Bugün 24 Nisan 2024 Çarşamba
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2430.366
    %0.04
  • Dolar
    32.529
    %0.08
  • Euro
    34.865
    %0.09
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gezi davası protesto edildi
25 Haziran 2019 Salı 17:13

Gezi davası protesto edildi

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri Platformu, önceki gün İstanbul’da görülen Gezi Parkı eylemlerine ilişkin davayı protesto etti.

Kaleiçi Attalos Heykeli önünde bir araya gelen Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri Platformu üyeleri, İstanbul'da görülen Gezi davasının hukuksuz olduğunu savunan bir basın acıkması gerçekleştirdi. Açıklama öncesinde Gezi Parkı eylemleri sırasında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu.

“GEZİ, DEMOKRASİ ÇIĞLIĞIDIR”

Platform adına basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk; “Gezi, yaşam tarzına müdahaleye, inşaat adı altında dayatılan betonlaşmaya ve kentlerimizin ruhsuzlaştırılmasına, kültüründen, tarihinden koparılmasına bitmek bilmeyen baskılara karşı bir dip hareketi, bir demokrasi çığlığıdır” diyerek Gezi eylemlerinin ülke tarihinin en barışçıl, en yaratıcı, en katılımcı, en kapsayıcı, en kitlesel hareketi olduğunu belirtti.

“DAYANIŞMANIN EN SAF HALİ”

Öztürk; “Gezi, hep birlikte konuşup karar vermenin, fikri ve hayatı paylaşmanın, yaşama her boyutu ile sahip çıkmanın somut örneği. Daha öncesinde hiçbir platformda bir araya gelmemiş kesimlerin dahi demokrasi, barış, eşitlik, özgürlük, ekolojik dengenin korunması talepleriyle günlerce dayanışmanın en saf halini yaşamalarının adıdır. Sağlıklı kentleşme ve yaşanılır kent talebinin kısa sürede ülkemizin dört bir yanında yankılanmasıdır” şeklinde konuştu.

“GEZİ’NİN TALEPLERİ BARIŞ, DEMOKRASİ, ÖZGÜRLÜK”

“Silivri’de başlayan duruşma Gezi’nin de talepleri olan barış, demokrasi, özgürlük, eşitlik, doğa ve yaşam tarzlarımıza müdahale edilmemesi gibi taleplerimize karşı iktidarın bu taleplerimizi kriminalize etme girişimidir. Gezi Direnişi, hukuka ve gerçeğe aykırı bir iddianameyle karalanmaya, temel hak talepleri suç unsuru gibi gösterilmeye, barışçıl direniş, tarihsel ve meşru gerçeklik çarpıtılmaya ve Gezi yeniden yargılanmaya çalışılmakta” ifadelerini kullanan Öztürk; “Gezi sürecine dair dava edilmesi, yargılanması gereken birileri varsa, amansızca ve kural tanımadan bu ölümlere ve yaralanmalara neden olanlardır” diye konuştu. AYSEL ÖNER’İN HABERİ

 

Bu haber toplam 6264 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim