Bugün 19 Mart 2024 Salı
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2240.294
    %-0.18
  • Dolar
    32.337
    %0.08
  • Euro
    35.0975
    %-0.30
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Farkındalık için sürecekler
19 Şubat 2019 Salı 18:10

Farkındalık için sürecekler

Tour of Antalya bisiklet yarışlarının son günü AKRA GranFondo Antalya poweredby AG Tohum’un 24 Şubat Pazar günü düzenleyeceği 'Eserler Ait Olduğu Topraklarda Güzeldir' temalı farkındalık sürüşü

Tour of Antalya bisiklet yarışlarının son günü AKRA GranFondo Antalya poweredby AG Tohum’un 24 Şubat Pazar günü düzenleyeceği ‘Eserler Ait Olduğu Topraklarda Güzeldir’ temalı farkındalık sürüşü, Antalya’nın ve ülkemizin tarihi eser zenginliğine vurgu yapmak için Antalya Kadın Müzesi öncülüğünde gerçekleştirilecek ve yarışmaya öğrenciler ve halk da katılabilecek.

 

Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan 21 ülkeden 27 takım ve 162 sporcunun mücadele edeceği Uluslararası Bisiklet Birliği’nin (UCI) 2019 takviminde 2.2 kategorisinde yer alan Tour of Antalya, profesyonel bisiklet yarışı ve amatör bisikletçilerin katılacağı Akra GranFondo Antalya yarışı 21 – 24 Şubat 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Tour of Antalya’nın son günü AKRA GranFondo Antalya poweredby AG Tohum’un 24 Şubat Pazar günü düzenleyeceği ‘Eserler Ait Olduğu Topraklarda Güzeldir’ temalı farkındalık sürüşü, Antalya’nın ve ülkemizin tarihi eser zenginliğine vurgu yapmak için Antalya Kadın Müzesi öncülüğünde gerçekleştirilecek. Farkındalık sürüşü ile ilgili bilgilendirme toplantısı Gazeteciler Cemiyeti (AGC) konferans salonunda yapıldı. Toplantıya Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) Başkanı Yeliz Gül Ege, AGC Başkanı Mevlüt Yeni, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, Organizasyon Direktörü Haluk Özsevim katıldı.

“10 FARKLI ÜLKEDEN GAZETECİ”

Antalya’da yapılan sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere destek verdiklerini söyleyen AGC Başkanı Mevlüt Yeni, farkındalık yürüyüşüne bütün meslektaşlarını davet etti. Yeni, “Bir yandan bisiklet süreceğiz diğer yandan fotoğraf çekip haber yapacağız. 22 Şubat Cuma günü öğleden sonra 5 buçuk ’ta yaklaşık 10 farklı ülkeden 20 civarında yabancı gazeteci organizasyon için gelecek. Cemiyetimizde misafir edeceğiz Kaleiçi’ni gezdireceğiz” dedi.

“HALKIN DA KATILACAĞI BİSİKLET YARIŞI”

Devlet kurumlarıyla ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir iş birliği yaparak geçen sene ilkini yaptıkları organizasyonun bu yıl ikincisini yaptıklarını dile getiren Organizasyon Direktörü Haluk Özsevim, “Antalya valimiz Münir Karaoğlu’nun önderliğinde ve Antalya’nın önemli turizm gruplarının desteğiyle büyük bir işe koyulduk. Buradaki amacımız Antalya’yı bisiklet turizminde de bir merkez haline getirmek. Sadece organizasyon için dışarıdan 300’e yakın arkadaşımız görevlendirilerek geldiler. 200 tane yabancı sporcu ve 60’a basın mensubu gelecek. Sporcuların katılacağı yarışların dışında Pazar günü halkın da katılacağı bisiklet yarışı yapacağız. Terra City’den başlayarak 4 km’lik bir farkındalık sürüşü yapacağız. Farkındalık sürüşünün teması ‘Eserler Ait Olduğu Topraklarda Güzeldir’ Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün iş birliği ile 800 öğrenci katılacak. Aileleri ve katılmak isteyen herkesi de davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

100_1658.jpg

“BİSİKLET İLE TURİZMİN GELİŞTİRİLMESİNİ AMAÇLIYORUZ”

Antalya’da lokomotif branşların futbol ve golf olduğunu ama Tour of Antalya gibi organizasyonlarla bisiklet sporunun da geliştiğine vurgu yapan Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, “Bisiklet sporuyla ilimizdeki turizmin de geliştirilmesini amaçlıyoruz. Bu konuda bisiklet organizasyonunun ilimize çok katkı sağlayacağını düşünüyorum. Son iki yılda ilimizde kamp yapan bisikletçi sayısıyla beraber yapılan organizasyonlarda katılımcı sayısı da artıyor. Yarış içerisindeki farkındalık sürüşü çok zevkli geçecek. Oraya tüm Antalyalıları davet ediyoruz. Güzel bir vakit geçirerek anı biriktireceğiz. Milli Eğitim Müdürlüğü ile katılım sağlanması adına çocuklarımızı konuyla ilgili motive etmeye çalışıyoruz. İnşallah, o gün bir festival havası içerisinde Pazar günü geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

100_1667.jpg

“KADIN ÜZERİNDEN TANITIM”

Antalya’da doğup büyümüş bir insan olarak kentin 4 mevsim havasının hem halkın hem de turistlerin kullanamadığını söyleyen ATAV Başkanı Yeliz Gül Ege, organizasyon için çok mutlu olduğunu belirtti. Ege, “Ne tekne alıp çıkarlar ne bisiklet alıp sürerler. Maalesef böyle bir Antalyalı durumu şu ana kadar yaşandı. Ama bu bozuluyor, artık bozuyoruz.  Kentten soyutlanırsanız o işler belli bir süre sonra sonlanıyor. Bu sebeple de 24’ünde gerçekten bu kentin bu işe sahip çıktığını ortaya koymak için bir eylem yapalım dedik. Kadınlarında bu kentte var olduğunu, bu kentte bisiklet sürebildiğini, çocuklarıyla özgürce yaşadığı algısını yönetmek için ATAV olarak kadın üzerinden tanıtmayı biz kendimize vazife bildik. Kentimizi ve bu organizasyonu sahiplenmek için bütün halkımızı davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

100_1650hjk.jpg

Tour of Antalya’da bisikletçilerin yarışacağı etaplar şöyle:

I. Etap - 21 Şubat, Perşembe. Köprülü Kanyon-Antalya. 141 kilometre

II. Etap - 22 Şubat, Cuma. Antalya-Antalya (Kemer). 111 kilometre

III. Etap - 23 Şubat, Cumartesi. Perge-Termessos. 91,8 kilometre

IV. Etap - 24 Şubat, Pazar. Side-Antalya. 157 kilometre

HABER: AYSEL ÖNER

Bu haber toplam 2097 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim