Bugün 28 Mart 2024 Perşembe
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2276.601
    %0.03
  • Dolar
    32.3101
    %0.17
  • Euro
    35.0399
    %-0.15
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Finike Belediyesi'nden Turizm Hamlesi
22 Temmuz 2019 Pazartesi 16:08

Finike Belediyesi'nden Turizm Hamlesi

FİNİKE Belediyesi tarafından ilçe merkezinden geçen Tatlıçay'ın turizme kazandırılmasına yönelik Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'na (BAKA) sunacağı...

FİNİKE Belediyesi tarafından ilçe merkezinden geçen Tatlıçay'ın turizme kazandırılmasına yönelik Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'na (BAKA) sunacağı proje başvurusu meclis onayından geçti.

Finike Belediyesi olağanüstü meclis toplantısı Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi yönetiminde gerçekleştirildi. 12 meclis üyesinin katıldığı toplantıda 5 gündem maddesi görüşüldü. Toplantının ilk gündem maddesinde BAKA'ya yapılacak proje başvurusu ele alındı. Belediye Başkan Yardımcısı Sıdıka Gökyar Kızılca, Tatlıçay'ın turizme kazandırılmasına yönelik yürütülen çalışma hakkında meclis üyelerine bilgi aktardı.

TATLIÇAY'DA LİMYRA ANTİK KENTİ'NE GEZİNTİ TEKNELERİ İLE TUR DÜZENLENECEK

Sıdıka Gökyar Kızılca, Tatlıçay'ın denize bağlandığı noktadan yaklaşık 6,5 kilometrelik mesafede bulunan Limyra Antik Kenti'ne elektrikli gezinti tekneleriyle tur düzenleneceğini kaydetti. Proje hazırlıklarının devam ettiğini belirten Kızılca, Tatlıçay'ın denize bağlandığı nokta ile bitiş noktasına ahşap iskele kurulacağını, elektrikli olmasını planladıkları ve 10-15 kişilik oturularak seyahat edilen gezinti tekneleri ile Limyra Antik Kenti'ne yerli ve yabancı turist götürüleceğini kaydetti.

Kızılca, proje kapsamına yosun temizleme makineleri entegre etmek istediklerini ancak öncelikli olarak denize açıldığı noktada ve Limyra'da ahşap sökülebilir bir iskele kurmayı amaçladıklarını, ayrıca belediyenin uhdesinde olan çay kenarlarında ışıklandırma ve çevre düzenlemesi yapılacağını ifade etti.

Proje hazırlıkları tamamlandıktan sonra en geç 23 Ağustos tarihinde Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın "Turizm Altyapısının geliştirilmesi Mali Destek Programı'na başvuru yapılacağını vurgulayan Kızılca, azami 2 milyon TL olan mali destekten faydalanmayı ümit ettiklerini kaydetti. Sıdıka Gökyar Kızılca, başvurunun onaylanması halinde projenin bir sonraki sezon yetişecek şekilde kısa sürede hayata geçirmek istediklerini söyledi.

Kızılca'nın meclis üyelerine aktardığı bilgi sonrasında yapılan oylamada, BAKA'ya yapılacak proje başvurusu oy birliğiyle kabul edildi. Toplantının üçüncü gündem maddesinde ise İspanya'nın Valensiya Belediyesi ile kardeş olması görüşüldü. Meclis üyelerinin konuya ilişkin görüş alışverişinin ardından Finike Belediyesi'nin Valensiya Belediyesi ile kardeş olması oy birliğiyle kabul edildi.

Meclis toplantısında ayrıca 2019 yılı ücret tarifesinde değişiklik yapıldı. Plan ve Bütçe Komisyonu'nda sevk edilen konu ikinci oturumda yeniden ele alındı. Komisyon tarafından belirlenen işgal harcı, Finike merkez ile Turunçova mahallesindeki pazar yerlerindeki sebze ve meyve tezgâhları için metrekaresi 1,50 TL, peynir ve çerez tezgahları için 0,80 TL, tuhafiye, hırdavat, ayakkabı tezgahları 0,75 TL, Sahilkent ve Hasyurt mahallesindeki pazar yeri tezgahları için 0,50 TL olarak belirlendi. Yeni ücret tarifeleri komisyonun belirlediği şekilde kabul edildi.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 991 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim