Bugün 19 Mart 2024 Salı
  • Antalya10 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2247.132
    %0.13
  • Dolar
    32.3242
    %0.05
  • Euro
    35.1624
    %-0.12
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gümüş ve Ihlamur Ankara’da
19 Ağustos 2017 Cumartesi 10:13

Gümüş ve Ihlamur Ankara’da

Keçiören Belediyesinin doğaya dönüş projesi Gümüşdere Ihlamur Vadisi'nin sevimli maskotları Gümüş ve Ihlamur Ankara'yı doğaya davet ediyor.

Keçiören Belediyesinin doğaya dönüş projesi Gümüşdere Ihlamur Vadisi'nin sevimli maskotları Gümüş ve Ihlamur Ankara'yı doğaya davet ediyor.

Vizyon ve örnek projenin sevimli maskotları Gümüş ve Ihlamur, basın lansmanının ardından halka "merhaba" dedikten sonra Ankara ve Keçiören'i turlamaya başladı. Doğa renklerindeki kostümleri, ıhlamur çiçeklerinin yer aldığı saçları ve gülen yüzleriyle herkesi Gümüşdere Ihlamur Vadisi'ne davet eden maskotlara özellikle çocukların ilgisi yoğun oldu.

Sevimli maskotlardan vadiye davet

Aynı semtte yaşayan, aynı okula giden, çocukların özgürce koştuğu, doğayla kucaklaştığı mutlu Keçiören'in çocuklarını simgeleyen Gümüş ve Ihlamur; dağıttıkları tanıtım broşürleriyle tüm Ankaralı'ları vadide neşeli zaman geçirmeye çağırıyor.

Toplamda 3 bin 100 metrelik alanı kapsayan Proje içerisinde 9 köprü, gezinti yolları, koşu yolu, bisiklet yolu, akülü araç yolu, kaykay parkuru, açık-kapalı-konsol oturma grupları, çocuk oyun alanları, fitness alanları, futbol sahaları, seyir terasları, yeme - içme alanları, nostaljik çay bahçeleri, oturma cepleri yer alıyor.

Gümüşdere kimliğine kavuştu

4 etaptan oluşan ve şu an iki etabı tamamlanarak Ankaralının kullanımına açılan projeyle ilgili Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Bir "doğaya dönüşüm projesi" olarak tanımladığımız Gümüşdere Ihlamur Vadisi, Keçiören'e değil, Ankara'ya ve Türkiye'ye kazandırılmış bir tema vadidir. Geçmişe saygı, geleceğe ve doğaya katkıdır. Eskiden insanların dinlenip, balık tuttuğu, Gençlik Marşı'na ilham olan Gümüşdere'nin yeniden kendi kimliğine kavuşmasıdır. Herkesi ıhlamur kokularını içine çekmeye, Bosna Sebilinden su içmeye, rengarenk gece ışıklandırmamızı görmeye, seyir teraslarında çayını yudumlamaya, doğanın içinde spor ve piknik yapmaya bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Gümüş ve Ihlamur Ankara’da

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 307 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim