Bugün 19 Mart 2024 Salı
  • Antalya15 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2240.17
    %-0.19
  • Dolar
    32.3354
    %0.07
  • Euro
    35.1415
    %-0.18
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Facebook’tan Adana’ya Bölgesel İstasyon
18 Kasım 2019 Pazartesi 14:53

Facebook’tan Adana’ya Bölgesel İstasyon

"Facebook İstasyon Bölgesel Topluluk Merkezi"nin Adana'da açılması için protokol imzalandı.

"Facebook İstasyon Bölgesel Topluluk Merkezi"nin Adana'da açılması için protokol imzalandı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Habitat Derneği ve Facebook iş birliğiyle hayata geçirilecek istasyonun imza töreni Adana Sanayi Odası'nda imzalandı.

Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır, imza töreninde yaptığı konuşmada, hayal kurmadan iş hayatında da sosyal hayatta da başarıya ulaşmanın mümkün olmadığını ifade ederek, "Türkiye, dünyada Facebook araçlarını kullanmada 4'üncü ülke. Hemen hemen herkes Facebook ve onun ürünleri olan Instagram ve WhatsApp'ı kullanıyor. Bunu nasıl kullanıyoruz diye bir araştırma yaptık. KOBİ'lerin hemen hemen yüzde 83'ü Facebook kullanıyor. Ama kendi işini büyütme konusunda Türkiye en geri ülkelerden biri. Çünkü o siteyi genelde ya arkadaş bulmak ya da sosyal bir çevre edinmek için kullanıyor. Dünya başka bir yere gidiyor. 15 yıl önce sosyal medya uzmanı diye bir meslek yoktu ve geleceğin mesleklerinin ne olduğunu bilmiyorum. Bir 10 yıl önümüzde bugünkü mesleklerin yüzde 65'inin olmayacağını biliyorum" dedi.

TOBB Sektörler ve Girişimcilik Dairesi Uzmanı Handan Köse ise Eylül ayında Sınırları Aşan Türkiye Projesi kapsamında Habitat Derneği, Facebook iş birliği içerisinde İstanbul'da Facebook İstasyon'u açtıklarını belirterek, "Sosyal medya artık bir zorunluluk haline geldi. Dijital ortamda artık gelecek. Bu anlamda bu projeyi çok önemsiyoruz" diye konuştu.

Facebook Türkiye Kamu Politikaları Müdürü Ece Başay'da, "Facebook olarak bu işe başladığımız 2018 yılının Kasım ayıydı. Herkesin bahsettiği gibi dünya değişiyor artık hayatımızda dijitalin çok önemli bir yeri var. Bu anlamda Türkiye'de hem ekonomik alanda hem de sosyal alanda Facebook ürünlerinin kattığı katma değer var. En basitinden KOBİ'lerin yüzde 55'i Facebook ürünlerini kullanıyor. Bu ürünler aracılığıyla ihracat yapıyor, potansiyelini geliştiriyor, eleman bulabiliyorlar. Bu anlamda biz Facebook olarak bunların hepsini fiziki anlamda nasıl daha iyi bir yere getirebiliriz diye düşündüğümüzde bir topluluk merkezi açmanın Türkiye'nin ekonomik ve toplumsal anlamda bir değer katabileceğine inandık" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından "Facebook İstasyon Bölgesel Topluluk Merkezi"nin protokolü imzalandı.

Antalya Son Haber

Bu haber toplam 1425 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim