Bugün 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya24 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Gençlere ışık yakma gayretindeyiz”
12 Aralık 2018 Çarşamba 12:43

“Gençlere ışık yakma gayretindeyiz”

Girişimcilik Günleri final haftası töreninde konuşan ANSİAD Başkanı Sadi Kan, “Cumhuriyetimizin ümidi olan gençlerimize ilham verme, onlar için bir ışık yakma gayretindeyiz” dedi.

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği’nin bu yıl 16’ncısını gerçekleştirdiği Girişimcilik Günleri’nde final haftasına girildi. Final haftası nedeniyle dün sabah Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu’nda bir tören düzenlendi. Törene Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Gürpınar, Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) Başkanı Sadi Kan, işadamları ve öğrenciler katıldı.

 

“TÜRKİYE’NİN EN KAPSAMLI ETKİNLİKLERİNDEN BİRİSİ”

ANSİAD’ın 1990 yılından bu yana 28 yıllık zaman dilimi içerisinde verdiği hizmetlerden birinin Girişimcilik Günleri etkinliği olduğunu hatırlatan ANSİAD Başkanı Sadi Kan, “ANSİAD olarak 16 yıl önce girişimcilik hikayelerimizi paylaşarak başladığımız bu etkinliğimiz, artık sadece girişimcilik temasıyla sınırlı olmaktan çıkmış, fikir atölyeleri ve yarışmaları, kariyer planlaması eğitimleri ve farklı konferanslarla büyük bir buluşmaya dönüşmüş, girişimcilik alanında Türkiye’nin en kapsamlı etkinliklerinden biri haline gelmiştir” dedi.

 

“GENÇLERİMİZE IŞIK YAKMA GAYRETİNDEYİZ”

“Bütün gayretimiz Cumhuriyetimizin ümidi olan sevgili gençlerimize ilham vermek, onlar için bir ışık yakmak” diyen Kan, “Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyeti gençlere emanet ederken, başta eğitim olmak üzere her alanda büyük bir örnek olmuştur. Girişimcilik projelerimizin bir kısmı farkındalık yaratma projeleridir ve etkileri uzun dönemde görülecektir. Girişimcilik ve inovasyon çalışmalarımızla toprağa bir tohum atıyoruz. Melek yatırımcılıkta üyelerimiz, projesi olan gençlere yol gösteriyor, teşvik ediyor ve bazen finansman katkısı da sağlamaya çalışıyor” diye konuştu.

 

“ETKİNLİKLER SAYESİNDE TEKNOLOJİ TÜKETEN DEĞİL, ÜRETEN NESİLLERE SAHİP OLACAĞIZ”

Üniversite ve liselerde gerçekleştirilen etkinliklerin yanında, bu yıl ilk ve ortaokul öğrencilerine de ulaştıklarını kaydeden Kan, 7-14 yaş gurubundaki çocuklara robotik kodlama eğitimi verdiklerini hatırlattı. Kodlama eğitimleriyle 400 Antalyalı çocuğa teknolojinin dili kodlamayı öğrettiklerini vurgulayan Kan, “Dijital dünyanın dili kodlama ve çocuklar kod yazmaya başladığında Türkiye dijitalleşerek yerli yazılım teşvik edilecek. Türkiye bu etkinlikler sayesinde gelecekte teknolojiyi tüketen değil, üreten nesillere sahip olacak. Çocuklarımızı algoritmik ve matematiksel düşünceyle tanıştırmayı, onların bilgisayarı tanıyarak nasıl düşüneceğini ve nasıl bir çözüm içerisinde olacağını öğrenmesini sağlamayı hedefledik” ifadelerini kullandı.

 

“MORALLARİN KORUNMASI BİLE BAŞARI HALİNE GELDİ”

“Son aylarda ekonomide yaşadığımız dalgalanma karşısında sanayici ve iş insanlarının morallerini koruması bile bir başarı haline geldi” diyen Kan, “Bugün bulunduğumuz noktada en önemli mesele ise gençlerimize güven, heyecan verecek bir ortak ulusal vizyon geliştirme zorunluluğu. Bu durumu dikkate alarak eğitim alanında, ekonomik ve siyasal alanda yeni adımlar atmamız gerektiğini görmeliyiz” açıklamasında bulundu.

sam_4308.jpg

“TEKNOLOJİK YENİLİĞİ ROBOT VE YAPAY ZEKA OLARAK DÜŞÜNMEMELİYİZ”

Teknolojik yeniliğin sadece robot veya yapay zeka olarak düşünülmemesi gerektiğini söyleyen Kan, Fransa’daki olaylara işaret ederek toplumların beklentilerinin çok yükseldiğinin, yeni ekonomi politikalarına ihtiyaç duyulduğunun göstergesi olduğunu kaydetti. Teknolojik değişimle birlikte birçok sektörün ve mesleğin kaybolacağına işaret eden Kan, “Yeni teknolojileri küresel ölçekte üretip kullanamayan toplumların sorunları artacak. İnsanlığa ve gençlere güven ve ümit vermek için daha adaletli yeni bir dünya düzenini, yeni bir ekonomi düzenini oluşturma gayretlerini sürdürmeliyiz” diye konuştu.

 

“GİRİŞİMCİLİĞİ DESTEKLİYORUZ”

Ülkelerin stratejik planlarında girişimciliğin önemli bir yer tuttuğunu söyleyen Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Gürpınar ise, gerçekleştirdikleri çalışmalarla ilgili bilgiler aktardı. Girişimcilik derslerinin tüm dünyada yaygınlaştığına işaret eden Gürpınar, üniversite olarak kendilerinin de tüm fakültelerde girişimcilik derslerinin başlatılması hedefinde olduklarını bildirdi. Girişimcilikle ilgili ciddi destekler sağladıklarını da kaydeden Gürpınar, “Hocalarımıza araştırma, proje, patent gibi yararlı işler konusunda destekler sağlamaktayız” dedi.

 

“GİRİŞİMCİLİK FİKİRLE BAŞLAR”

İnovasyona dikkat çeken Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de, “Girişimcilik ve inovasyon, modern dünyanın küresel rekabet koşulları arasında bizlere eşitlik sağlayabilecek enstrüman olarak bize fırsatlar sunuyor. Bilim ve teknolojinin, ekonomik ve toplumsal yarar sağlayacak şekilde yenilenmesi süreci olarak tanımlanan inovasyonun hayatımızın her alanında yer aldığı bir dönemden geçiyoruz. Girişimcilik bir fikirle başlıyor. O fikri inançla tamamladığınızda gerek sanayi, gerek ticaret, gerekse siyasette yaşamın her alanında netice almak mümkün oluyor” diye konuştu. Sanayi devrimi ıskalansa da Türkiye’nin zaman zaman dijitalleşme çağının önüne geçtiğini söyleyen Türel, belediye olarak hayata geçirdikleri akıllı kent uygulamalarına dikkat çekti.

 

“ÜLKELERİN KALKINMASI GİRİŞİMCİLER YETİRTİRMEYE BAĞLI”

Gençlere tavsiyelerde bulunan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik ise, “Bir ülkenin kalkınması ve gelişmesi, hızla değişen koşullara uyum sağlayabilme yetisine sahip ekonomik büyümeye katkı sağlayabilecek girişimciler yetiştirmesine bağlı. TÜSİAD olarak her zaman olduğu gibi gençlerimize güveniyoruz. Gençlik nereye gidiyor diye hiç kaygılanmıyoruz. Çünkü bu gençlik girişimciliğe gidiyor. Sizin inovasyona, teknolojiye, hayallerinize ve hedeflerinize, kısaca umuda gittiğinizi biliyoruz. Ekonomiler artık tamamen teknoloji odaklı olmuş vaziyette. İhtiyaçların buna göre tespit edilerek ona göre hem eğitim hem yatırım hem de teşvik modelleri bu konulara odaklı olmalı. Hepsinden önemlisi girişimcilerin kendilerini daha fazla güvende hissedeceği hukuk altyapısı, mükemmel bir vergi sistemi ve yaratıcılığı teşvik eden özgür düşünce ortamı sağlanmalı. Özgür düşünen, bilim, kültür, sanat alanlarında iyi yetişmiş, yaratıcı ve sosyal sorumluluk sahibi girişimcilerin hem milli hem de uluslararası güç kaynağı olacağından eminiz” ifadelerini kullandı.

 

ÖDÜL TÖRENİ YARIN

ANSİAD’ın 16’ncı Girişimcilik Günleri etkinlikleri kapsamında bu yıl öğrencilere yönelik düzenlenen 6’ncı İş Fikri Proje Yarışması’na 155 proje ile 404 öğrenci başvurdu. Ön elemeyi geçen 42 proje, 13 Aralık tarihinde Canlı Final Jürisi önünde yarışacak. Liselerarası Fikir Şenliği’nin 4’üncüsü ise bu yıl 8 Aralık’ta 6 okulda gerçekleştirildi. Üçüncüsü düzenlenen İnovatif Düşünme ve Girişimcilik Atölyesi etkinliği ise Antalya, Burdur, Isparta olmak üzere 3 ildeki 4 üniversiteden öğrencilerin katılımıyla yapıldı. Gelenekselleşen lise, yüksekokul ve fakültelerdeki girişimcilik dersleri 4-5-6 Aralık tarihleri arasında Tecrübe Paylaşımları adı altında gerçekleştirildi. Buna bağlı olarak 18 fakülte, 6 yüksekokul ve 71 lise öğrencisine 61 ANSİAD üyesi ve 34 paydaş tarafından toplam 95 eğitim-öğretim kurumunda 45’er dakika Tecrübe Paylaşımı yapıldı ve ANSİAD üyeleri kendi girişimcilik hikayelerini öğrencilere aktardı. ANSİAD’ın 16’ncı Girişimcilik Günleri, yarın akşam Akra Otel’de düzenlenecek olan ödül töreniyle son bulacak. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 7738 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim