Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya24 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2324.599
    %0.77
  • Dolar
    32.3674
    %0.11
  • Euro
    34.9574
    %-0.25

Adem Vural / SON HABER

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Adem Vural / SON HABER

Gıda üretimi ve belediyeler

27 Kasım 2020 Cuma 01:46

       Sürdürülebilir tarım bugün ve geleceğimiz açısından oldukça önem arz etmekte.

            Dünyayı etkileyen korona virüs salgınında yine hep birlikte gördüğümüz üzere tarımın önemi her geçen gün artmakta.

            Böylesi bir ortamda üretimin canlandırılması, daha da teşvik edilmesi lazım.

            Bu manada belediyeler hakikaten dikkate değer teşvik edici çalışmalar yapmakta.

            Mesela Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin salgın koşullarında tarımsal üretimin önemine dikkat çekmek için başladığı mısır tarımı, buğdayla devam ediyor. Ekim yapılacak alanı inceleyen Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Pandemi koşullarında yaşıyoruz. Alacağımız önlemlerden birisi de gıda üretimine önem vermek. Amacımız, şehirleşmiş bölgelerde bile ekim yapıldığını göstermek. Herkese üretim çağrısı  yapıyoruz” diyerek konuya dikkat çekti.

  Diğer taraftan Muratpaşa, 510 bini aşkın nüfusu, hastaneleri, okulları ve diğer kamu kurum ve kuruluşları, iş ve alışveriş merkezleri, Kaleiçi gibi tarihi ve turistik noktalarıyla Antalya’nın kalbi. Şehirleşmesini büyük oranda tamamlamış ilçede, Muratpaşa Belediyesi covid-19 salgının neden olabileceği gıda sıkıntısına ve tarımsal üretimin önemine dikkat çekmek için kendisine ait boş parselleri, parkları tarlaya çevirerek nisan ayında mısır ekimine başladı.

   Antalya Ziraat Mühendisleri Odası, Antalya Ticaret Borsası, Antalya Ziraatçılar Derneği ve Antalya Ziraat Odası’nın da destek verdiği projeyle 7 Nisan’da mısır tohumları toprakla buluştu. Ekin, eylülde biçerdöverlerle hasat edildi. Muratpaşa Belediyesi, 12 bin 700 kilogram tane mısır hasadı yaparken,mısırlar Nevşehir’de un haline getirip kiloluk paketlere girdi.

Muratpaşa’nın emeği ve alın teri olan mısır unları ilçe sakinleriyle paylaşılırken, belediye mevsimin gelmesiyle birlikte daha önce mısır ekilen 35 dönümlük bir alanda buğday tarımı için düğmeye bastı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü, yaklaşık 35 bin nüfusuyla Muratpaşa’nın en kalabalık mahallesi Güzeloba’nın Yamansaz bölgesindeki alanı traktörlerle sürüp ekime uygun hale getirmek için çalışmalara başladı.

            Bu tarz çalışmaların artarak devam etmesini diliyorum.

            Hep birlikte üretimi canlandıralım.

     Esen kalın.

Bu yazı toplam 809 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim