Bugün 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya19 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2496.161
    %0.03
  • Dolar
    32.4971
    %0.13
  • Euro
    34.5977
    %-0.09

Eyüp Koçak / Muhabir Türk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eyüp Koçak / Muhabir Türk

Geçmişte yaptık, yine yapabiliriz…

29 Ekim 2019 Salı 00:44

Türkiye, bugün hem Ortadoğu politikaları konusunda hem de ekonomi politikaları konusunda zorlu bir süreçten geçiyor. Dün olduğu gibi bugün de ülkemizi istemeyen, ülkemize karşı güçlü husumet besleyen ülkeler var. 

Onlar, her türlü kötülüğü kendilerine siper yapmış, sözde dost,  özde düşman ülkeler…

Ülke olarak balık hafızalı olabiliriz ama öylesine cesurlar ki, kim olduklarını bir an olsun yaptıklarıyla unutturmuyorlar. En son Suriye meselesine bakmamız, Suriye meselesinde yaşananları değerlendirmemiz, bu ülkelerin ne mal olduğunu anlamamız için yeterli.

Suriye’de güvenli bölge oluşturulması için gerçekleştirilen haklı operasyonlarda bile; aynı dine mensup olduğumuz ülkeler, bizlere olan tavırlarını net bir şekilde ortaya koydular. Avrupa Birliği ülkelerinin büyük bir çoğunluğu bugün kendi meclislerinde gerçekleştirilen harekâtı kınıyor, terörün değirmenine su taşıyorlar.

Böylesine bir durum bizim kaderimizde olsa gerek, bu tavır hiçbir zaman değişmedi.

Mesela, Filistin…

Onlar bile böyle bir süreçte bizleri kınama cesareti gösterdiler. Bu cesarete karşı çıkan hiçbir insan evladına ne gazetede, ne sosyal medyada, ne de televizyonda rastlayabildik.

Düşünebiliyor musunuz; Mısır’ın Filistin’e kapılarını kapattığı bir dönemde, bizim insanlarımız Mavi Marmara gemisiyle yola çıkıp,  onlar için şehit düşmüştü.

İyi olmanın, vicdanlı olmanın bir bedeli vardır. Her zaman iyi ve vicdanlı olan ülkemin kaderi bu!  Bundan önce böyleydi, bundan sonra da böyle olmaya devam edecekler. Ecnebi memleketleri bir kenara bırakın; peygamber torunlarının başını kesen zihniyetlerden, Kurtuluş Savaşı’nda bizi İngilizlere satan zihniyetlerden başka bir şey beklemek hata olmaz da ne olur?

Bugün Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96’ncı yıl dönümü. Bugün, geçmişin muhasebesinin yapılmasının gerektiği bir gün!  Dün bize Çanakkale’de kurşun sallayanlar, bugün Avrupa Parlamentosunda, Washington’da parmak sallıyor.  96 yıl önce ne iseler, 96 yıl sonra da o olacaklar.

Peki, ne olmalı?

Bakın tarihi bizden daha iyi ve kanlı yaşayan bir millet yok.

Gençlerimize, çocuklarımıza tarihimizi doğru ve tam öğretmeliyiz. Biz tarihimizi yok saydığımız için, bugün milletler bizlere her türlü kötülüğü yapma cesaretini gösteriyorlar.  Çocuklarımızı, gençlerimizi ve bu ülkenin vicdanlı insanlarını çok acele siyaset bataklığından temizlememiz gerekiyor. Siyaset bataklığında çırpınan gençlerimizin birbirine düşmanlığının sonlandırılması,  birlik ve beraberlik duygusunun yeniden egemen olacağı bir anlayışın ülke genelinde tesis edilmesi gerekiyor.

Geçmişe kin duyan değil, geçmişi anlayan bir gençlik zihninin egemen olması gerekiyor.

Kurtuluş Savaşı’nda bile eğitim kongrelerini ihmal etmeyen Ataların izinden gitmek, eğitimi her şeyin üstünde görmek gerekiyor.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine çıkmak gerekiyor.

Ülkeyi din bezirgânların kurtarmak için dün olduğu gibi bugün de  tekke ve zaviyelerin kapatılması gerekiyor. Bugün emperyalizmin etkisinde kalmayan tek bir İslam ülkesi yok. Bunun nedeni; din adı altında dinsizleştiren, namus adına namussuzlaştıranlar değil mi?

Ve son olarak, bu ülkeye giriş yapan 4 milyon Suriyeliyi sağ salim güvenli kentlerine yerleştirmek, Kürt sorunu gibi yeni bir Arap sorunu oluşturmalarının önüne geçmek gerekiyor.

29 Ekim 1923 sıradan bir tarih, Türk milletinin var oluş mücadelesi sıradan bir mücadele değildir. Biz geçmişte bulunduğumuz durumdan daha kötülerini yaşadık ve onları denize döktük.

Yine yapabiliriz.

Yine özümüze döndüğümüzde, elimiz kalbimize ve vicdanımıza koyduğumuzda, şanlı zaferlerimize yeni zaferler ekleyebiliriz. Yeter ki bu mücadele, bu istek ve bu kararlılık olsun.

Yalnız ve güzel ülkemin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun…

 

 

 

 

 

 

 

Bu yazı toplam 780 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim