Bugün 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66

Kahraman Köktürk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kahraman Köktürk

Gönül Dağı

16 Nisan 2021 Cuma 02:18


Türk dizilerinin ülke için önemli bir gelir kaynağı olduğunu biliyor musunuz? Yıllar önce benimde içinde bulunduğum bir ekiple Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Bucak Hikmet Tolunay Meslek Yüksekokulu Kariyer Günleri etkinlikler programı başladı. Bu etkinlikler sonucu yüzlerce öğrencim istihdam ve staj imkanı buldu. O programları esnasında ünlü yönetmen Osman Sınav konuk olmuştu. Dizi sektörünün ülkemiz için ne kadar önemli bir ihracat ürünü olduğunu o zaman anlamıştım. Bu konuda ayrı bir köşe yazısı yazarım ama şimdi çok beğendiğim bir diziden bahsetmek istiyorum.
  TRT 1 ekranlarında cumartesi günü yayınlanan Gönül Dağı dizisi. Bu diziye bayılıyorum. Bozkırın tezenesi Neşet Ertaş ustamın türküleri çınlıyor. Dizide bol bol saz var. Dizide bol bol türkü var. Samimiyet var. Yıllardır içinde boğulduğumuz mafya düzeni yok. Yıllardır içerisinde entrikalar olan sahneler yok. Toplumsal yaşamı tehdit eden çarpık ilişki düzenleri yok.
 Eski Türk filmlerinde bulunan karakter oyuncuları sinemayı izlenir kılardı. Dizide oynayan karakter oyuncuları çok iyi. En çok beğendiğim karakter oyuncularından birisi dizide Veysel karakterine can veren Semih Ertürk. YouTube da Veysel'in duygusal sahneleri demeniz yeterli. Bu genç oyuncu inşallah tiyatral yeteneği ile daha iyi yerlerde olur. Aynı dizide eşi rolünü oynayan Nazlı Pınarkaya gülen gözleri ile enerjisini ekrana yansıtıyor. Umarım onun için de hep doğru projeler gelir.
 Cihat Süvari de dizide oynadığı Ramazan karakteri ile dikkat çekiyor. Genç karakter oyuncuları ile başladık. Dizide diğer oyuncular zaten piyasa da kendini tutturmuş. Örneğin Gülhan Tekin komedi filmi için vazgeçilmez karakter oyuncusu olma yolunda. Erdal Cindoruk ve Ali Düşenkalkar usta oyuncular. Şebnem Dilligil de öyle.
  Dizide komedi sanatçısı Ferdi Sancar Dolmuşçu Sefer ile döktürüyor. Ecem Özkaya ve Ferdi Sancar sahneleri sosyal medyada yıkılıyor. Asuman karakteri saz çalıyor. Hazal Çağlar ve Eser Eyyüpoğlu türkü söylüyor. Çiğdem Aygün Keriman rolünü oynuyor.
 Benim bayıldığım bir karakter Ciritci Abdullah. Anadolu erenlerinin bilgeliği bu karaktere yansıtılmış. Yavuz Sepetçi oynuyor. Bence izleyin bu diziyi. Bu arada pandemi süreci malum. Ama pandemi bitsin. Bu ekibi şimdi görev yaptığım Akdeniz Üniversitesi Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu öğrencileri ile buluşturmak isterim

Bu yazı toplam 1124 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim