Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya27 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2324.093
    %0.75
  • Dolar
    32.3604
    %0.10
  • Euro
    35.0127
    %-0.20

Kahraman Köktürk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kahraman Köktürk

Gurbetçi futbolcular için Evren Cebeci

03 Ağustos 2019 Cumartesi 06:23
Süleyman Demirel Üniversitesinin akademisyen kadrosunda başladığım görev hayatımda öğrencilerimin arasında yer tutan insanlardan birisi de Evren Cebeci’dir.
 
Burdur’un Gölhisar Meslek Yüksekokulu’nda öğrencim olarak  tanıştığım Cebeci daha sonra Almanya da yaşamaya başladı. Almanya da işi gücü futbol olan Evren Cebeci, Azerbeycan Milli Takım scoutları, Almanya da Alman Futbol Federasyonu altyapı antrenörlüğü gibi bağlantıları vardır. Antalyaspor altyapısna kazandırdığı Lokman Erdoğan daha sonra Kemer de oynamıştır. Ardından Türkiye Futbol Federasyonu 2. Liginde oynamaya başladı.
 
Ayrıca Alanyaspor altyapısına da oyuncu kazandırmıştır.   Cebeci Galatasaray ve Beşiktaş altyapısına oyuncuları göndermektedir. Ama esas önemlisi olan Süper Lige transfer olan üç tane gurbetçi oyuncuyu bana üç yıl önce dosya halinde sunmasıdır. Örneğin Göztepe’nin transfer ettiği Hüseyin Bulut’u bana söylemişti. Ömer Uzun da yine Evren tarafından bana verilen dosyada vardı. Ve Ömer Uzun şimdi Kayserispor da.   
 
Erdinç Karakaş Çaykur Rizespor ile anlaştı.  Evren Cebeci Antalyaspor içinde yararlanacağı bir isim. Almanya da yaşayan gurbetçi gençleri gönüllü olarak Antalya da gezdiriyor. Antrenman yaptırıyor.    Nazım Sangare Antalyaspor için ne kadar yararlı oldu. Antalyaspor olarak bizim mutlaka yurtdışında scoutları iyi çalıştırmamız gerekiyor.
 
Almanya’nın Dortmund bölgesinde yaşayan Evren Cebeci bir dönem de Eskişehir de oynayan Dede ile de temastadır. Daha doğrusu aralarında iyi bir iletişim bulunmaktadır. Dede de aslında Brezilya da altyapı oyuncuları için Evren’e öneriler sunmaktadır. Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk gelecek yıllarda altyapı için önem vereceklerini söyledi. Bakın Nijeryalı golcü benim altyapı da iken takip ettiğim bir oyuncuydu.
 
Sedat Karabük hocanın keşfi Nijeryalı forvet Mukaiuru ne kadar doğru tespit.   Evren Cebeci’nin bana bildirdiği Antalyaspor Mobil Futbol projesi Almanya da bizim Türk oyuncularının daha küçük yaşlarda Antalyaspor için katkısı olacak bir proje. Bu yüzden Antalyaspor yönetimine buradan seslenerek bize destek olmalarını bekliyoruz.
Bu yazı toplam 2240 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim