Bugün 24 Nisan 2024 Çarşamba
  • Antalya27 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2430.366
    %0.04
  • Dolar
    32.529
    %0.08
  • Euro
    34.865
    %0.09
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Fethullah belasından çok çektim”
05 Aralık 2018 Çarşamba 15:55

“Fethullah belasından çok çektim”

45 yıllık polislik tecrübelerini Konyaaltı’lı iş adamlarıyla paylaşan Antalya eski İl Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan, yaşadığı sıkıntılı süreçleri anlatırken Fethullahçı gruptan çok çektiğine işaret etti.

Konyaaltı Sanayici İş Adamları Derneği’nin (KONYSİAD) olağan üye buluşma toplantısı dün sabah şehir merkezindeki bir otelde yapıldı. KONYSİAD Başkanı İlhami Kaplan, gerçekleştirdikleri faaliyetlerle ilgili konuklara açıklama yaparken, toplantının konuşmacı konuğu 4 fakülte mezunu, 5 kitap ve 3 tiyatro oyunu yazarı Antalya eski İl Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan oldu. Aynı zamanda KONYSİAD üyesi de olan Arslan’ın renkli kişiliği konuşmasına da yansıdı. 45 yıllık polislik tecrübelerini paylaşırken hem güldüren hem de düşündüren Arslan, karşılaştığı kötü olayların kendisini bazen şanslı kıldığına değindi. Birçok kez sürgün edilerek mahkeme kararlarıyla geri döndüğüne dikkat çeken Arslan, Fethullahçı yapılanmadan dolayı çektiği sıkıntılara işaret etti.

 

“HUKUK FAKÜLTESİ SINAVINA GİRMEK İÇİN İZİN ALAMADIM”

Polislik görevini yaparken okumaya devam ettiğini, İşletme, Eğitim fakülteleri ile Polis Akademisi’ni bitirdiğini belirten Arslan, Hukuk Fakültesi son sınıfta iken 1980 darbesi yıllarında Şanlıurfa’ya sürüldüğünü söyledi. Hukuk Fakültesi sınavına girebilmek için izin alamadığını açıklayan Arslan, 1 yıllık izin verilen Ankara’daki mastır sınavlarına girdiğini ve 2 kademe, 2 yıl kıdem verilen bu sınavı kazandığını bildirdi. Hem mastırı hem de Hukuk Fakültesi’ni bitirerek böylece kendisine izin vermeyen Müdürü sayesinde yaptığı mastırla 6 yıl erken terfi ettiğini bildiren Arslan, “Bazen kötülükler iyiye itiyor deniyor ya gerçekten bana yapılan kötülükler iyiye geçti” dedi. 1995 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü’nde Daire Başkanıyken başından geçen başka bir hikayeyi de anlatan Arslan, izindeyken tayininin çıktığını söyledi. Açtığı dava sürecinde sigara içmeyi bıraktığını ve davayı kazanarak eski görevine geri döndüğünü kaydetti.

 

“BİR GECEDE KENDİMİ GAZİANTEP’TE BULDUM”

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’ne de sürüldüğünü bildiren Arslan, “Emniyet Genel Müdür yardımcısıyken bir gecede kendimi Gaziantep’te buldum” dedi.

 

“ANTALYA’YA SÜRDÜLER”

2006-2009 yılları arasında Antalya İl Emniyet Müdürlüğü yaptığını hatırlatan Arslan, “Antalya’ya geldiğimde herkes sandı ki ödül olarak Antalya’ya tayin oldu. Beni Antalya’ya sürmüşlerdi. Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı’ndan Antalya’ya sürmüşlerdi. Herkes ‘hayırlı olsun, ne kadar güzel görev’ derken ben çok memnun değildim ama hiç o memnuniyetsizliğimi bildirmedim. İyi ki de Antalya’ya gelmişim. Burada çok mutlu 3 yıl görev yaptım. Buradan da sürdüler beni. Anlaşmıştık Hollanda’ya süreceklerdi fakat Danimarka’ya gönderdiler. Dava açtım, kazandım ama getirmediler buraya” dedi.

sam_4185.jpg

“FETHULLAH BELASINDAN ÇOK ÇEKTİM”

Arslan, “Fethullahçı grup beni çok emekli etmek istedi ama olmayacağım dedim. Fethullah belasından çok çektim. Fethullahçılara yaranamadım. İyi ki hukukçuyum. Hep dava açtım” şeklinde konuştu. 2001 yılında Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ve Emniyet Genel Müdür sözcüsü olduğunu da hatırlatan Arslan, “17 yıldan beri hep geriye gittim” dedi.  

 

“POLİS, DOĞRUYU GÖSTEREN KİŞİDİR”

45 yıl polislik yaptığını dile getiren Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hukukçuyken çok sevimli oldum. Halbuki polisken çok daha sevimli işler yapıyordum bir türlü sevimli olamadık. Nedense bu ülkenin kaderi. İnsanların Allah’tan önce başvurduğu tek kişi polis. Ne zaman evine hırsız girse, dayak yese, kaza geçirse, kavga etse ne zaman darda kalsa nerede polis? diyor ama sevimsiz. Oysa ki herkesin işi düşüyor polise. Trafik polisini herkes ceza yazan bilir ama trafik polisi yardım eder. Kaza olmasın diye uğraşan, yaşlıları karşıdan karşıya geçiren, araba çalışmadığında iten, tamirci sorulduğunda bildiren, kazada hastaneye gönderendir ama herkes trafik polisini ceza yazan olarak görüyor. Demek ki kendimizi iyi ifade edemiyoruz. Şimdi avukatım herkes çok daha rağbet ediyor bana. Oysa ki polisken çok daha rağbet edilmeliydi. Çünkü, sıkıntılı anda yardım eden, dardan kurtaran, doğru ile yanlışın kesiştiği köşede doğruyu gösteren kişidir polis.” Arslan, mesleği sevimli hale getirmek için çok uğraş verdiğini de sözlerine ekledi.

 

TOPLUM DESTEKLİ POLİSLİK SLOGANLARI

Gaziantep’te görev yaptığı sırada düğünlerde silah sıkılmasını önlemek için ‘Düğünlerde silah atma, çiçek at takı tak’ sloganını geliştirdiklerini hatırlatan Arslan, Elazığ’da da ‘Polis vatandaş el ele daha huzurlu günlere’ sloganını ürettiklerini söyledi. Arslan, “Türkiye’de Toplum Destekli Polis sloganlarının babası birazcık da benim” dedi.

 

PLAKET VERİLDİ

Toplantıda KONYSİAD Başkanı İlhami Kaplan ve Konyaaltı Kaymakamı Kamil Köten tarafından yeni üyeler Mustafa Koç ile Koray Korkut’a üyelik plaketleri verildi. Feyzullah Arslan’a da günün anısına teşekkür plaketi takdim edildi. HABER: YUSUF KATRAĞ

sam_4182.jpg

Bu haber toplam 8165 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim