Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2324.229
    %0.76
  • Dolar
    32.3599
    %0.11
  • Euro
    34.9268
    %-0.37
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Göçerler'e konforlu yaşam
20 Mayıs 2018 Pazar 13:03

Göçerler'e konforlu yaşam

KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Göçerler Mahallesi sakinlerine, site tarzı yapılarda ve değerli konutlarda yaşama imkânı sunacak imar planı revizyonunun,...

KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Göçerler Mahallesi sakinlerine, site tarzı yapılarda ve değerli konutlarda yaşama imkânı sunacak imar planı revizyonunun, meclis sürecinin tamamlandığını, parselasyonunu da mahallelinin istediği şekilde yapacaklarını açıkladı.

Kepez Belediyesi, 2B ile ilgili mülkiyet problemini çözdüğü Göçerler Mahallesi'nin yoğun gecekondu yapılaşmasını, imar planı revizyonlarıyla modern konutlara dönüştürüyor. Bu amaçla bölgede ilk olarak imar planı ve uygulaması olmayan alanlara 7 kat imkânı getiren imar planı çalışması yapıldı. Aynı çalışma içerisinde mahallede imar haklarının yetersiz olduğu mevcut planlı ve imarlı parsellerde vatandaş eliyle kentsel dönüşüm yapılabilmesine yönelik imar planı revizyonu hazırlandı. Hazırlanan 1/1000 ölçekli imar planı önerisi, Kepez ve Büyükşehir belediye meclislerinde onaylandı.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Göçerler Mahalle Muhtarı Nadir Doğan'ın düzenlediği bahar şenliğinde, mevcut imarlı alanlarda yaptıkları öneri imar planı çalışmaları hakkında bölge sakinlerini bilgilendirdi. Başkan Tütüncü, geçen yılki bahar şenliğinde "Göçerler'e her yıl bir önceki yıldan daha iyi gelecek" dediğini anımsatarak, şunları ifade etti:

"Geçen yıldan bugüne kadar bölgede yaptığımız en önemli çalışma yeni imar planı revizyonuna ilişkin düzenlemeydi. İmar planının, Büyükşehir ve Kepez Belediye meclislerindeki prosedürlerini tamamladık. İmar revizyonun 25 binlik, 5 binlik ve binlik planlarını meclislerden geçirdik. 1/1000 ölçekli uygulama imar planı revizyonunun askı süreci başladı. Askı sürecinde sonra bölgede parselasyon çalışması başlayacak."

SİTE TARZI YAPILAŞMA VE DAHA DEĞERİ KONUTLAR

Başkan Tütüncü, yeni imarın bölgeye ne getireceğiyle ilgili de şu açıklamayı yaptı:

"Bölgenin bir kısmında eski konut parselleri küçüktü. Küçük parsellerde yapı yoğunlukları da düşüktü. Dar yolların bulunduğu bir planlama ve arsalar tek binanın yapılmasına elverişli olduğundan ortaya küçük küçük binalar çıkıyordu. Yeni imar planıyla hem yoğunluğu artırdık hem de daha büyük imar adaları meydana getirdik. Böylece Göçerler'in her noktasından belli bir kat yüksekliğinde denizi görebilme imkânı olacak. Yoğun gecekondu bulunan ve 0.60 emsal bulunan kısımda planlama sonucu emsal 0.80'e çıkartıldı. Mahalledeki kat âdetini mevcut plandaki 2'den 7 kata çıkardık. Büyük parsellerde site tarzı yapılar inşa edilecek. Böylece Göçerler'de çok daha değerli konutlarda hemşehrimize konforlu bir yaşam imkânı sunmuş olacağız."

PARSELASYONDA VATANDAŞIN İSTEDİĞİ YAPILACAK

Tütüncü, parselasyon çalışmasında nasıl bir adım atacaklarıyla ilgili de şu açıklamayı yaptı:

"Parselasyonu da imar planı gibi belediyemiz yapıyor. Belediyemizin ilgili müdürlüğü, mahallelinin istekleri doğrultusunda parselasyonu yapacak. Belediye olarak muhtara, Göçerler Mahallesi sakinleri parselasyonla ilgili ne düşünüyor, diye sorduk. Muhtar, mahalleliyle toplantılar yapmış. Bu toplantılarda çıkan bir kanaat var. Eğer o kanaatlerde hemfikirsek mahallelinin istediği şekilde parselasyonu yapacağız. Önümüzdeki yıl bahara geldiğimiz zaman burada yapılaşmanın başladığını, site tarzı yapılaşmanın bölgeye ne kadar büyük bir artı değer kazandırdığını görmüş olacağız. Bunu birlikte başaracağız."

Başkan Tütüncü, Göçerler Mahallesi sakinlerine şehir hastanesi müjdesi de vererek, "Mahalleyi ve bölgeyi çok farklı bir kalkınma hamlesine ulaştıracak adım Antalya Şehir Hastanesi'dir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Türkiye'nin farklı illerinde Sağlık Bakanlığı tarafından şehir hastaneleri yapıyor. Hastane, Göçerler Mahallesi'nde 1500 dönümlük araziye inşa edilecek. Şehir hastanesinin projeleri tamamlandı ve ihale aşamasına geldi. Bu yıl sonu gibi şehir hastanesinin temeli atılacak" dedi.

FOTOĞRAFLI

Göçerler'e konforlu yaşam

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 924 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim