Bugün 19 Mart 2024 Salı
  • Antalya19 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2238.51
    %-0.27
  • Dolar
    32.3377
    %0.08
  • Euro
    35.0943
    %-0.26

Eyüp Koçak / Muhabir Türk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eyüp Koçak / Muhabir Türk

Gören kör, duyan sağırlar!

16 Ağustos 2019 Cuma 02:11

Toplum olarak çok ciddi bir dönüşüm içerisindeyiz. Var olan kültürel değerlerimizi birbir kaybediyoruz.  Bu öylesine bir çöküş ki;  ne bunu fark eden var, ne de bu uğurda elini taşın altına koyan var!  Herkes cebinin peşine düşmüş. Herkes bir çıkar elde etmenin gayretine sarılmış. Günü birlik siyasetle ikbal peşinde koşanlar, Türk toplumunun değerlerini yok edecek tehlikeyle ilgilenmiyorlar bile…

Bir arkadaşla bu konuyu derinlemesine tartışırken, birden bana söyleniverdi: “Doğru; dağın taşın ırzına geçenler, doğayı yaşam alanlarını öldürenler insanlarla mı ilgilenecek. Şu sıralar çılgın dönemlerden geçiriyoruz. Elektriğe gelen yüzde 50’ye yakın zam, benzin fiyatlarındaki delirgin dalga, ekmeğe, aşa suya katılan ne idiği belirsiz maddeler hepimizin aklını almış durumda.  Sorun o kadar çok ki, hangi birine yanalım, hangi birine söylenelim! Böyle bir durumda toplum değerlerle meğerle ilgilenir mi?  Değerlermiş, kültürmüş fasa fiso!”

Arkadaşımdan bu cümleleri duyunca o kadar çok şaşırdım ki!

Sorun yumağı haline gelmiş bir toplum, bu sorunu kökünden çözecek bir anlayışa kulaklarını tıkıyor.  Bırakın kulak tıkamayı, sorunun adı geçtiğinde dil çıkarıp dalga geçiyorlar.

Gören gözler kör, duyan kulaklar sağır!

İnanılır gibi değil!

 

Tüm fertlerin ortak duygu ve düşüncesini yansıtan, toplumun birliğini güçlendiren, ahlaki ve dini inanç sistemi ilkelerini sağlamlaştıran toplumsal değerler nedir peki?

 

Özgürlük, bağımsızlık, yoksulları korumak, yalan söylememek, hırsızlık yapmamak, büyüklere saygılı, küçüklere sevgi dolu olmak,  başkasının hakkını ve hukukunu korumak birer toplumsal değer değil mi? Bu toplumsal değerler gelecek kuşaklara aktarılmadan, bu anlayış yaygınlaştırılmadan sömürü düzeni ortadan kalkar mı?

 

Yoksulların yok sayılması, yalan, riya, hırsızlık, büyüklere saygısızlık, küçüklere sevgisizlik, başkasının malına, canına, ırzına tecavüz anlayışı değil mi bizi buralara getiren? Cep telefonu ile yatıp cep telefonu ile kalkan bu neslin Facebook, Tik Tok, Instagram, You Tube zehrinden arındırılması gerek

Zira, başka türlü taşıdığı beynin farkına varamayacak!

Bu yazı toplam 1357 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim