Bugün 19 Mart 2024 Salı
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2234.833
    %-0.43
  • Dolar
    32.3364
    %0.08
  • Euro
    35.1115
    %-0.27
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hacırahmanlı’da taşkın tehlikesi ortadan kalktı
18 Temmuz 2018 Çarşamba 17:33

Hacırahmanlı’da taşkın tehlikesi ortadan kalktı

MASKİ Genel Müdürlüğü, Saruhanlı'nın Hacırahmanlı Mahallesi'nden geçen sulama kanalında başlattığı 2 kilometrelik dere temizlik çalışmasıyla...

MASKİ Genel Müdürlüğü, Saruhanlı'nın Hacırahmanlı Mahallesi'nden geçen sulama kanalında başlattığı 2 kilometrelik dere temizlik çalışmasıyla taşkın tehlikesini ortadan kaldırırken, mahalle sakinlerine de rahat bir nefes aldırıyor.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, daha temiz ve güvenli yerleşim yerleri için il genelindeki dere temizlik çalışmalarına devam ediyor. MASKİ'nin bu amaçla çalışma başlattığı mahallelerden biri de Saruhanlı ilçesine bağlı Hacırahmanlı Mahallesi oldu. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesinde hayata geçirilen çalışma kapsamında, mahalle içerisinden geçen sulama kanalında 2 kilometrelik temizlik işi yapılıyor. Çalışmalar sona erdiğinde, mahalle sakinlerine rahatsızlık veren kötü koku sorunu ortadan kaldırılarak, yağışlı havalardaki taşkın ihtimalinin de önüne geçilecek. Büyükşehir Belediyesi Saruhanlı Muhtarlık Hizmetleri Sorumlusu Ali Aybars Özbilgin, Hacırahmanlı Mahalle Muhtarı Gökhan Dayı ile birlikte mahallede yürütülen çalışmaları yakından takip etti.

Hacırahmanlı Mahalle Muhtarı Gökhan Dayı, "Aşırı yağış olduğu zamanlarda diğer büyük kanaldan bu bölgeye taşma oluyor ve çok büyük çaplı olmasa da bahçelerde su baskınları yaşanıyordu. Ayrıca yazın sıcak havalarda kirlilikten kaynaklı olarak koku da rahatsız edici hale geliyor. Bu nedenle bu çalışmanın talebinde bulunduk. Çalışma tamamen bittiğinde bu sıkıntımızdan kurtulacağız inşallah" diye konuştu.

Şeyhdavutlar'ın terfi hattı yenileniyor

MASKİ Genel Müdürlüğü, Sarıgöl'ün Şeyhdavutlar Mahallesi'nde ekonomik ömrünü tamamlayan bin 200 metrelik içme suyu terfi hattını yenilemek için çalışmalara başladı. İçme Suyu Dairesi Başkanlığı tarafından mahallenin sondajdan çıkan suyun depoya ulaşımını sağlayan hatta bin 200 metrelik yenileme çalışması gerçekleştiriliyor. Terfi hattındaki yenilemeler tamamlandığında, kullanım ömrü sona eren eski hattan kaynaklı sıkıntılara son verilecek. Şeyhdavutlar Mahalle Muhtarı Yaşar Gürsoy, "Eski hattımız çok eski olduğundan sürekli arıza meydana geliyordu. Sık sık patlaklar olunca da su kesintimiz çok oluyordu, mağdur kalıyorduk. Şuan terfi hattımız yenileniyor. Yeni sondajımız da programa alınmış. Cengiz başkanımıza hizmetlerinden ötürü teşekkür ediyoruz, devamını da dört gözle bekliyoruz" dedi.

Bu haber toplam 427 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim