Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya24 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2325.019
    %0.79
  • Dolar
    32.3697
    %0.12
  • Euro
    34.9682
    %-0.20

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Fiyatlar yüksek...

17 Mayıs 2021 Pazartesi 00:46
 Tarihte acı örneklerini gördüğümüz salgın hastalıklar; küresel ölçekte tüm Dünya’yı ekonomik yönü başta olmak üzere tüm yönleriyle olumsuz etkileyen çok önemli bir süreçtir.
 Salgın hastalıkla mücadelede birçok faktörün etkilendiğini, en çok bu süreçten sadece yoksullar, yaşlılar ve kronik rahatsızlığı bulunanların değil, herkesin sıkıntılar yaşadığına tanıklık ediyoruz.
 Ancak; dar gelirliler, işsizler, yoksullar ve geçim sıkıntısı içindeki vatandaşlarımız için bu süreç daha da sıkıntılı.
 Kovid-19 ile ilgili mücadelenin devam ettiği  bugünlerde, marketler ve semt pazarlarında  fiyatların yüksek oluşu vatandaşı düşündürüyor.
 Sebze ve meyve fiyatlarındaki fiyat artışı vatandaşın alım gücünü iyice zorlarken, fiyatların yüksekliği pazarcının satışının da azalmasına neden oluyor.
 Evet... Mayıs  ayının ortalarına geldiğimiz  bugünlerde sebze ve meyve fiyatlarının oldukça yüksek oluşu özellikle dar gelirli aileleri endişelendirirken, çoğu zaman eli boş döndüklerini belirtiyorlar.
 Semt pazarlarında genellikle fiyatları inceleyen vatandaş sadece bakmakla yetinirken, poşetler ve pazar arabaları artık dolmuyor.
 Bir taraftan Korona virüsle mücadele ederken, diğer taraftan sürekli artan fiyatlar gerçekten düşündürücü.
 Kırmızı ve beyaz et fiyatları gerçekten ateş pahası. Asgari ücretle çalışanın, dar  gelirinin ve yoksul vatandaşlarımızın bunları tüketmesi her geçen gün zorlaşıyor. Hele bu pandemi  döneminde durum daha da zorlaştı. Her ürüne zam gelmiş durumda. Marketlerdeki peçete ve kağıt havlu fiyatlarına bile yetişemez olduklarını söyleyen vatandaşlar fiyatların yüksek oluşundan dertli.
 Meşrubatlardan tutun da, tereyağı, sucuk ve et fiyatlarına kadar kalem kalem artış göze çarpıyor.
 Korona virüsle mücadele günlerinde semt pazarlarında ve marketlerde ucuz bir ürünün artık kalmadığın söyleyen vatandaşlar, fiyatların yüksek oluşu karşısında şaşkınlığını gizleyemiyorlar.
 
 Periyodik olarak son 3-4 yıldır sebze ve meyve fiyatlarının yüksek olduğuna dikkat çeken vatandaşlar; salgın hastalıkla  birlikte birçok ürünün zamlanmasına bir anlam veremiyorlar.
 Pandemi ile mücadelenin devam ettiği bu süreçte etkili denetim mekanizmasının acilen devreye girmesi kaçınılmaz görünüyor…
Bu yazı toplam 701 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim