Bugün 23 Nisan 2024 Salı
  • Antalya21 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2417.171
    %-0.69
  • Dolar
    32.5554
    %0.21
  • Euro
    34.8067
    %0.50

Eyüp Koçak / Muhabir Türk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eyüp Koçak / Muhabir Türk

Gururumuzsunuz!

17 Aralık 2019 Salı 00:11

Bilim insanlarının akademik başarısını öne çıkaran, Web Of Science H-Endeksi, Antalya’nın yüzünü güldürdü. Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal ve Alanya Hamdullah Eminpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durdu Öner, Türkiye’de 23 üniversite rektörünün sıralamaya girdiği H-indeksinde yer aldı.

2005 yılında Jorge E Hirsch tarafından geliştirilen sistem, sadece belirli bir sayının üzerinde atıf alınan yayınların dikkate alındığı bir ölçüt olarak kabul ediliyor.  H indeksi 10 olan bir akademisyenin, her biri en az 10 atıf almış en az 10 yayını varken, h-indeksi 5 olan bir başka akademisyenin her biri en az 5 atıf alan en az 5 yayını var anlamına geliyor. Bir çalışmadan ne kadar bahsediliyor, ne kadar kaynak olarak gösteriliyorsa o çalışmanın da o denli önemli olduğu kabul ediliyor. Alanya HEP Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Durdu Öner ve Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Ünal’ın bilimsel çalışmaları, 15’in üzerinde bilimsel yayına kaynak gösterildi.

Bu gelişme, Antalya ve Alanya’mız adına gurur verici bir gelişme.

Akdeniz Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Ünal, gerek rektörlük sürecinde gerekse akademik kariyerinde çok önemli başarılara imza atan bir isim. Üniversite öğrencileriyle birebir ilgileniyor, onların gelecekte başarılı birey olabilmesi için her türlü desteği veriyor. Prof. Dr. Ünal, üniversitedeki organ nakillerinin uluslararası standartlarda yapılması için ekibiyle birlikte ciddi çaba gösteriyor.  Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde başarıyla gerçekleştirilen operasyon sayısı, bugün Türkiye ortalamalarına göre oldukça iyi durumda.

Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durdu Öner’in ise gıda biyoteknolojisi üzerine yaptığı çalışmalar gerçekten büyük ses getirdi. Prof.Dr. Öner, çok ilkel şartlarda üretilen bulgur üretiminin, bugün modern ve çağdaş bir ortamda üretilebilmesine bilimsel çalışmalarıyla önemli katkılar sağladı.  Web Of Science H-Endeksine Antalya’dan iki rektörün yer alması bizleri için gurur verici.

Bilim insanlarının performansını, bilimsel üretkenliklerini ölçen ve değerlendiren H-İndeksinde, Türkiye’den 23 üniversite rektörü yer alıyor. Web Of Science H-Endeksi 15 ve üzerinde olan rektörler, alfabetik sıraya göre şöyle:

İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi Rektörü Abdullah Atalar, Biruni Üniversitesi Rektörü Adnan Yüksek, Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi Rektörü Ahmet Şahin, Başkent Üniversitesi Rektörü Ali Haberal, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Aysun Bay Karabulut, Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Babür Özçelik, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Bahri Şahin, Galatasaray Üniversitesi Rektörü Eyüp Ertuğrul Karsak, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Haluk Özen, Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü İhsan Sabuncuoğlu, Harran Üniversitesi Rektörü Mehmet Sabri Çelik, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Rektörü Mustafa Verşan Kök, Tarsus Üniversitesi Rektörü Orhan Aydın, Barın Üniversitesi Rektörü Orhan Uzun, Atatürk Üniversitesi Rektörü Ömer Çomaklı, Bezmi Alem Vakıf Üniversitesi Rektörü Rümeysa Kazancıoğlu, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Türkay Dereli, Koç Üniversitesi Rektörü Ümran S.İnan, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Vural Kavuncu, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Yusuf Baran ve Sabacı Üniversitesi Rektörü Yusuf Leblebici

 

Bu yazı toplam 1458 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim