım hizmetinden bahsedeceğim.

   Büyükşehir Belediyesi zor durumda olan yaşlı, yatalak, engelli ve evsiz bireylere evde bakım hizmeti ile destek oluyor. Engelli, yaşlı ve yatalak durumdaki vatandaşların muayene ve tedavileri, öz bakımları yapılıyor, evleri temizleniyor. Mobil kuaför hizmeti de  verilen vatandaşların sorunu da çözümleniyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürmek için sosyal hizmetlerini sürdürüyor. Bu  kapsamda doktor, hemşire ve temizlik personelinden oluşan evde bakım hizmeti ekibi, yaşlı, engelli, yatalak hastaların tüm ihtiyaçlarını evlerine giderek karşılıyor. Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı evde bakım hizmetinden 1 Nisan 2019 ile 31 Aralık 2019 tarihleri arasında 4 bin 552 yaşlı ve hasta, faydalanırken mobil kuaförden ise 3 bin 812 vatandaş hizmet aldı.

Bu manada vatandaşların faydalandığı hizmet kapsamı içerisinde doktor ve hemşireler, periyodik olarak ziyaret ettikleri ve kendilerine ulaşan istek ve talepleri hassas bir şekilde değerlendirerek hizmet veriyor. Tıbbi malzeme desteği sağlanan, hastalara tansiyon, şeker takibi, enjeksiyon, pansuman gibi hizmetler veriliyor. Doktor ve hemşirelerin özenle gerçekleştirdiği evde bakım hizmetlerinin yanı sıra yaşlı ve hasta bireylerin evleri de temizleniyor. Aynı zamanda mobil kuaför hizmeti de veriliyor. Kuaför ekibi hasta ve yaşlı vatandaşların  saçlarını ve tırnaklarını keserek bakımlarını yapıyor.

            Evde bakım hizmeti hakikaten zor durumdaki vatandaşları sevindiriyor. Bu tarz çalışmalar sosyal belediyecilik anlamında yarar sağlıyor.

            İlçelerimizde de bu tarz faaliyetlerin artarak sürmesi güzel olur.

            Hasta ve hasta yakınlarını memnun eden bu uygulama kanaatimce faydalı sonuçlar veriyor ve zaman kaybını önlüyor.

            Esen kalın.

           

Bu yazı toplam 1285 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim