Bugün 24 Nisan 2024 Çarşamba
  • Antalya30 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2430.366
    %0.04
  • Dolar
    32.529
    %0.08
  • Euro
    34.865
    %0.09
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Fenix Yapı’dan Antalya’ya dev yatırım
14 Ağustos 2020 Cuma 16:35

Fenix Yapı’dan Antalya’ya dev yatırım

İçerisinde AVM, otel ve konut bulunan Antalya’nın ilk karma projesi Fenix Center, Konyaaltı Liman bölgesinde inşa edilecek. Proje için 25 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını bildiren Fenix Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnşaat Mühendisi Eyüp Mavi, sadece

İçerisinde AVM, otel ve konut bulunan Antalya’nın ilk karma projesi Fenix Center, Konyaaltı Liman bölgesinde inşa edilecek. Proje için 25 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını bildiren Fenix Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnşaat Mühendisi Eyüp Mavi, sadece temeli güçlendirmeye 17 milyon lira bütçe ayırdıklarını kaydetti.

 

İçerisinde AVM, otel ve konut bulunan Antalya’nın ilk karma projesi, Fenix Yapı tarafından Fenix Center olarak Konyaaltı Liman bölgesinde inşa edilecek. Projenin tanıtım toplantısı bugün Akra Otel’de gerçekleştirildi. Suit otel konseptiyle Türk turizmine katma değer sağlayacak projenin içerisinde yer alacak olan Fashion Mall sayesinde Antalya’nın, moda alanında Milano, New York ve Paris gibi metropollere rakip olacağını belirten Fenix Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnşaat Mühendisi Eyüp Mavi, “Fenix Center bizim ustalık eserimiz ve Antalya’nın mihenk taşı olacak. Antalya’ya yeni bir vizyon kazandırmayı hedefledik. Antalya’nın reel anlamda ilk karma projesi olacak Fenix Center, sadece Antalya’nın değil, Türkiye’nin simge yapılarından biri olacak” dedi. Projenin 25 milyon dolarlık yatırımla hayata geçeceğine dikkat çeken Mavi, yapıların jet grout, fore kazık ve dip mix yöntemleriyle 40 metre aşağıdaki kaya zemine oturtulacağını belirterek, sadece temeli güçlendirmeye 17 milyon liralık bütçe ayrıldığını bildirdi.

sam_3903.jpg

“SİMGE YAPI OLACAK”

Antalya’da çok sayıda özel projeye imza attıklarını belirten Mavi, Fenix Center’ın kendileri için ustalık eseri olduğunu söyledi. Turizm denince Antalya’yı görmezden gelmenin mümkün olmadığını dile getiren Mavi, “Biz bu projeyi hayata geçirirken hep Antalya’nın bu potansiyelini ortaya çıkarmayı, bugüne kadar ‘her şey dahil otel’ konseptiyle özdeşleşen Antalya’ya yeni bir vizyon kazandırmayı hedefledik. Geldiğimiz noktadan da çok mutlu ve gururluyuz. Antalya’nın reel anlamda ilk karma projesi olacak Fenix Center, sadece Antalya’nın değil, Türkiye’nin simge yapılarından biri olacak. Fenix Center bulunduğu bölgeye ismini verecek olan bir proje. Antalyalılar çok kısa bir zaman sonra projenin bulunduğu bölgeyi eminim ki, Fenix Center diyerek tarif edecekler” şeklinde konuştu.

 

PROJENİN DETAYLARINI PAYLAŞTI

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Mavi, projenin detaylarını paylaşarak şunları kaydetti:

“Yapımız çevre emsal binalarla aynı yükseklikte olacak. Dönüştürülebilir, doğal malzemeler kullanacağız. Doğal yapılaşma, yaşayan bir yer olacak. Ürkütücü bir yapı olmayacak. Ateş, toprak ve su elementlerini yapının dışında görmek istiyoruz. Projelerimizi buna göre tasarlıyoruz. Fenix Center’ın içerisinde dünyaca ünlü Michelin yıldızlı bir aşçımızın imzasıyla özel bir restoran olacak. Bunun yanında süit otel konseptiyle turizm anlayışına farklı bir boyut kazandıracağız. Ayrıca Türkiye’de ilk defa Fashion Mall konseptiyle özel markaları meraklılarına ulaştıracak, dünya ölçeğinde defilelerle Antalya`yı moda merkezi haline getireceğiz. Bu sayede Antalya’nın, orta ve uzun vadede moda alanında Milano, New York ve Paris gibi metropollere rakip olmasını hedefliyoruz. AVM’nin içerisinde bebek bakım odaları, ibadethaneler olacak.”

sam_3911.jpg

TESLİMATLAR 2023’TE, LANSMAN FİYATLARI 490 BİN LİRADAN BAŞLAYACAK

İnşaat ruhsatını aldıklarını ve sahadaki çalışmaların başladığını belirten Mavi, “22 Ağustos itibariyle projemizi müşterilerimize açacağız. Kat ittifakını kurmuş, ruhsatlarımızı almış olarak satışa açacağız. Temel atma çalışmalarının 1 Eylül’de başlaması planlanıyor. 2023 yılının ilk çeyreğinde tamamlanmasını ve teslimleri yapmayı hedefliyoruz” dedi. Proje lansman fiyatlarının 490 bin liradan başlayacağını kaydeden Mavi, projenin bittiğindeki fiyatta 3 kata yakın fark olacağını belirterek yatırımın 4 buçuk yıla yakın bir sürede kendini amorti edeceğini kaydetti.

 

25 MİLYON DOLAR YATIRIM, 1000 KİŞİYE İSTİHDAM

Pandemi dönemi nedeniyle çok sayıda firmanın dünyada ve ülkemizde frene bastığını ifade eden Mavi, “Antalya’ya, ülkemize katkı sağlamayı ilke edinmiş bir şirket olarak bizim hiçbir zaman yatırımlarımızı ertelemek, frene basmak gibi bir düşüncemiz olmadı. Yatırım iştahımız belki de hiç bu kadar fazla olmamıştı. İnanıyoruz ki bu proje aynı zamanda Türk yatırımcısına da bir moral olacak. Projenin inşa sürecinde ortalama bin kişiye istihdam sağlayacağız. Ayrıca proje bitiminden sonra da daimi 500 kişiye proje kapsamında istihdam sağlanacak. Proje için yaklaşık 25 milyon dolarlık yatırım yapacağız. Yurt dışından bir ortağımız var. Yurt dışından finans kaynağı alıyoruz. Finansımızı hem satış hem de destek anlamında yurt dışından Türkiye’ye getiriyoruz. Satışlarımızın yüzde 70’ini yabancıya yapıyoruz” diye konuştu.

 

“DENİZİN ALTINDA KAYA ZEMİNE ULAŞILACAK, TEMELİ GÜÇLENDİRMEYE 17 MİLYON LİRA BÜTÇE AYIRDIK”

Binayı inşa ederken deniz seviyesinin altına inileceğini kaydeden Mavi, “Analizlerimize göre kaya zemin 40 metre aşağıda. Hem jet grout, hem fore kazık, hem de dip mix yöntemleri kullanarak temelimizi güçlendiriyoruz. Denizin de altına inerek kaya zemine ulaşacağız. Kaya zemine ulaştıktan sonra yapılaşmaya başlayacağız. İlk defa kaya zemine ulaşan yapı olacağız. Sadece temeli güçlendirmeye 17 milyon lira bütçe ayırdık” şeklinde açıklamalarda bulundu. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 2640 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim