Bugün 24 Nisan 2024 Çarşamba
  • Antalya25 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2428.571
    %-0.03
  • Dolar
    32.5199
    %-0.10
  • Euro
    34.8
    %-0.22
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
"Hac ve umre vizesi satmayacağız, akçeli işlere karışmayacağız"
21 Ekim 2017 Cumartesi 05:05

"Hac ve umre vizesi satmayacağız, akçeli işlere karışmayacağız"

TÜRSAB Başkan Adayı ve Değişim Hareketi Lideri Firuz Bağlıkaya, Antalya bölgesindeki seyahat acentesi sahip ve yetkililerine vaatlerini anlattı.

 Rixos Downtown Otel'de düzenlenen toplantıda,  sektörün sorunlarına yönelik çözüm önerilerini anlatan Bağlıkaya; yeni seyahat acentesi kurulmasını engelleyeceklerini söyledi.

 

"YENİ ACENTE SAYISI  FAZLA"

 

Bugün binin üzerinde yeni seyahat acentasının kurulduğuna dikkat çeken TÜRSAB Başkan Adayı ve Değişim Hareketi Lideri Firuz Bağlıkaya; "Son seçimden bu güne kadar 1000'in üzerinde yeni Seyahat Acentesi kuruldu. Bir yandan iş hacmi daralırken, diğer yandan seyahat acentesi sayısı artmaya devam ediyor. Gerekli yasal düzenlemenin yapılmasını sağlayarak seyahat acentesi belgesi alımını zorlaştıracağız. Böylece hem rekabeti makul seviyelerde tutacak hem de seyahat acentesi belgesini değerli hale getireceğiz" diye konuştu.

 

KAÇAK ACENTELERE GÖZ AÇTIRILMAYACAK

 

Sektör temsilcilerine vaatlerini sıralayan  Bağlıkaya, sahte ve kaçak acentelere göz açtırmayacaklarının sözünü verdi.  Sahte ve kaçak acentelerin ağır cezalarla cezalandırılması için caydırıcı yasal düzenlemeler yapılmasını sağlayacaklarını aktaran Bağlıkaya; "Kaçak denetimlerini kolluk kuvveti eşliğinde, TÜRSAB’ın yapabilmesini sağlayacağız. Bu tür faaliyetlerin önüne geçmek için havalimanlarında, önemli müze ve ören yerlerinde “TÜRSAB Denetim Ofisleri" oluşturacağız. TÜRSAB bünyesinde hizmet veren kaçak ihbar masası oluşturup, mobil müdahale ekibi bulunduracağız. Kaçak faaliyetin yapıldığı araçların uzun süreli trafikten men edilmelerini sağlayan yasal düzenlemelerin yapılmasın sağlayacağa. Sanal ortamda kaçak faaliyet yürütenlerin web sitelerinin kapatılabilmesi için gereken yasal düzenlemeleri yapacağız" diye konuştu.

 

ETKİLİ VE YETKİLİ YAPILAR OLUŞTURACAĞIZ

 

BYK'ların bölge turizmi ve seyahat acentelerinin menfaatleri doğrultusunda çalışmalarına destek vereceklerini de anlatan  Firuz Bağlıkaya; TÜRSAB yönetiminde etkili ve yetkili yapıların oluşturulacağını sektör temsilcilerine müjdeledi. Acentelerin, havayolu şirketleri karşısındaki konumuna da dikkat çeken Bağlıkaya; "Hava yollarının web sitelerinde seyahat acentelerinden daha ucuza bilet satışı yapmalarını engelleyeceğiz. Hava yollarının hizmet bedelsiz ya da düşük hizmet bedeli ile bilet satışı yapmalarının önüne geçeceğiz. Hizmet bedellerinin güncelle k enflasyon oranında yıllık artış yapılmasını sağlayacağız. "Corporate Card" uygulamasında hizmet bedeli dahil çekim yapılmasını sağlayacağız. THY'nin iç hatlarda emrivaki yaptığı ‘Dinamik Stok uygulaması'nı seyahak acenteleri lehine düzelteceğiz.  IATA Acenteleri için 'New Gen 1SS' sistemi île devreye girecek teminat mektubu limitleri ile ilgili yanlışları düzelteceğiz" diye konuştu.

 

 

 

"AKÇELİ İŞLERE KARIŞMAYACAĞIZ"

 

 Son olarak TÜRSAB'a verilen hac ve umre vizelerini göreve gelirlerse satmayacaklarını söyleyen Bağlıkaya, sektör temsilcilerine yaptığı sunumu şu ifadelerle sonlandırdı: "Acentalar adıma TÜRSAB’a verilen Hac ve Umre vizelerini satmayacağız.

Hediyelik eşya ticareti ile uğraşmayacağız, yemek ve servis gibi akçeli işlere karışmayacağız.

Hac ve Umre Acenteleri faaliyetlerini yürütürken artık TÛRSAB'dan tur onay yazısı alma zorunda kalmayacak. Hac’da uygulanan yüzde 40-60 oranın, acentelerimizin lehine iyileştirilmesi için mücadele edeceğiz. Hizmet yapılmadan alınan, hizmet bedeli uygulamasına son vereceğiz.  İki dönemden fazla başkanlık yapmanın önünü yasal düzenlemeyle kapatacağız. Bu şekilde birliğimizin kan değişimini sağlayarak meslektaşlarımızın tecrübelerini birbirlerine aktarmalarının yolunu açacağız" (Haber: Eyüp KOÇAK)

Bu haber toplam 1951 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim