Bugün 19 Mart 2024 Salı
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2240.294
    %-0.18
  • Dolar
    32.337
    %0.08
  • Euro
    35.0975
    %-0.30

Kahraman Köktürk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kahraman Köktürk

Gurbetçiler ve Antalya Güvenliği

14 Eylül 2019 Cumartesi 07:00
Yurtdışına yönelik olarak sürekli irtibat halinde olduğumuz gurbetçi bir tanıtım sayfamız var. Bazen gurbetçilerin oradaki paylaşımlarına bakıyorum. Ülkenin gündeminde bile olmayan bazı konular veya olaylar gurbetçilerin gözünde olmuş gibi aktarılıyor. Bunun özellikle tatil amaçlı olarak Antalyamıza gelecek olan gurbetçilerin gözünü korkutmaya yönelik olduğunu düşünüyorum. Bakınız yurtdışı misafirlerimiz ülke için önemli girdi. Özellikle gurbetçilerin Antalyamızda tatil olarak yaptıkları harcamalar önemli ekonomik girdiler kazandırıyor. 
 
Ama kendi sosyal hesaplarında bazen öyle yorumlarda bulunuyorlar ki şaşırmamak elde değil. Yazdıklarına bakılırsa sanki sokağa kesinlikle çıkılmamalıdır. Bakınız güvenlik her zaman önemlidir. Örnek olay olarak paylaşımlardan bahsedeyim. Isparta Antalya karayolunda kalbalık bir grup yol kesiyormuş geçen yabancı arabalara saldırıyormuş. Çok korkmuşlar. Şimdi bu paylaşım benim aklıma fake hesaplar ile ülkemize gelecek gurbetçi misafirlerin gözünü korkutmaoperasyonu olduğu çok açık değil mi?  Neden böyle paylaşımlar yapılıyor.
 
Aman Türkiye de çok fazla harcama yapılmasın gidilmesin. Oysa Antalya dünyanın sayılı metropollerine göre güvenli bir kent. Kim ne derse desin. Sokaklarında diğer dünya turizm merkezlerine göre daha rahat geziyorsunuz. Oteller ise dünyanın sayılı ülkelerine göre iyi durumdadır. Otellerimizin kalitesi belki biz farkında değiliz ama dünyanın en iyileri arasında.
 
Özellikle hizmet olarak sunulan ve bana göre artık vazgeçmemiz gereken o yemekler-içecekler anlatılmaz. Bu arada yurtdışında yaşayan gurbetçilerimizin rahatsız oldukları ve haklı oldukları konularda var. Örneğin Side’den Manavgat Çayına kadar olan ulaşım için alınan 500 milyon TL abartının en önde gideni. Yazık kardeşim Side ile Manavgat çayı arası o kadar mı? Yıllardır yurtdışında yaşayan hemşerilerimizi sadece yolunacak kaz olarak görme mantığı bizlere yakışmıyor. Onlar bizim köyümüzden kasabamızdan ekmek parası için çıkanlar bu bilinçle hizmet edilmesi gerektiğini düşünüyorum 
 
Bu yazı toplam 1150 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim