Bugün 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya23 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2428.571
    %-0.03
  • Dolar
    32.5199
    %-0.10
  • Euro
    34.8
    %-0.22
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Festival hazırlık toplantısı yapıldı
22 Mart 2018 Perşembe 17:33

Festival hazırlık toplantısı yapıldı

KUMLUCA Belediyesi tarafından düzenlenecek 19'uncu Tarım ve Seracılık Festivali hazırlık toplantısı yapıldı.

KUMLUCA Belediyesi tarafından düzenlenecek 19'uncu Tarım ve Seracılık Festivali hazırlık toplantısı yapıldı.

Kumluca Belediyesi tarafından 20- 29 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek Tarım ve Seracılık Festivali'nin hazırlık toplantısı meclis salonunda yapıldı. Toplantıya Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, başkan yardımcıları Ramazan Çataltepe, Mustafa Sungur ve Süleyman Falay ile birim müdürleri katıldı. Yaklaşık 2 saat süren toplantıda festivalin içeriği tartışıldı.

Toplantıda festivalin üç ana teması olduğu vurgulandı. Yörük göçü, kadınlar günü ve güreşin festivalin olmazsa olmaz etikliklerini oluşturduğu belirtildi. Diğer etkinliklerin bu temaların ekseninde oluştuğu hatırlatıldı. Bu yıl festival programına il ve ülke dışında yaşayan Kumlucalıların da buluşturulacağı "Hasret Gecesi" de eklenecek.

20 Nisan'da başlayacak festivalin ilk gecesi tasavvuf gecesi olacak. Ardından ilçeye bağlı mahalle muhtarları tarafından hazırlanan Yörük obalarının kurulması yer alacak. Yörük göçü, kadınlar günü ve güreş festivalin çatı programı olacak. 9 gün sürecek olan festivalin içinde halı saha futbol turnuvasının final karşılaşması, konserler ve yarışmalar da yer alacak.

Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, "18 yıldan beri halkımızın coşkuyla gerçekleştirdiği festivalimizin bu yıl 19'uncusunu gerçekleştireceğiz. Allah'ın izniyle geçen yıllardan daha renkli ve coşkulu bir festival olacağına inanıyorum. Bu yıl festivalimize iki ayrı yenilik getiriyoruz. İnanç esaslarımızda yer alan Sıla-i Rahim dediğimiz, akrabaların buluşmasını sağlayacağız. Yani il ve ülke dışında bulunan hemşehrilerimiz için Hasret Gecesi düzenleyeceğiz. İkincisi de binlerce Kumlucalının hiç organize edilmeden gönüllük esası ile kendiliğinden oluşturduğu Yörük göçü kortejinde sadeleştirme yapacağız. Traktörün römorkuna üç- beş insan bindirmekle Yörük göçü olmaz. Reklam içeren, bu ve buna benzer görüntüleri ortadan kaldıracağız. Atalarımız eskiden yaylaya nasıl göçmüşse aslını bozmadan canlandıracağız. Yörük göçü kortejimiz 1 saati geçmeyecek" dedi.

Festivalde müzik, eğlence, spor ve çeşitli yarışmalar düzenlemek kaydıyla halkın katılımını sağlayacaklarını kaydeden Başkan Çetinkaya, böylelikle halkın sezon yorgunluğunu atabileceği, coşkulu bir festival haline getireceklerini vurguladı.

FOTOĞRAFLI

Festival hazırlık toplantısı yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1243 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim