Bugün 18 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2497.686
    %1.05
  • Dolar
    32.5064
    %0.20
  • Euro
    34.7322
    %0.08
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Gazetecilere saldıranlar hesap vermeli”
22 Mayıs 2019 Çarşamba 16:59

“Gazetecilere saldıranlar hesap vermeli”

CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, saldırıya uğrayan gazetecileri TBMM gündemine taşıdı. “Gazetecilere yönelik bu tip saldırıların cezalandırılmaması, bir haberi, bir yazıyı beğenmeyen kendini bilmezlerin cesaret bulmasına neden olmakta” diyen Özer,

CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, saldırıya uğrayan gazetecileri TBMM gündemine taşıdı. “Gazetecilere yönelik bu tip saldırıların cezalandırılmaması, bir haberi, bir yazıyı beğenmeyen kendini bilmezlerin cesaret bulmasına neden olmakta” diyen Özer, gazetecilere saldıran, hedef gösteren veya kışkırtanların yargı önünde hesap vermesi gerektiğini vurguladı.

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda sisteme girerek gündem dışı kısa bir konuşma yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Aydın Özer, saldırıya uğrayan gazetecileri hatırlattı. “Antalya'da 5 gün arayla 2 gazeteci saldırıya uğradı. Geçtiğimiz hafta İdris Özyol’un ardından bu hafta Güney Haberci'nin sahibi Ergin Çevik'e saldırdılar. Gazetecilere saldıran, hedef gösteren, kışkırtan kim varsa yargı önünde hesap vermelidir. Cezasız kalan her saldırı bir başkasına cesaret veriyor” diyen Özer, yaralanan gazetecilere geçmiş olsun dileklerini de iletti.

basliksiz-1-023.jpg

“SALDIRILARIN CEZALANDIRILMAMASI, CESARET BULMALARINA NEDEN OLUYOR”

Geçtiğimiz haftalarda gazeteci Yavuz Selim Demirağ'a saldıranların serbest bırakıldığını hatırlatarak bunun diğer saldırganların cesaret bulmasına neden olduğunu belirten Özer, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Geçen hafta Ankara'da gazeteci Yavuz Selim Demirağ'a saldıran ve savcıya ‘Trafikte takıştık, o yüzden dövdük’ ifadesini veren kişiler hayati tehlike söz konusu olmadığı gerekçesiyle serbest bırakıldı. Gazetecilere yönelik bu tip saldırıların cezalandırılmaması, bir haberi, bir yazıyı beğenmeyen kendini bilmezlerin cesaret bulmasına neden olmaktadır. Nitekim, Demirağ olayının ardından Antalya'da beş gün arayla iki gazeteciye saldırıldı. Geçen Çarşamba akşamı bölgenin deneyimli kalemlerinden İdris Özyol çalıştığı gazetenin önünde üç kişi tarafından darp edildi. Pazartesi günü akşam da Güney Haberci haber sitesinin sahibi Ergin Çevik, yolunu kesen kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırıya uğradı. Buradan yaralanan gazetecilere geçmiş olsun diyor, savcıları bir kez daha göreve davet ediyoruz. Gazetecilere saldıran, hedef gösteren, kışkırtan kim varsa yargı önünde hesap vermelidir” dedi. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 2913 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim