Bugün 24 Nisan 2024 Çarşamba
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2430.366
    %0.04
  • Dolar
    32.529
    %0.08
  • Euro
    34.865
    %0.09

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Festival kabuk değiştiriyor…

21 Temmuz 2017 Cuma 07:12

 

         Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde 21-27 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Uluslararası Antalya Film Festivali'nin ana detayları belirlendi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl 54'üncüsünü düzenleyeceği Uluslararası Antalya Film Festivali'nde 'ulusal film yarışma kategorisi' kaldırıldı. Festival tek dalda, uluslararası film yarışması bölümüyle devam edecek.

         Bu yıl 54'üncü düzenlenecek olan  Uluslararası Antalya Film Festivali ile ilgili olarak Akra Barut’ta gerçekleştirilen toplantıya katıldım.

         Her yıl beraberinde hissedilen değişiklikleri gündeme taşıyan festivalin bu yılki dikkat çekecek olan bölümü kuşkusuz ki ulusal film yarışma kategorisinin kaldırılmış olması…

         Festival komitesinin bu kararı; kuşkusuz ki tartışılacak. Artıları ve eksilerini ise festival sonrasında hep birlikte göreceğiz.

         Ama 50 yılı aşkın süredir gerçekleşen ulusal yarışmanın kaldırılmış olması şimdiden negatif bir hava estirdi sinemaseverlerce…

         Şurası bir gerçek ki; Antalya Film Festivali’ni gerçek anlamda halkla bütünleştirmek için çok daha “detaycı” çalışmaların yapılması gerekiyor.

         Festivalin kan kaybettiği ile ilgili yorumlar yapılıyor; bir taraftan da uluslar arası arenaya taşınması noktasındaki kararlı adımlar gündeme getiriliyor.

         Her iki düşüncenin uzantısında Antalya ile özdeşleşmiş olan Türk sinemasına 50 yılı aşkın süredir maddi ve manevi katkı sunun bu önemli sanat organizasyonu önemli bir misyon üstleniyor.

         Bu bir gerçek…

Evet… Türkiye'nin ilk film festivali olan Uluslararası Antalya Film Festivali, 54'üncü yaşına hazırlanıyor.

Festival öncesi Başkan Menderes Türel'in aralarında bulunduğu festival komitesi, Akra Otel'de gazecilerle bir araya geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, festival ile ilgili açıklamalarda bulunurken, bu sanat organizasyonunda çıtayı sürekli yükseltmek hedefinde ve gayretinde olduklarının altını çizdi.

Bu yılki festivalde; önemli değişiklikler göze çarpıyor. Örneğin; festivalin artistik direktörlüğünü, Avrupa'da pek çok festivalin yönetiminde yer alan film yapımcısı Mike Downey, danışmanlığını Saraybosna Film Festivali direktörü Mirsad Purivatra'nın, Antalya Film Forum'un direktörlüğünü yine film yapımcısı Zeynep Atakan üstlenmiş durumda.

  Daha önce Ulusal ve Uluslararası dallarda yapılan yarışmalar bu yıl birleştirildi.

Basın toplantısında önemsediğim ayrıntılardan birisi de Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in Boğaçay’ında film platosu ve sinema vadisi kurulması ile ilgili müjdesi oldu. Bu yıl tanıtım ve işbirliği için UNESCO Yaratıcı Film Şehir ağına başvurulmuş durumda.

Kuşkusuz ki bu bir hedef; ancak gerçekleştiğinde kazanan Türk sineması ve Antalya olacak…

Bu yıl  Ulusal bölüm kalktı. Sadece Uluslararası alanda yarışma yapılacak. Antalya'yı küresel sinema endüstrisinin merkezlerinden biri haline getirme hedefi ise cesaretli bir adım…

 

Bu yazı toplam 666 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim