Bugün 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2496.161
    %0.03
  • Dolar
    32.4971
    %0.13
  • Euro
    34.5977
    %-0.09
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gergin açıklama
13 Aralık 2019 Cuma 17:17

Gergin açıklama

Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapmak isteyen Doğa Koleji öğrenci velilerine, araç giriş çıkışını engelledikleri gerekçesiyle polisin müdahale etmesi gerginliğe yol açtı.

Öğretmenler maaş alamadığı için çocukları mağdur olan Doğa Koleji öğrenci velileri, Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Velilerin “Devlet neden hala duyarsız, Çocuklar evde MEB nerede, Okulumuzu istiyoruz” yazılı pankart açtığı açıklama öncesinde velilerle polis arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Yaşanan gerginliğin ardından basın açıklamasını yapan veliler, topladıkları dilekçeleri İl Milli Eğitim Müdürlüğü evrak kayıt servisine verdi. Veliler arasından temsilci olarak seçilen 5 kişi de İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Karabacak ile görüştü. Velilere Eğitim İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Fatin Iltar da destek verdi.

sam_1820-001.jpg

GERGİN BAŞLADI

Bugün sabah saat 11.00’de Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünde toplanan velilere, açıklama öncesinde araç giriş çıkışını engelledikleri gerekçesiyle polis müdahale etti. Kuruma araçla giriş çıkışı sağlayan kapının önünün açılmasını isteyen polise veliler karşılık verince gerginlik yaşandı. Veliler arasında bulunan Avukat Müjde Tozbey, yaptıklarının suç olmadığını belirterek polisle tartıştı. Tozbey’e diğer velilerde destek verdi.

 

“BİZİM SINIRLARIMIZI BELİRLEMEYİN”

Polise bina bahçesi dışında olduklarını söyleyerek suç işlemediklerini vurgulayan Avukat Müzde Tozbey, “Biz burada 10 dakika sürecek bir basın açıklaması yapacağız. Siz bizim sınırlarımızı belirlemeyin. Biz suç işlersek bizi uyarmayın. Sadece tutanağınızı tutun, ona göre işlem başlatılır. Biz aracı durdurursak tutanağınızı tutarsınız ama şimdi karışmayın. Gerginlik yaratmayın” dedi. Tozbey, “Ben şuan güvenlik alıyorum” diyen polise “Bizi devlet korusun. Bizi siz korumayın, sizden istemiyoruz” şeklinde karşılık verdi.

sam_1824.jpg

DİĞER VELİLERİ YANINA ÇAĞIRDI

“Biz basın açıklamamızı yapıp çıkacağız” ifadelerini kullanan Tozbey, “Yaptığımız yasal bir eylem. Hiçbir suç işlemiyoruz. Pankartlarımızda yazılanlar doğru şeyler. Hiçbir suç unsuru yok. Gerginlik yaratarak bizim geri adım atmamıza sebep oluyorlar. Gelin, rahat olun. Suç unsuru olsa ben size söylerim. Avukatım, 17 yıllık” diyerek diğer velileri yanına çağırdı.

 

“GERGİNİZ, DAHA FAZLA GERMEYİN”

Gerginlik üzerine olay yerine Güvenlik Şube Müdürü Murat Baz geldi. Veliler, Güvenlik Şube Müdürü Baz ile de tartıştı. Baz, “Size basın açıklaması yapmayın demiyoruz ama burayı kapatamazsınız. Burada açıklama yapmanızla biraz kenarda yapmanızın arasında fark yok. 1 araç girecek kadar yer bırakalım, lütfen kenara geçelim. Şuan bulunduğunuz yer araç yolu, lütfen biraz daha kenara geçin. Derdiniz fotoğraf çekinmekse fotoğraf karesini biz size veririz. Lütfen basın açıklaması biraz daha kenarda. Lütfen rica ediyorum sizden, biraz kenara geçer misiniz. Şuan insanların araçla girip çıkma özgürlüğüne müdahale ediyorsunuz” diyerek kamu görevi yaptığını hatırlattı. Bazı veliler de “Bizim eğitim alma hakkımıza müdahale ediliyor. Biz gerginiz, lütfen daha fazla germeyin” şeklinde karşılık verdi.

sam_1831.jpg

“SUÇ OLMADIĞINI BİLİYORSUNUZ”

Tozbey ise, “Siz amirsiniz, hepimizden tecrübelisiniz. Olgunluk gösterin. Biz basın açıklamasını yapalım gidelim. Siz böyle yaparsanız iş uzar. Araçta en fazla 2 insan vardır, burada 100 kişi var. Biz basın açıklamamızı yapalım konu kapansın. Kartvizitimi vereyim hakkımda tutanak tutun. Sizde bunun suç olmadığını bildiğiniz için tutanak tutmuyorsunuz. Eğer suç olduğunu bilseydiniz hemen tutanağı tutardınız” şeklinde konuştu. Tartışmaların ardından gerginlik velilerin 1 araç geçecek kadar boşluk bırakmasıyla son buldu.

sam_1846.jpg

“AMACIMIZ ÇOCUKLARIMIZIN ÇIĞLIĞINI İLGİLİ KURUMLARA DUYURMAK”

Gerginliğin bitmesiyle açıklamayı Mümtaz Aktaş isimli veli okudu.  “Bizler, çocuklarımız, onları geleceğe hazırlayacak öğretmenlerimiz ve mağdur olan tüm velilerimiz için toplandık” diyen Aktaş, şunları söyledi:

“Amacımız sadece Doğa Koleji öğretmenlerine ses olmak değil, kaygıları ve korkuları olan çocuklarımızın çığlığını ilgili kurumlara duyurmak. Çocuklarımızın eğitim hakkı bir oldu bittiye getirilerek elimizden alınmak istenmekte. Bizler, almamız gereken ücretsiz, eşit, ulaşılabilir ve kaliteli eğitim hizmetini parayla alma yoluna zorlanarak sömürü düzenini beslemek zorunda bırakılırken, öğretmenlerimiz de ekmek parasını kazanabilmek için güvencesiz bir şekilde çalışmak zorunda bırakılmıştır. Yönetimde kim olursa olsun eğitim yapboz tahtası değildir. Öğretmen ve çocuklarımız da bu oyunun parçası olamaz.”

sam_1842.jpg

“SORUMLULUKTAN KAÇAMAZSINIZ”

İlgililere seslenen Aktaş, “Özel okulların finansal durumu bizi bağlamaz diyerek sorumluluktan kaçamazsınız. Öğretmenlerimizin maaşları aylardır yatırılmıyor ve eğitimin sürüp sürmeyeceği muğlak. Bazı kampüslerimizde doğalgaz kesik, temizlik hizmetleri aksamış durumda. Bu durumun sorumlusu çocuklarımız değil. Kendi giderlerimizden artırarak çocuklarımızı Doğa okullarına gönderen biz veliler değiliz. Bütün fedakarlıklarıyla aylardır ücret almadan çalışan ve tükenme noktasına gelen öğretmenlerimiz değil” diye konuştu.

 

TALEPLERİNİ SIRALADI

Aktaş, bütün veliler adına taleplerini şöyle sıraladı:

“Nakil değil, eğitime kendi okullarımızda devam etmeyi istiyoruz. Okulların doğalgaz, elektrik, su, yemek, internet, temizlik hizmetlerinin aksamamasını, öğretmenlerimizin ve tüm çalışanların ücretlerinin ödenmesini istiyoruz. Başka özel okullarda da benzer durumların yaşanmaması için özel okullar yönetmeliği değiştirilmeli.”

 

GÖREVE DAVET ETTİ

Konuşmasının sonunda İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nde “Anne-babalar, çocuklarına verilecek eğitimi seçmede öncelikli hak sahibidir” dendiğini hatırlatan Aktaş, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve tüm yetkilileri göreve davet etti.

sam_1847.jpg

MÜDÜR YARDIMCISI İLE GÖRÜŞTÜLER

Açıklamanın ardından veliler, yazdıkları dilekçeleri İl Milli Eğitim Müdürlüğü evrak kayıt servisine verdi. Veliler arasından temsilci olarak seçilen 5 kişi ise, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Karabacak ile görüştü. HABER: YUSUF KATRAĞ

sam_1850.jpg

Bu haber toplam 2022 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim