Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2509.143
    %1.01
  • Dolar
    32.5805
    %0.10
  • Euro
    34.8237
    %0.21
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Finike'de Atatürk Çocukları Kütüphanesi Açıldı
10 Aralık 2018 Pazartesi 13:08

Finike'de Atatürk Çocukları Kütüphanesi Açıldı

ANTALYA'nın Finike ilçesinde, merkezi İzmir'de bulunan Köy Kütüphaneleri Oluşturma Kültür-Sanat ve Eğitim Derneği tarafından, "Atatürk Çocukları Kütüphanesi"...

ANTALYA'nın Finike ilçesinde, merkezi İzmir'de bulunan Köy Kütüphaneleri Oluşturma Kültür-Sanat ve Eğitim Derneği tarafından, "Atatürk Çocukları Kütüphanesi" açıldı.

Gökbük Mahalle Muhtarlığı alt katındaki kütüphanenin açılışına Kaymakam Ergün Baysal, Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin, Jandarma Komutanı Jandarma Teğmen Alper Yalçın, CHP Antalya 26. dönem Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, CHP İlçe Başkanı Okan Tanır, MHP İlçe Başkanı Hakan Türksoy Akpınar, Milli Eğitim Müdürü Hüsnü Karataş, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Finike Şube Başkanı Atilla Öztürk, Köy Kütüphaneleri Oluşturma Kültür- Sanat ve Eğitim Derneği Başkanı Mesut Tim, Gökbük Mahalle Muhtarı İsmail Aydıntaş ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaymakam Ergün Baysal, "Burada yaşayan vatandaşlarımızın, çocuklarımızın, gençlerimizin ve her yaştaki vatandaş grubumuzun böylesine güzel eserlerle donatılmış kütüphaneden yaralanması emeği geçenler açısından ne kadar memnuniyet vericiyse bizler için de büyük anlam ifade etmektedir. Yaklaşık 4 bin kitabın getirildiği söylendi. İçlerinde dünya ve Türk edebiyatından sosyolojiden, psikolojiden bahseden çok kıymetli eserler var. Aynı zamanda gençlere yönelik kitaplar da bulunuyor. Çeşitli meslek guruplarından vatandaşlarımız var. Okuma ve düşünce faaliyetlerine ağırlık vermek öncelikle kendimiz, milletimiz ve toplumumuz için önem arz etmektedir. Umarız ki genç kuşaklarda okumayı hayatlarının bir parçası haline getirir" dedi.

Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Gökbük Mahallesi ile ilgili projeleri hakkında bilgi aktardı. Akdeniz Üniversitesi ile yapmış oldukları protokolle Gökbük Mahallesi'nde belediyeye ait olan bir yeri yaşlılar rehabilitasyon merkezi yapılması için tahsis ettiklerini söyleyen Başkan Sarıoğlu, "Bu projenin Türkiye'nin bir örneği olacağını inanıyorum ve destekliyorum. Yine tarımsal ve kırsal turizm projemiz var. O projede de yine Gökbük var. Gökbük, Arif ve Yazır mahallelerinin de içinde olacağı kırsal turizm projesi dahilinde evlerin restorasyonu yapılacak. Yerli ve yabancı turistlerin faydalanmasını sağlayacağımız bu projeyi hayata geçirmek için Turizm Bakanlığımıza gönderiyoruz. Burada bir binamız daha var. Gökbük Mahallesi'ni kısa metrajlı filmler için sinema platosu haline getirmek adına bir adımımız oldu. Oraya da bir sinema kütüphanesi düşünüyoruz. Sinema ile ilgili Türkiye'de ne varsa Yeşilçam'da gördüklerimiz, özlediklerimiz, sevdiklerimiz, kızdıklarımız. Ne kadar bilgi, belge varsa tedarik edip kuracağız. Kısa metrajlı film çekmek isteyen sinema ve sanatseverlerin Gökbük Mahallesi'ne gelmesini sağlayacağız" diye konuştu.

Köy Kütüphaneleri Oluşturma Kültür- Sanat ve Eğitim Derneği Başkanı Mesut Tim de dernek faaliyetleri hakkında bilgi aktardı. Gökbük Mahallesi'ne açılan kütüphanenin Türkiye'deki 33'üncü yer olduğunu ve 4 bin kitap getirildiğini söyleyen Tim, Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü olan 2023 tarihine kadar 7 bin 500 köye Atatürk Çocukları Kütüphanesi açmayı hedeflediklerini kaydetti. Açılış konuşmalarının ardından programa İzmir'den katılan şair- yazar Huriye Saraç, Ferzan Sarpkaya, Tahir Eker ile Antalya'dan gelen Nilüfer Açılan Yıldız, kendi şiirlerinden okudu. Finike Ziraat Odası Koro üyelerinden Fatma Tezel Toker de Atatürk'ün sevdiği bir parçayı seslendirdi. Programda ayrıca dernek gönüllüsü hukukçu Azizi Şenel, Senem Açıkgöz ile CHP Finike Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Geyikçi'ye, Gökbük Mahallesi Muhtarı İsmail Aydıntaş'a kütüphane açılışına sağladıkları katkı dolayısıyla plaket verildi. Programın sonunda kütüphane açılışı yapıldı.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 896 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim