Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya16 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2502.881
    %0.76
  • Dolar
    32.5995
    %0.27
  • Euro
    34.5572
    %0.50
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Fener alayına davet
13 Ekim 2017 Cuma 08:00

Fener alayına davet

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde 28 Ekim akşamı fener alayı gerçekleştirileceğini bildiren Cumhuriyet İçin Antalya El Ele Platformu Sözcüsü İbrahim Daş, herkesi Türk bayraklarıyla fener alayına katılmaya davet etti.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı hazırlıklarını tamamlayan Cumhuriyet İçin Antalya El Ele Platformu üyeleri Saat Kulesi önünde biraraya gelerek herkesi 28 Ekim akşamı saat 18.00’da Konyaaltı varyantından başlayarak Cumhuriyet Meydanı’na kadar sürecek olan fener alayına davet etti. Her yıl olduğu gibi bu yıl da fener alayını gerçekleştireceklerini kaydeden Cumhuriyet İçin Antalya El Ele Platformu Sözcüsü İbrahim Daş, 29 Ekim’de Cumhuriyet Meydanı’nın Büyükşehir Belediyesi’ne verildiğini hatırlatarak tepkisini gösterdi.

“FENER ALAYI AMACINA ULAŞTI”

Fener alayının artık gelenekselleştiğini söyleyen Daş, “Yaklaşan Cumhuriyet Bayramı öncesi; her yıl olduğu Muratpaşa Belediyemizle birlikte hazırlıklarımızı tamamlayıp, başvurularımız çok önceden yapılmasına rağmen 29 Ekim günü Cumhuriyet Meydanı Büyükşehir Belediyesi’ne verilmiştir. Görülen o ki gelenekselleşen ve her yıl hem kurumsal hem de kitlesel artış gösteren fener alaylı bayram kutlamalarımız amacına ulaşmıştır. Diğer yandan Anıtkabir’e ayak basmayan, bayramlarda, çelenk sunma törenlerinde görünmeyenler, çelenk sunmak isteyen kurumları ve yurttaşları engelleyenler, Atatürk cumhuriyetinin değerlerinin bir bir yok edilişine ve Antalya’da Atatürk heykelinin Göçerler’de ormanlık alana atıldığında sesi çıkmayanlar, ulusal bayramları festival ve açılış yapma günleri zannedebilirler. Oysa ki ulusal bayramlar sadece kutlanacak günler değil yeniden mücadele azminin ateşlendiği günlerdir. Bilindiği gibi Cumhuriyet kuruldu kurulalı Cumhuriyet Bayramımız 28 Ekim saat 13.00’te başlar 29 Ekim saat 24.00’te biter. Muratpaşa Belediyemizin geleneksel Fener Alayı bu yıl 28 Ekim akşamı yapılacaktır. 150’ye yakın kurumumuzun oluşturduğu Cumhuriyet İçin Antalya El Ele Platformu ve yüzbinlerce Antalyalı, bu yıl da yine coşkulu ve kararlı bir şekilde Cumhuriyet Bayramını kutlayacaktır” dedi.

“GERÇEKLERİ PAYLAŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

“Cumhuriyet İçin Antalya El Ele Platformu dün olduğu gibi bugün de gerçekleri yüce Türk Milleti ile paylaşmaya devam edecektir” diyen Daş, “Dünden bugüne gerçekleştirdiğimiz ulusal bayram kutlamaları ve fener alaylarına başta Antalya halkını ve kurumlarımızı çağırırken gerçekler ışığında yurdumuzun bütünlüğüne milletimizin birliğine sahip çıkmaya, büyük önder Atatürk’ün başta 6 ok olmak üzere tüm devrim ve ilkelerine sahip çıkmaya, hakka, hukuka, adalete sahip çıkmaya ve emperyalizme karşı el ele vererek mücadele etmeye çağırdık. Bugüne kadar bu çağrımıza gönülden destek vererek tüm Türkiye’ye örnek olan Fener alaylarını gerçekleştiren başta yüzbinlerce Antalyalı hemşerimize ve 150 kurumumuza ve Muratpaşa Belediyemize Cumhuriyet için el ele verdiklerinden dolayı çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

“ELİNİZDE TÜRK BAYRAKLARIYLA GELİN”

Herkesi Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılmaya davet eden Daş, “Türkiye’de ve bölgemizdeki tehlikeli gidiş değişmediği için önümüzdeki Cumhuriyet Bayramımıza da aynı çağrı ile sesleniyoruz. Vatanımızın bütünlüğü milletimizin birliği parçalanmanın eşiğinde, Mustafa Kemal’in askerleriyiz, başta 6 ok olmak üzere tüm devrim ve ilkelerine sahip çıkıyorum, şehit ve gazilerimize borcum var, yurtta barış dünyada barış ve ABD emperyalizminin ve eşbaşkanlarının oyununu bozacağız, yeni Sevr olan BOP’u yırtıp atacağız, yaşasın Mustafa Kemal Atatürk, yaşasın tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti diyorsan, Muratpaşa Belediyemizin 28 Ekim Cumartesi günü saat 18.00’de varyant Beachpark girişinden başlayacak olan geleneksel fener alayına ellerinizde Türk bayraklarıyla sizi çağırıyoruz” dedi. Fener alayının ardından Cumhuriyet Meydanı’nda Bulutsuzluk Özlemi Grubu ve Sümer Ezgü konserleri olacağını da hatırlatan Daş, 29 Ekim Pazar günü saat 20.00’deki Konyaaltı Belediyesi’nin, belediye binası önünde düzenleyeceği Mustafa Sandal konserine de herkesi ellerinde bayraklarla katılmaya davet etti. HABER: YUSUF KATRAĞ


sam_8107.jpg
Kaynak: yusuf katrağ
Bu haber toplam 10001 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim