Bugün 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2496.161
    %0.03
  • Dolar
    32.4971
    %0.13
  • Euro
    34.5977
    %-0.09
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Geleceğin liderleri bu okulda yetişiyor
23 Ağustos 2017 Çarşamba 13:08

Geleceğin liderleri bu okulda yetişiyor

Müfredata dayalı akademik eğitimin sanat, spor ve kültürel etkinliklerle desteklendiği, ders içeriklerinin teknoloji ve bilim ile zenginleştirildiği çağdaş bir eğitim modelini benimseyen Liderler Okulu, kendisiyle barışık insanlar yetiştirmeyi hedefliyor.

Okul öncesinden ortaokul son sınıfa kadar eğitim veren Özel Liderler Okulu’nun tanıtımı dün gerçekleştirildi. Meydankavağı Mahallesi’nde bulunan okul binasını gazetecilere gezdiren okul yöneticileri, verdikleri eğitim hakkında ayrıntılı bilgiler aktardı. Tanıtıma okul yöneticilerinin ve velilerin yanı sıra kamuoyunda Canan Anne olarak bilinen Antalya Yetim ve Muhtaç Çocuklara Yardım Vakfı (AYÇOV) Başkanı Canan Tungar da katıldı. Okulun Kurucu Müdürü İngilizce Öğretmeni Sibel Yıldırım, çoklu zeka kuramı ve evrenselliği merkeze alarak, ulusal müfredatı çağdaş ve bilimsel uygulamalarla zenginleştirerek, kendisiyle barışık ve mutlu dünya insanları yetiştirmek istediklerini söyledi. BİLSEM ile eğitim anlayışlarının paralel olduğunu açıklayan Yıldırım, bursluluk sınavlarına da karşı olduğunu kaydetti.

“TOPLUMSAL HİZMET BİLİNCİNİ AŞILAMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Sivil toplum örgütleriyle işbirliği yaptıklarını belirten Özel Liderler Okulu Kurucu Müdürü İngilizce Öğretmeni Sibel Yıldırım, küçük yaştan itibaren çocuklara toplumsal hizmet bilincini aşılamaya çalıştıklarını dile getirdi.

ÇOCUKLARIN MERAK VE SORGULAMALARINI GELİŞTİREN MODEL

Nitelikli eğitimi tüm çocukların hak ettiğine inandıklarını vurgulayan Yıldırım, “Her çocuğun nitelikli bir eğitimi hak ettiğine inanıyoruz” diyerek çocukların merak ve sorgulama duygularını geliştiren bir modelle eğitim verdiklerini ifade etti.

“KULÜP VE ATÖLYE ÇALIŞMALARIMIZLA REHBERLİK ANLAYIŞIMIZ BİZİ FARKLI KILIYOR”

Ders programlarının Milli Eğitim Bakanlığı müfredatının zenginleştirilmesine dayalı olduğunu söyleyen Yıldırım, “Milli Eğitim müfredatının ve yoğun İngilizce programının yanı sıra kulüp, atölye çalışmalarımız ve rehberlik anlayışımız bizi farklı kılıyor. Vizyonumuz özellikle sanat, spor ve yetenek alanlarının geliştirilmesini gerekli kılıyor” dedi.

“ÇALIŞMALARIMIZI TEKNOLOJİYLE ZENGİNLEŞTİRİYORUZ”

21. Yüzyılın gençlerinin 20. Yüzyılın yöntemleriyle yetiştirilemeyeceğini ifade eden Yıldırım, bütün çalışmalarını son teknoloji ile zenginleştirdiklerini söyledi. Eğitim videolarıyla çocuklara sanal gerçeklik ortamında derslerini tekrar etme fırsatı sunduklarını kaydeden Yıldırım, yazılım ve kitleriyle verdikleri robotik eğitime dikkat çekti. Deneysel çalışmaları da çok önemsediklerini vurgulayan Yıldırım, okul öncesinden itibaren haftada 1 saat deney yapıldığını bildirdi.

“VELİLERİN TALEPLERİNİ DİKKATE ALIYORUZ, LİSE AÇMAYI HEDEFLİYORUZ”

Okuldaki programları hazırlarken velilerin taleplerini de dikkate aldıklarını kaydeden Yıldırım, “Velilerimizin bir kısmı eğitimci. Bazı kararları velilerimizle birlikte alıyoruz. Veliler ‘çocuklar böyle bir eğitim aldıktan sonra başka liseye gitmemeli’ diye düşünüyor. Bizde hep beraber lise için bir kurgu içine girdik. Aynı anlayışla lise açmak gibi bir hedefimiz var. Eğitimden kazandığımızı eğitime yatırarak ilerliyoruz” diye konuştu.

“EĞİTİM KOOPERATİFİ KURMA ÇALIŞMAMIZ VAR”

Veliler ve öğretmenlerle birlikte Antalya’da bir ilki gerçekleştirmek istediklerini belirten Yıldırım, “Bir eğitim kooperatifi kurma çalışmamız var. Diğer eğitim kurumlarıyla rekabet etmektense belli bir eğitim anlayışı ve modelde birleşebilmek adına çatı bir kurum oluşturmaya çalışıyoruz” dedi.

“YETENEK ALANLARINA EK PUAN VERİLECEK”

Önümüzdeki yıldan itibaren liselere yerleştirme sınavlarında sanat, spor ve kültürel etkinliklere katılan öğrencilere yüzde 30’a kadar ek puan verileceğine dikkat çeken Yıldırım, “MEB, TEOG sınavlarında önümüzdeki yıldan itibaren yetenek alanlarına ek puan verecek. Bu yıl 81 ilde pilot çalışması başlayacak” diyerek çocuklara verdikleri eğitimin puanlamadaki katkısına işaret etti.

“ZEKA GELİŞTİRİLEBİLİR”

Atölye ve kulüp çalışmalarının kişisel ve zeka gelişime katkısından dolayı Liderler Okulu’nun tercih edilmesi gerektiğini dile getiren Yıldırım, “Biz zekanın geliştirilebilir olduğuna inanıyoruz. Yetenek ve kişisel gelişim çok önemli ama bunların neticesinde zekanın da arttırılabilir olduğunu görüyoruz. Spor, yetenek alanları ve yabancı dil iyi koordine edildiği zaman beraberinde hem kişisel hem de zeka gelişimini getiriyor” ifadelerini kullandı.

“BİLSEM İLE EĞİTİM ANLAYIŞIMIZ PARALEL”

Ortalama bir çocuğun birebir eğitim verildiği takdirde başarısız olacağını düşünmediğini kaydeden Yıldırım, şunları dile getirdi:

“Bizim okulumuza uygun olmayan tek çocuk, yardımcı olamayacağımız, uzmanlık alanımıza girmeyendir. Onun dışında her çocuğa hitap ettiğimize inanıyoruz. İLBAP’ta birincilerimiz, TEOG’da ful yapan, eskrim sporunda dereceye giren öğrencilerimiz var. Biz akademik alandaki başarıyı reklam aracı olarak kullanmıyoruz. Çocuk bize madalya getirsin, bizde reklamımızı yapalım gibi bir hırsımız yok. Biz, bilimle ön plandayız. Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Bilim Şenliği’ne katılan iki özel okuldan birisiyiz. BİLSEM ile bizim eğitim anlayışımız paraleldir. BİLSEM sınavla öğrenci alır ama biz bir sınav uygulaması yapmıyoruz. Biraz çaba ve fedakarlıkla bu eğitimin devlet okullarında dahi yapılabileceğine inanıyoruz.”   

“BURSLULUK SINAVLARINA KARŞIYIM”

Bursluluk sınavı yapmadan öğrenci aldıklarını belirten Yıldırım, “Bursluluk sınavı neticesinde yüksek fiyat verip düşük burs kazanma gibi bir kandırmacaya gitmiyoruz. Ben bursluluk sınavlarına karşıyım. Çocuğa boş umut vermekten, veliyi de kandırmaktan başka bir şey değil. O yüzden ücretimiz açık ve net” diye konuştu.

YILLIK 13 BİN 500 LİRA

Ücret olarak diğer özel okullardan pahalı olmadıklarını belirten Yıldırım, “Rakamlarımızın içerisinde sabah, öğle ve ikindi yemekleri var. Ortalama bir özel okuldan daha pahalı değiliz. İlk ve orta okulda yıllık 13 bin 500 Lira civarında bir ücretimiz var. Kreşimiz daha ucuz. Aylık 980 Lira” dedi.

15 KİŞİLİK SINIFLAR

2 bin 700 metrelik 7 katlı bir binada eğitim veren Özel Liderler İlk ve Orta Okulu’nda spor salonlarından dans ve müzik odasına kadar bir çok eğitim alanı bulunuyor. Atölye çalışmalarıyla farklı becerilerini de ortaya koyan çocukların hepsi, satranç ve piyano eğitimi alıyor. Çocukların liderlik özelliklerini de geliştirmeyi amaçlayan okulda, sınıf mevcutları 15 kişilik. 3 boyutlu videolarla ve robotik eğitimler veriliyor. HABER: YUSUF KATRAĞ

Kaynak: YUSUF KATRAĞ
Bu haber toplam 638 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim