Bugün 28 Mart 2024 Perşembe
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2279.382
    %0.16
  • Dolar
    32.3171
    %0.20
  • Euro
    35.0505
    %-0.12
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gazipaşa Koru'da sıcak asfalt sevinci
15 Haziran 2017 Perşembe 17:22

Gazipaşa Koru'da sıcak asfalt sevinci

Gazipaşa Belediyesinin bu yıl başlattığı 15 milyon TL maliyetli, yüzde 80'i sıcak asfalt olan asfalt seferberliği kapsamında çalışmalar sürüyor.

 Gazipaşa’nın Kahyalar Mahallesinde 3 farklı noktada tamamlanan sıcak asfalt çalışmasının ardından Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Koru Mahallesi Fidanlık Caddesinde çalışmalara başladı. Alt yapısı hazırlanan yola bugün sıcak asfalt dökülüyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Gazipaşa Belediye Başkan Vekili Mustafa Avcı, Başkan Yardımcıları Semra Yalçın Bilgiç ve Adem Kaya'yı, Koru ve Bakılar mahalle muhtarları ve mahalle sakinleri karşıladı. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Vekili Mustafa Avcı, "Koru Mahallesine 2 milyon TL değerinde yaklaşık 10 kilometre sıcak asfalt dökeceğiz. Bu cadde, yapacağımız çalışmalar sonrası Selinus sahili gibi ilçenin bir başka cazibe merkezi olacak. İlçemizde ikamet eden çok sayıda yerleşik yabancının kaldığı bölgenin ulaşımında kullanılan bu yola Karayolları standardında yol yapıyoruz. Yolun 1.5 metrelik kısmını bisiklet yolu yapacağız. Çalışmamızı hafta sonuna kadar bitirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Koru Bakılar sıcak asfaltla kaplanacak
Fidanlık caddesinin ardından Bakılar kavşağından başlayarak Bakılar ve Koru Mahallelerinin ana yoluna sıcak asfalt dökeceklerini belirten Başkan Vekili Avcı, "Bakılar ve Koru’yu boydan boya sıcak asfaltla kaplayacağız. Ayrıca Pazarcı Mahallesi ile Bakılar ve Koru Mahallelerini bağlayan Bakılar Köprüsü önünü de sıcak asfalta kaplayacağız. Koru’ya bugüne kadar geç kalmış hizmetleri büyük bir bölümünü birkaç hafta içinde tamamlayacağız” diye konuştu.
Avcı, Koru Mahallesindeki sarp ve dik yolları da unutmadıklarını belirterek bu yollara beton döktüklerini söyledi. Toplamda Koru'ya 250 metreküp beton yol döktüklerini belirten Avcı, "Belediye Başkanımız Adil Çelik önderliğinde belediyemiz bu yıl tarihi bir rekora imza atacak. İlçede görülmemiş bir oranda ve maliyette sıcak ve stabilize asfaltı kış mevsimi başlamadan önce ilçemize kazandıracağız. Bunun için başta Belediye Başkanımız olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Muhtar kurban kesti
Sıcak asfalt çalışmalarını memnuniyetle karşılayan Bakılar Muhtarı Nizamettin Arıcan ile Koru Muhtarı Volkan Özalp'ta çalışmaları yakından takip etti. Çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Muhtar Özalp, "Mahallemizde yıllardır yol sorunu yaşanmaktaydı. Yollarımızın yapılmasını dört gözle bekledik. Çok şükür Belediye Başkanımız sözünü tuttu ve mahallemizde sıcak asfalt çalışmaları başladı" dedi.
Muhtarlar, çalışmaların hayırlara vesile olması ve kazasız, belasız tamamlanması için getirdiği büyükbaş hayvanı dualar eşliğinde kestirdi. Kurban etinin şantiye işçilerine ikram edileceği belirtildi.

Bu haber toplam 483 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim