Bugün 27 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya16 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2440.177
    %0.51
  • Dolar
    32.4575
    %-0.23
  • Euro
    34.7559
    %-0.63
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Faizlerin düşmesi esnafa olumlu yansıdı”
17 Eylül 2019 Salı 16:52

“Faizlerin düşmesi esnafa olumlu yansıdı”

Faiz indirimlerinin esnafa olumlu yansıdığını söyleyen KONESKOOP Yönetim Kurulu Başkanı Durali Kolpak, indirimlerin devam etmesi gerektiğini vurguladı. Yüzde 8 olan kooperatif faizlerinin tekrar yüzde 5’e düşmesini beklediklerini de kaydeden Kolpak,

Faiz indirimlerinin esnafa olumlu yansıdığını söyleyen KONESKOOP Yönetim Kurulu Başkanı Durali Kolpak, indirimlerin devam etmesi gerektiğini vurguladı. Yüzde 8 olan kooperatif faizlerinin tekrar yüzde 5’e düşmesini beklediklerini de kaydeden Kolpak, kaldırılan 6 aylık vadelerin tekrar konmasını ve 60 aydan 48 aya çekilen vadenin yine 60 aya çıkarılmasını istedi.

 

Merkez Bankası’nın geçen hafta politika faizinde 325 baz puan indirime gitmesinin ardından bazı bankalardan da faiz indirimi haberleri gelmeye başladı. Vatandaşların memnuniyetle karşıladığı faiz indirimlerinin iş dünyasında da rahatlama yaratması beklenirken, olumlu yansımaları hissedilmeye başlandı. Faiz indirimlerinin esnafa yansımalarının olumlu yönde olduğunu kaydeden Konyaaltı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi (KONESKOOP) Yönetim Kurulu Başkanı Durali Kolpak, düşmenin devam etmesi ve minimum seviyelere inmesi gerektiğini söyledi.

 

“DAHA DA DÜŞMELİ”

Faiz indirimlerinin esnafa olumlu yansıdığını kaydeden Kolpak, “Banka faizlerinin düşmesiyle esnafımızın da imkanları artıyor. Ticaret yapmasında, kendini yenilemesinde olumlu oluyor. Faiz oranları düşüyor ama yine de esnafa yükü ağır. Ticaretin genişlemesi, alışverişlerin artması, para sirkülasyonunun sağlanması için faizlerin daha da düşmesi, minimum seviyelere inmesi gerekiyor. Faizler inmediği sürece ticaret, ihracat, ithalat kısaca üretim olmaz” dedi.

 

“VADENİN TEKRAR 60 AYA ÇIKARILMASINI TALEP EDİYORUZ”

Banka faizleri arttığında kefaletlere olan talebin de arttığını kaydeden Kolpak, “Maliyetler yüksek olunca talep edilen parayı karşılamakta biraz zorlandık. Yıllık yüzde 5 olan faiz oranımız, yüzde 8 oldu. İster istemez yükseldi. Kaynak sıkıntısı çekiyorduk ama şuan öyle bir sıkıntımız kalmadı. Yeterli kaynağımız var ve faizlerin eskiden olduğu gibi yüzde 5’lere geri çekilmesini istiyoruz. Aylık, 3 aylık ve 6 aylık vadeler kaldırılmıştı. 6 aylık vadelerin tekrar konmasını ve 60 aydan 48 aya çekilen vadenin yine 60 aya çıkarılmasını hükümetimizden talep ediyoruz” diye konuştu.

 

“BİZİM KREDİLERİMİZ BANKALARDAN DAHA AVANTAJLI”

Esnaf için paranın önemine dikkat çekerek, kredi geri ödemelerinde çok fazla sıkıntı yaşanmadığını belirten Kolpak, “Kooperatif olarak her zaman esnafımızın yanındayız. Kooperatifimizin kredileri bankalardan daha avantajlı. Günü geçen ödeme gecikmelerini Merkez Bankası’na yansıtmadan, esnafımızın sicilini bozmadan imkanlarımız ölçüsünde idare ediyoruz. Kendilerine imkanlarına göre ödeme kolaylığı sağlıyoruz ve tahsilatını yapıyoruz. Birinci sınıf bir kooperatif olduğumuz için esnafa istediğimiz desteği verebiliyoruz” şeklinde konuştu. Kolpak, esnaflara 200 bin liraya kadar kredi kullandırabildiklerini de sözlerine ekledi. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 2518 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim