Bugün 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2496.161
    %0.03
  • Dolar
    32.4971
    %0.13
  • Euro
    34.5977
    %-0.09
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Gazilik onur verici bir duygu”
19 Eylül 2021 Pazar 17:28

“Gazilik onur verici bir duygu”

Gaziliğin onur verici bir duydu olduğunu vurgulayan Güneydoğu Gazisi Yalçın Kaçar, “Keşke şehit arkadaşlarım gibi bende şehit olsaydım” dedi.

1994 yılında askerlik görevini yaparken Şırnak’ta yaralı arkadaşını kurtarmaya çalışırken mayına basarak sağ ayağını kaybeden Güneydoğu Gazisi Yalçın Kaçar, hayata hiçbir zaman küsmedi. Gaziliğin verdiği onurla hayata sıkı sıkıya bağlanan Kaçar, hayatına spor yaparak devam etti ve Ampute Milli Takım kaptanlığı yaptı. Halı sahalarda da top koşturan Kaçar, Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Antalya Şubesi Yönetiminde görev alıyor. Son dönemde Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi’nden siyasete giren Kaçar hedefini, iktidarına inandığı partisinden milletvekili olarak engellilerin, gazilerin ve şehit yakını ailelerin yaşadığı sorunlara çözüm üretmek olarak açıkladı. Gaziliğin kutsallığına değinen Kaçar, “Keşke şehit arkadaşlarım gibi bende şehit olsaydım” dedi. Gaziler arasında ayrım yapılmasının yanlış olduğunu belirten Kaçar, bütün gazilere sosyalleşme çağrısında bulundu. Türkiye’nin terörü bitirecek güce sahip olduğunun altını çizen Kaçar, HDP’ye yönelik tepkisini dile getirdi.

 

“KEŞKE ŞEHİT OLSAYDIM”

Gaziliğin onur verici bir duydu olduğunu vurgulayan Kaçar, "Keşke şehit arkadaşlarım gibi bende şehit olsaydım. O onuru yaşasaydım. Rabbim bana gaziliği nasip etti. Sadece Türkiye değil bütün dünya gazi olduğumu kabul etse de Allah katında gazi olmak benim için daha önemli” diye konuştu.

untitled-1-copy-046.jpg

“GAZİLER ARASINDA AYRIM YAPILMASINI DOĞRU BULMUYORUM”

Gaziler arasında ‘15 Temmuz gazisi, muharip gaziler’ gibi ayrımlar yapıldığına dikkat çeken Kaçar, “Gazilerin ayrımı olmaz. Birinci, ikinci, üçüncü sınıf gazi olmaz. Ben buna karşıyım. Batıda da yaralanan askerimiz, terörle mücadelede yaralanan polisimiz, hemşire, öğretmen de gazi olabilir. Bunlarda ayrım yapılmaması gerektiğini düşünüyorum” dedi.    

 

“ESKİDEN TÖREN ALANLARINDAN GEÇERKEN AĞLIYORDUK”

Günümüzde gazilerin hak ettikleri değeri görmediklerini kaydeden Kaçar, “Eskiden 30 Ağustos, 29 Ekim gibi törenlerde, Gaziler ve Şehitler gününde çok güzel yürüyüşlerimiz oluyordu. Halktan çok büyük teveccüh alıyorduk. 5 bin, 7 bin kişinin izlediği o tören alanından geçerken duygulanıp ağlıyorduk. Şuandaki törenlerde toplasanız 100 tane gazi olmuyor. Vatandaş da yok. Dün törenden çıktık. Sadece protokol ve gaziler var. Bundan çok üzüntü duyuyorum. Gazilere önem kalmadığını düşünüyorum. Biz sadece saygı bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

eab5db7b-0958-4ff2-88f1-5350030e1a7a.jpg

“SOSYAL HAKLARIMIZDA BİRÇOK EKSİĞİMİZ VAR”

Devletin maddi anlamda gazilere az veya çok yardımcı olduğunu belirten Kaçar, sosyal haklar anlamında sıkıntı yaşadıklarına değindi. Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği olarak istek ve taleplerini maddeler halinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ilettiklerini bildiren Kaçar, “Sosyal haklarımız konusunda birçok eksiğimiz var. Bu eksikliklerin giderilmesi için çok çalışıyoruz ama bir türlü başarı elde edemiyoruz. Derneğimiz aracılığıyla taleplerimizi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ilettik. Gerekli siyasi partilere de verdik. Normalde madalya maaşı almamız gerekiyor ama verilmiyor. ÖTV’lerde illaki uzuv kaybı istiyorlar. Protezler konusunda sorunlarımız var. İstediğimiz ortez ve protezi alma hakkımız olmasına rağmen maalesef kota olduğu için belli bir ücretin üzerindeki protezi alamıyoruz” şeklinde konuştu.

 

GAZİLERE SOSYALLEŞME ÇAĞRISI

Diğer gazi arkadaşlarına tavsiyelerde de bulunan Kaçar, “Biz gaziler olarak terörle mücadele ettik, şehitler verdik. Hiçbir gazi arkadaşımın evde kalmasını istemiyorum. Hep çarşılarda olsunlar ve sosyalleşsinler. Derneklerde faaliyette olsunlar. Törenlere katılsınlar. Özellikle aileleri gazilerimizi evde tutmasın. Dışarı çıkıp gezsinler. Çünkü hayat devam ediyor. Hayatta mutlaka zorluklar oluyor ama önemli olan sosyalleşmek. İlk başlarda proteze alışmak elbette zor oluyor ama ayağını kaybeden gazilerimiz önce yürümeyi, sonra koşmayı öğrensinler. Yapılamayacak bir şey değil” diyerek gazilere sosyalleşme çağrısında bulundu.

untitled-1-cy-001.jpg

“HEDEFİM, TBMM’DE ENGELLİ, GAZİ VE ŞEHİT AİLELERİNİ TEMSİL ETMEK”

DEVA Partisi Antalya İl Yönetiminde görev alarak ilk kez siyasete giren Kaçar, engelli, gaziler ve şehit ailelerine kontenjan ayırmasından dolayı Genel Başkan Ali Babacan’a teşekkür etti. Hedefinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne milletvekili olarak girip, gazilerin sorunlarına çözüm üretilmesini sağlamak olduğunu belirten Kaçar, “Bütün engelli, gazi ve şehit ailelerini temsilen milletvekili olmak istiyorum. Daha da ileri gidip Bakanlık temsil etmek istiyorum. Çünkü, engellilerin, gazilerin ve şehit ailelerinin o kadar çok sorunu var ki bazılarını Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde olmadan çözmek mümkün değil maalesef” dedi.

 

“TÜRKİYE’NİN TERÖRÜ BİTİRECEK GÜCÜ VAR”

Terörle mücadelenin ayakları olduğunu belirten Kaçar, HDP’ye olan tepsini dile getirdi. HDP’nin ‘PKK terör örgütüdür’ demediği sürece kabul görmeyeceğinin altını çizen Kaçar, Türkiye’nin terörü bitirecek gücünün olduğunu vurguladı. Terörle mücadelenin siyasi, silah satıcıları, savaş isteyenler ve dış güçler gibi ayakları olduğunu söyleyen Kaçar, “Biz eskiden dağda kovalıyorduk teröristi. Dağda da az miktarda var ama artık şehre indiklerini düşünüyorum” şeklinde konuştu. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 1752 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim