Bugün 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya30 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Felaketin eşiğinden dönüldü
09 Temmuz 2017 Pazar 15:21

Felaketin eşiğinden dönüldü

Evlere ve seralara kadar ulaşan yangından sonra ortaya çıkan manzara, felaketin eşiğinden dönüldüğünü gösterdi.

Geçtiğimiz Cuma günü Kepez ilçesine bağlı Varsak Altıayak ve Gaziler Mahalleleri sınırında meydana gelen yangın yürekleri ağızlara getirmişti. Her iki mahallede bulunan evlerin arasındaki zeytin bahçesi ve çalılık alanda meydana gelen yangın nedeniyle evler boşaltılmıştı. İtfaiye ekiplerinin yanı sıra polis ve vatandaşların da müdahale ettiği yangın güçlükle kontrol altına alınabilmişti. Yaklaşık 3 kilometrelik alanda etkili olan yangından sonra ortaya çıkan manzara, felaketin eşiğinden dönüldüğünü gözler önüne serdi.

EVLERE VE SERALARA KADAR ULAŞTI

Kısa sürede yayılan yangının birçok evi ve serayı tehdit ettiği görüldü. Evlerin bahçesine ve seralara kadar ulaşan yangının son anda engellenmesi, büyük bir felaketin kıl payı atlatıldığını gösterdi. Yangının ulaştığı seraların camla kaplı camekan olması da felakete ramak kaldığını gösterdi. Zira yangın bölgesinde kısa sürede tutuşmaya ve alevlenerek uzun süre yanmaya müsait çok sayıda naylon kaplamalı sera bulunuyor. Yangının ulaştığı seraların camla kaplı olmasının yangının büyümemesinde etkili olduğu gözlemleniyor.

30-40 YILLIK ZEYTİN AĞAÇLARI KÜLE DÖNDÜ

Yangının zeytin ağaçlarının bulunduğu bahçelerde etkili olduğu görülüyor. Yaşları 30 ila 40 arasında olduğu tahmin edilen çok sayıda zeytin ağacının kül olduğu yangının, sıcak Yaz günü olması nedeniyle otla kaplı bahçeler arasında hızla yayıldığı gözlemleniyor.

“ALLAH BÜYÜK BİR FACİADAN KORUDU”

Yangın anına tanıklık eden mahalle sakinleri çok korktuklarını dile getirdi. Yangının kısa sürede birçok yere yayıldığını belirten vatandaşlar, geçmiş yıllarda da bölgeye yakın yerlerde küçük çaplı yangınların çıktığını ve kısa sürede söndürüldüğünü kaydetti. Evlere ve seralara kadar ulaşan böylesine büyük bir yangına ilk defa şahit olduklarını belirten vatandaşlar, “Yangın o kadar büyüktü ki sanki her taraf biranda yanmaya başladı. Hiç yangın olmayan yerlerde bile biranda alevlerin yükseldiğini gördük. Allah büyük bir faciadan korudu. Yangının söndürülmesi için canla başla çalışan herkese çok teşekkür ediyoruz” dediler.

İTFAİYE KONTROL ETTİ

Öte yandan, itfaiye ekipleri yangından bir gün sonra olay bölgesinde inceleme yaptı. İtfaiye aracıyla tekrar olay yerine gelen itfaiyeciler herhangi bir yangın riski olup olmadığını kontrol etti. Emniyet güçlerinin de yangının çıkış nedenini belirlemek için soruşturma yaptıkları öğrenildi. HABER: YUSUF KATRAĞ

Kaynak: YUSUF KATRAĞ
Bu haber toplam 934 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim